Χαλβάς με σιμιγδάλι στο φούρνο

Written by on 15/02/2021

image_print
Υλικά ( χρόνος εκτέλεσης: 1 ώρα περίπου )
( Χρόνος ψησίματος: 20-25 λεπτά )
( Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά )
( Μερίδες: 10 )
1/2 φλ. βούτυρο μαλακό
1/2 φλ. ζάχαρη
Ξύσμα 1 πορτοκαλιού
3 αυγά
1 φλ. σιμιγδάλι
2 κουτ. γλ. μπέικιν πάουντερ
1 φλ. φουντούκια κοπανισμένα

Υλικά ( για το σιρόπι )
1 1/2 φλ. ζάχαρη
2 ξυλαράκια κανέλας κομμένα στα 2
Χυμός 1 λεμονιού
4 κουτ. πορτοκαλόνερο

Υλικά ( για το πασπάλισμα )
1/2 φλ. φουντούκια ψημένα και χοντροκοπανισμένα
1/2 φλ. αμύγδαλα ψημένα και κοπανισμένα

Σαντιγί ( για το γαρνίρισμα προαιρετικά )
Εκτέλεση ( για το σιρόπι )
1) Σε ένα βαθύ κατσαρολάκι πάνω στην φωτιά προσθέτετε 2 1/2 φλ. νερό.

2) Στην συνέχεια προσθέτετε τη ζάχαρη και τα ξυλαράκια κανέλας.

3) Ανακατεύετε καλά με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι να διαλυθεί καλά η
ζάχαρη.

4) Βράζετε το σιρόπι σας για 5 λεπτά.

5) Μόλις βράσει το σιρόπι παίρνετε το μισό σιρόπι και το ανακατεύετε
με τον χυμό λεμονιού και το πορτοκαλόνερο.

6) Αφήνετε στην άκρη το σιρόπι σας μέχρι να ετοιμάσετε το υπόλοιπο
γλυκό σας.
Εκτέλεση ( για τον σιμιγδαλένιο χαλβά )
1) Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 220 βαθμούς.

2) Βουτυρώνετε ένα ταψί.

3) Σε ένα μπολ βάζετε το βούτυρο με τη ζάχαρη και το χτυπάτε με ένα
μίξερ χειρός μέχρι να αφρατεύσει.

4) Στην συνέχεια μόλις αφρατεύσει το βούτυρο προσθέτετε το ξύσμα
πορτοκαλιού, τα αυγά, το σιμιγδάλι, το μπέικιν πάουντερ και τα
φουντούκια.

5) Χτυπάτε τα υλικά πολύ καλά μέχρι να γίνουν απαλό μείγμα.

6) Αδειάζετε στο βουτυρωμένο ταψί.

7) Με μια σπάτουλα ή μια μαρίζ ισιώνετε την επιφάνεια.

8) Βάζετε στο φούρνο και ψήνετε για 20-25 λεπτά ώσπου να σφίξει και να
ροδίσει το μείγμα σας.

9) Σβήνετε τον φούρνο και αφήνετε να κρυώσει το γλυκό σας μέσα στον
φούρνο.
Εκτέλεση ( για το τελείωμα του γλυκού )
1) Περιχύνετε με το 1/2 σιρόπι που ανακατεύσατε με τον χυμό λεμονιού
και το πορτοκαλόνερο.

2) Κρατάτε το υπόλοιπο σιρόπι στην κατσαρόλα.

3) Αφήνετε τον χαλβά στο ταψί ώσπου να << ρουφήξει >> όλο το σιρόπι.

4) Ξεφορμάρετε σε πιατέλα.

5) Χαράζετε τον χαλβά σας σε κομμάτια.

6) Πασπαλίζετε με τα κοπανισμένα φουντούκια και τα αμύγδαλα.

7) Βράζετε το υπόλοιπο σιρόπι να πήξει ελαφρά.

8) Περιχύνετε τον χαλβά με το σιρόπι.

9) Γαρνίρετε από επάνω με σαντιγί ( προαιρετικά ).

10) Σερβίρετε.

Καλή επιτυχία…

Καλή απόλαυση

Αγγελος Αρχοντακης

image_print

CityVibes.gr

Read, Listen, Feel

Current track

Title

Artist


 



Current show

Group Therapy

16:00 17:59











Current show

Group Therapy

16:00 17:59