Cupcakes σοκολάτας με βουτυρόκρεμα
Written by Άγγελος Αρχοντάκης on 04/10/2020
Υλικά ( μερίδες 15-20 ) ( χρόνος εκτέλεσης: 45 λεπτά ) |
1 κυπελάκι βούτυρο 250 γραμ. ή μια μαργαρίνη 2 φλ. τσαγιού ζάχαρη 5 αυγά 1 φλ. τσαγιού γάλα 500 γραμ. αλεύρι φαρίνα κοσκινισμένη Βανίλια, λίγο αλάτι 1/2 φλ. τσαγιού κακάο κοσκινισμένο Θήκες-καραμελόχαρτα Για την βουτυρόκρεμα: 350 γραμ. ζάχαρη άχνη 175 γραμ. καλό βούτυρο 450 γραμ. γλάσο βανίλιας ( υποβρύχιο ) Ζαχαρόπαστα ( για τη διακόσμηση ) Σοκολατένιες ή πολύχρωμες μπαλίτσες ( για τη διακόσμηση ) |
Εκτέλεση ( για τα cupcakes ) |
1) Στον κάδο του μίξερ, χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα τη ζάχαρη με το βούτυρο μέχρι να αφρατέψουν. 2) Στη συνέχεια, προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά, να ενσωματοθούν πλήρως. 3) Προσθέτουμε τη βανίλια, το αλάτι και εναλλάξ το μείγμα κακάο-αλεύρι και τέλος το γάλα. 4) Συνεχίζουμε το χτύπημα εώς όταν το μείγμα να ομογενοποιηθεί πλήρως και δημιουργηθεί μια παχύρρευστη ζύμη για κέικ. 5) Έπειτα, στρώνουμε τις θήκες-καραμελόχαρτα. 6) Γεμίζουμε τις θήκες μέχρι τη μέση με το μείγμα ( γιατί τα κεκάκια θα φουσκώσουν και θα ξεχειλίσουν ). 7) Ψήνουμε τα cupcakes σε προθερμασμένο φούρνο, στους 175 βαθμούς για περίπου 23-25 λεπτά. |
Εκτέλεση ( για την βουτυρόκρεμα ) |
1) Χτυπάμε να αφρατεύσουν καλά τη ζάχαρη άχνη με το βούτυρο. 2) Ρίχνουμε σε μικρά κομμάτια το γλάσο. 3) Χτυπάμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά. 4) Μόλις η βουτυρόκρεμα είναι έτοιμη γαρνίρουμε τα κεκάκια. 5) Στολίζουμε με ζαχαρόπαστα και διάφορες σοκολατένιες ή πολύχρωμες μπαλίτσες. |
Καλή απόλαυση