Ένα ανάλαφρο αλλά έντονο σε γεύση cheesecake που θα σας ενθουσιάσει από την πρώτη στιγμή με την εξαιρετική του υφή και την πεντανόστιμη κρέμα του!!!

Υλικά
Για την κρέμα
400 – 450 γρ. ανθότυρο
100 – 150 γρ. γιαούρτι 2% λιπαρά
1 φακελάκι ζελέ λεμόνι
1 ποτήρι βραστό νερό
1 βανίλια
2 κ.σ ζάχαρη άχνη (προαιρετικά)

Για την βάση
125 γρ. μπισκότα πτι – μπερ ολικής άλεσης
50 γρ. αμύγδαλα ψίχα
2 κ.σ κακάο άγλυκο
3 κ.σ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
Για το γαρνίρισμα :
200 γρ. μαρμελάδα βύσσινο
2 κ.σ λικέρ βύσσινο ή 2 κ.σ νερό
Εκτέλεση
Διαλύουμε το ζελέ σε 1 ποτήρι ποτήρι βραστό νερό και το αφήνουμε να κρυώσει.

Χτυπάμε στο μίξερ το ανθότυρο με το γιαούρτι και την βανίλια και προσθέτουμε το ζελέ. Δοκιμάζουμε κι αν το θέλουμε πιο γλυκό , προσθέτουμε την άχνη ζάχαρη.

Θρυμματίζουμε τα μπισκότα στο Multi μαζί με όλα τα υλικά της βάσης.

Αδειάζουμε το μείγμα σε μια φόρμα για cheesecake και το πιέζουμε με τον πάτο ενός ποτηριού ή την παλάμη του χεριού μας για να σταθεροποιηθεί. Ρίχνουμε από πάνω την κρέμα του ανθότυρου και βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο για 4 – 5 ώρες , μέχρι να πήξει η κρέμα.

Πριν το σερβίρουμε , απλώνουμε στην επιφάνεια της κρέμας την μαρμελάδα που έχουμε αραιώσει με το λικέρ ή το νερό.

* Μπορούμε να μοιράσουμε το μείγμα και σε ατομικές φόρμες για cheesecake!

Καλή απόλαυση!

Διαβάστε ακόμη:  Μπιφτέκια κοτόπουλο με γιαούρτι και σάλτσα ντομάτας

Μαρία Γιαννούλη