Ψαρονέφρι με δαμάσκηνα, μέλι & κρασί!

Written by on 28/11/2020

image_print

Ένα πιάτο γεμάτο γεύσεις και αρώματα , ιδανικό για το γιορτινό κι όχι μόνο τραπέζι . Φανταστικός συνδυασμός χοιρινού με δαμάσκηνα , μέλι και κρασί που μπορείτε να το φτιάξετε εύκολα , για εσάς και τους αγαπημένους σας!

Υλικά  

1 κιλό ψαρονέφρι
15 δαμάσκηνα χωρίς κουκούτσι
¼ φλιτζανιού ελαιόλαδο
1 φλιτζάνι κόκκινο ξηρό κρασί
¼ φλιτζάνι κονιάκ
3 κ.σ μέλι
1 κλωναράκι δενδρολίβανο
1 κ.σ θυμάρι
1 κρεμμύδι τριμμένο
2 σκελίδες σκόρδο
1 δαφνόφυλλο
½ κ.σ διάφορα πιπέρια (ολόκληροι κόκκοι)
3 κόκκοι μπαχάρι (προεραιτικά)
Αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το ψαρονέφρι να  ροδίσει καλά από όλες τις πλευρές. Λίγο πριν ολοκληρωθεί το σοτάρισμα , προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο.

Ρίχνουμε στην κατσαρόλα τα δαμάσκηνα, το θυμάρι, το δενδρολίβανο, το μπαχάρι , τους κόκκους πιπεριών, το μέλι , αλατοπίπερο και ανακατεύουμε ελαφρά. Σβήνουμε με το κρασί και το κονιάκ.

Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για 25-30 λεπτά, γυρίζοντας το ψαρονέφρι κατά διαστήματα από όλες τις πλευρές. Αν δούμε την σάλτσα να πήζει πολύ προσθέτουμε λίγο βραστό νερό.

Όταν είναι έτοιμο , αφαιρούμε το ψαρονέφρι από την κατσαρόλα, το αφήνουμε λίγα λεπτά να μειωθεί η θερμοκρασία του και το κόβουμε σε φέτες.

Σερβίρουμε τις φέτες από το ψαρονέφρι με τα δαμάσκηνα και περιχύνουμε με τη σάλτσα του.
 
Μπορούμε να το συνδυάσουμε με ρύζι , πουρέ ή πατάτες !

Καλή σας απόλαυση!!!

Μαρία Γιαννούλη

image_print

CityVibes.gr

Read, Listen, Feel

Current track

Title

Artist


Αν σταματήσετε τον player

χρειάζεται η σελίδα refresh

Πατήστε εδώ



Current show

Group Therapy

16:00 17:59









Αν σταματήσετε τον player

χρειάζεται η σελίδα refresh

Πατήστε εδώ



Current show

Group Therapy

16:00 17:59