Χοτ ντογκ φούρνου

Written by on 06/11/2020

Υλικά ( χρόνος εκτέλεσης: 80 λεπτά )
( Μερίδες: 16 ανάλογα το μέγεθος που θέλουμε να τα φτιάξουμε )
1 φλ. τσαγιού χλιαρό γάλα
1 φλ. τσαγιού σπορέλαιο
1 φλ. τσαγιού νερό με σόδα ή σόδα με ανθρακικό
1 κουτ. σουπ. ζάχαρη
1 κουτ. γλ. αλάτι
2 φακελάκια ξηρή μαγιά
1 αυγό ( για το άλειμμα )
Αλεύρι ( όσο σηκώσει )
Λουκάνικα φρανκφούρτης ή γαλοπούλας
Σουσάμι ( για πασπάλισμα )
Εκτέλεση
1) Σε ένα μπολ βάζετε το γάλα, τη ζάχαρη και τα δυο φακελάκια της
μαγιάς.

2) Ανακατεύετε καλά να λιώσει και να ενσωματωθεί στο μείγμα η μαγιά
σας.

3) Έπειτα προσθέτετε τη σόδα, το λάδι και το αλάτι.

4) Στην συνέχεια προσθέτετε σιγά-σιγά το αλεύρι με τόση ποσότητα
μέχρι να δημιουργηθεί μια εύπλαστη ομογενοποιημένη ζύμη.

5) Σκεπάζετε έπειτα το μπολ με πλαστική μεμβράνη και αφήνετε την
ζύμη να διπλασιαστεί σε όγκο.

6) Χωρίζετε την ζύμη σας σε 16 μπαλάκια.

7) Με πλάστη κάνετε κάθε μπαλάκι σε κορδονάκι μήκος ανάλογα με το
λουκάνικο που θα χρησιμοποιήσετε.

8) Στην συνέχεια τυλίγετε με τα κορδονάκια ζύμης τα λουκάνικα.

9) Σε ένα ταψί στρώνετε μια λαδόκολλα.

10) Τοποθετείτε τα χοτ ντογκ που έχετε φτιάξει στο ταψί.

11) Κάνετε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσει η ζύμη και τα
λουκάνικα.

12) Αλείφετε τις ζύμες των χοτ ντογκ με χτυπημένο αυγό που το έχετε
αραιώσει με λίγο νερό.

13) Αφήνετε ξανά για λίγη ώρα να φουσκώσουν.

14) Όταν φουσκώσουν πασπαλίζετε με σουσάμι.

15) Προθερμαίνετε τον φούρνο σας.

16) Ψήνετε στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά.

17) Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση.

Αγγελος Αρχοντακης


CityVibes.gr

Read, Listen, Feel

Current track

Title

Artist



Upcoming

No(w) On Air

16:00 18:00






Upcoming

No(w) On Air

16:00 18:00