Ψάρι πλακί
Written by Άγγελος Αρχοντάκης on 19/10/2020
Υλικά ( μερίδες: 6 ) ( χρόνος προετοιμασίας: 1 ώρα ) |
6 φιλέτα ψαριού 2 μέτρια κρεμμύδια 1/3 φλ. ελαιόλαδο 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες 1/2 φλ. σέλινο ψιλοκομμένο 1/2 φλ. καρότα σε λεπτές ροδέλες 1 1/2 φλ. ντοματούλες ψιλοκομμένες 1/2 φλ. νερό Κάπαρη ( προαιρετικά ) μαϊντανός για τη διακόσμηση |
Εκτέλεση |
1) Αλατοπιπερώνετε τα φιλέτα ψαριού. 2) Σκεπάζετε με διαφανή μεμβράνη και αφήνετε στην άκρη. 3) Κόβετε τα κρεμμύδια στην μέση σε ημικύκλια. 4) Ζεσταίνετε σε τηγάνι το ελαιόλαδο. 5) Σοτάρετε τα κρεμμύδια, το σκόρδο, το σέλινο και τα καρότα σε χαμηλή θερμοκρασία, ώσπου να μαλακώσουν τα κρεμμύδια και να γίνουν διάφανα. 6) Προσθέτετε τις ντοματούλες και το νερό. 7) Αλατοπιπερώνετε. 8) Σκεπάζετε και σιγοβράζετε για 20 λεπτά. 9) Αδειάζετε μερικές κουταλιές από την σάλτσα στη βάση του πυρίμαχου σκεύους ή σε ταψί. 10) Ακουμπάτε επάνω τα φιλέτα ψαριού. 11) Σκεπάζετε με την υπόλοιπη σάλτσα. 12) Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά ή ώσπου να ψηθεί καλά το ψάρι. 13) Πασπαλίζετε με κάπαρη ( προαιρετικά μαϊντανός ). 14) Σερβίρετε. |
Καλή απόλαυση