Χαλβαδόπιτα Σύρου
Written by Άγγελος Αρχοντάκης on 27/12/2020
Υλικά ( χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπτά & 24 ώρες να ξεκουραστεί ) ( Χρόνος μαγειρέματος: 10 λεπτά ) ( Ποσότητα: 25 κομμάτια ) ( Εξοπλισμός: ταψί ψησίματος ή αντικολλητικό τηγάνι ) |
100 γραμ. φουντούκια 100 γραμ. αμύγδαλα 100 γραμ. μέλι 230 γραμ. ζάχαρη άχνη 70 γραμ. νερό 30 γραμ. ασπράδια αυγών 100 γραμ. φιστίκια Αιγίνης ( προαιρετικά ) 2 φύλλα αντικολλητικό χαρτί |
Εκτέλεση |
1) Σε ένα ταψί βάζετε αντικολλητικό χαρτί. 2) Στο ταψί που έχετε στρώσει το αντικολλητικό χαρτί βάζετε τα φουντούκια και τα αμύγδαλα και τα ψήνετε στους 190 βαθμούς για περίπου 10 λεπτά. 3) Σε ένα μίξερ βάζετε το σύρμα, στην συνέχεια προσθέτετε στον κάδο του μίξερ το μέλι, την ζάχαρη, το νερό και τα ασπράδια αυγών. 4) Χτυπήστε καλά για 5-10 λεπτά όλα τα υλικά. 5) Στην συνέχεια προσθέστε τους ξηρούς καρπούς ( φουντούκια, αμύγδαλα και προαιρετικά φιστίκια Αιγίνης ). 6) Χτυπήστε το μείγμα μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά. 7) Απλώστε το μείγμα στο ταψί σε πάχος 1 εκ. 8) Τοποθετείστε από επάνω ένα αντικολλητικό χαρτί. 9) Αφήστε το σε θερμοκρασία δωματίου για τουλάχιστον 24 ώρες. 10) Όταν περάσουν οι 24 ώρες με ένα κοφτερό μαχαίρι κόψτε την χαλβαδόπιτα σε ορθογώνια κομμάτια. ( Εάν το επιθυμείτε, μπορείτε να τα βουτήξετε σε λιωμένη σοκολάτα). 11) Σερβίρετε. Καλή επιτυχία… |
Καλή απόλαυση