Χοιρινό Σαβόρε με πουρέ πατάτας
Written by Άγγελος Αρχοντάκης on 01/01/2021
Υλικά ( χρόνος μαγειρέματος: 20 λεπτά για τον πουρέ & 10 λεπτά για το χοιρινό ) ( Χρόνος εκτέλεσης: 40-50 λεπτά περίπου ) ( Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά περίπου ) ( Μερίδες: 4 ) |
Υλικά ( για το χοιρινό ) 250 γραμ. χοιρινό κόντρα ξεκοκαλισμένη σε λεπτές φέτες ή κομματάκια Λίγο αλεύρι ( για το πανάρισμα ) 2 κουτ. σουπ. ελαιόλαδο 1 κουτ. γλ. δεντρολίβανο αφυδατωμένο 1 κουτ. γλ. σκόρδο ψιλοκομμένο 2 κουτ. σουπ. ξύδι Βαλσάμικο 1/2 κούπα ζωμός από κοτόπουλο 1/2 κούπα ζωμός βοδινού συμπυκνωμένος ( Ντέμι-γκλας ) Λίγο φρέσκο δεντρολίβανο ( προαιρετικά για το γαρνίρισμα ) Αλάτι, πιπέρι Υλικά ( για τον πουρέ πατάτας ) 1 κιλό πατάτες 100 γραμ. φρέσκο βούτυρο 150-200 ml χλιαρό γάλα Αλάτι, πιπέρι |
Εκτέλεση ( για τον πουρέ πατάτας ) |
1) Πλένετε πάρα πολύ καλά τις πατάτες με άφθονο κρύο νερό. 2) Όταν πλύνετε τις πατάτες, βάζετε σε μια κατσαρόλα νερό και προσθέτετε αλάτι. 3) Στην συνέχεια βάζετε τις πατάτες και τις βράζετε μέχρι να μαλακώσουν. 4) Όταν βράσουν τις ξεπλένετε με λίγο κρύο νερό και προτού κρυώσουν αφαιρώντας τα μαύρα στίγματα από τις πατάτες. 5) Περνάτε τις πατάτες από το μήλο του πουρέ ή από ένα μπλέντερ και << μαζεύετε >> τον πουρέ σε ένα μπολ. 6) Αλατοπιπερώνετε τον πουρέ, τον ανακατεύετε με το λιωμένο βούτυρο και το γάλα. 7) Το αφήνετε στην άκρη να κρυώσει λίγο και φτιάχνετε το χοιρινό. |
Εκτέλεση ( για το χοιρινό ) |
1) Κόβετε το χοιρινό σε μικρά κομματάκια και τα πλένετε πολύ καλά. 2) Σε μια λεκάνη βάζετε λίγο αλεύρι και πανάρετε τα κομματάκια του χοιρινού σας. 3) Αλατοπιπερώνετε. 4) Σε ένα βαθύ τηγάνι πάνω στην φωτιά ρίχνετε λίγο ελαιόλαδο και το αφήνετε να κάψει. 5) Μόλις το λάδι κάψει προσθέτετε τα χοιρινά κομματάκια και τα σοτάρετε. 6) Όταν πάρουν χρώμα και από τις δυο πλευρές ρίχνετε το αφυδατωμένο δεντρολίβανο και το σκόρδο. 7) Σοτάρετε για 1 λεπτό. 8) Σβήνετε με το ξύδι Βαλσάμικο. 9) Στην συνέχεια προσθέτετε το ζωμό από το κοτόπουλο και την Ντέμι-γκλας. 10) Όταν η σάλτσα δέσει και μαλακώσει το χοιρινό την συνοδεύετε με τον πουρέ πατάτας που είχατε φτιάξει και γαρνίρετε με φρέσκο δεντρολίβανο ή λίγο μαύρο πιπέρι ( προαιρετικά ). Καλή επιτυχία… |
Καλή απόλαυση