Ψαρονέφρι με δαμάσκηνα, μέλι & κρασί!
Written by Μαρία Γιαννούλη on 28/11/2020
Ένα πιάτο γεμάτο γεύσεις και αρώματα , ιδανικό για το γιορτινό κι όχι μόνο τραπέζι . Φανταστικός συνδυασμός χοιρινού με δαμάσκηνα , μέλι και κρασί που μπορείτε να το φτιάξετε εύκολα , για εσάς και τους αγαπημένους σας!
Υλικά |
1 κιλό ψαρονέφρι 15 δαμάσκηνα χωρίς κουκούτσι ¼ φλιτζανιού ελαιόλαδο 1 φλιτζάνι κόκκινο ξηρό κρασί ¼ φλιτζάνι κονιάκ 3 κ.σ μέλι 1 κλωναράκι δενδρολίβανο 1 κ.σ θυμάρι 1 κρεμμύδι τριμμένο 2 σκελίδες σκόρδο 1 δαφνόφυλλο ½ κ.σ διάφορα πιπέρια (ολόκληροι κόκκοι) 3 κόκκοι μπαχάρι (προεραιτικά) Αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι |
Εκτέλεση |
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το ψαρονέφρι να ροδίσει καλά από όλες τις πλευρές. Λίγο πριν ολοκληρωθεί το σοτάρισμα , προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Ρίχνουμε στην κατσαρόλα τα δαμάσκηνα, το θυμάρι, το δενδρολίβανο, το μπαχάρι , τους κόκκους πιπεριών, το μέλι , αλατοπίπερο και ανακατεύουμε ελαφρά. Σβήνουμε με το κρασί και το κονιάκ. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για 25-30 λεπτά, γυρίζοντας το ψαρονέφρι κατά διαστήματα από όλες τις πλευρές. Αν δούμε την σάλτσα να πήζει πολύ προσθέτουμε λίγο βραστό νερό. Όταν είναι έτοιμο , αφαιρούμε το ψαρονέφρι από την κατσαρόλα, το αφήνουμε λίγα λεπτά να μειωθεί η θερμοκρασία του και το κόβουμε σε φέτες. Σερβίρουμε τις φέτες από το ψαρονέφρι με τα δαμάσκηνα και περιχύνουμε με τη σάλτσα του. Μπορούμε να το συνδυάσουμε με ρύζι , πουρέ ή πατάτες ! |
Καλή σας απόλαυση!!!