Χριστουγεννιάτικος χαλβάς με αποξηραμένα φρούτα

Written by on 08/12/2020

”είναι νηστίσιμος ,απλός στην κατασκευή και πεντανόστιμος!!. μπορείτε να βάλετε ότι αποξηραμένα φρούτα επιθυμείτε…”

Υλικά
2 ποτήρια σιμιγδάλι χοντρό
1 ποτήρι ηλιέλαιο
4 κούπες ζάχαρη
3 κούπες νερό
300 γρ. αποξηραμένα και ψιλοκομμένα φρούτα ,όπως: δαμάσκηνα,βερίκοκα ,χουρμάδες και cranberries
2-3 φλούδες λεμόνι
1 ξυλάκι κανέλας
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε την ζάχαρη με το νερό, να βράσει για 5′ λεπτά.Ρίχνουμε μέσα τις φλούδες και την ξυλάκι κανέλας.

Σε ένα τηγάνι με βαρύ πάτο,αφήνουμε το ηλιέλαιο να κάψει και ρίχνουμε μέσα το σιμιγδάλι, ανακατεύοντας διαρκώς να καβουρντιστεί καλά το σιμιγδάλι έτσι ώστε να πάρει ένα ωραίο χρυσαφένιο ,όχι μαύρο χρώμα.

Αφού κρυώσει αρκετά ,ρίχνουμε το σιμιγδάλι στο ζεστό σιρόπι και το αφήνουμε στην κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά να πάρει μια βράση. Ανακατεύουμε. Μόλις αρχίζει να κοχλάζει και αφού έχει τραβήξει τα υγρά του (θα πρέπει να ξεκολλάει από τα τοιχώματα και τον πάτο της κατσαρόλας),αποσύρουμε από την φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει ελάχιστα.

Ρίχνουμε μέσα τα κομμένα φρούτα μας και ανακατεύουμε. Σκεπάζουμε με μια βαμβακερή απορροφητική πετσέτα την κατσαρόλα μας μέχρι να κρυώσει καλά.

Τοποθετούμε τον χαλβά σε μια φόρμα ,ξεφορμάρουμε.
Καλή επιτυχία!!

ΘΕΟΦΑΝΩ ΝΑΚΙΔΟΥ


CityVibes.gr

Read, Listen, Feel

Current track

Title

Artist



Now On Air

Rock It Or Leave It

00:00 02:00






Now On Air

Rock It Or Leave It

00:00 02:00