Υλικά
3 – 4 φιλέτα μπακαλιάρου (ξαρμυρισμένου)
3 φρέσκα κρεμμυδάκια (κομμένα σε ροδέλες )
5 πατάτες
3 σκελίδες σκόρδο
10 λιαστές ντομάτες
2 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι
1 ματσάκι φρέσκου βασιλικού
πολύχρωμο φρεσκοτριμμένο πιπέρι
λίγη ρίγανη
αλάτι ( για τις πατάτες )
1 ματσάκι ψιλικομμένο μαϊντανό
1 ποτήρι ελαιόλαδο
3 κ. σ μουστάρδα
ξύσμα ενός λεμονιού
Χυμό ενός λεμονιού
1 ποτήρι κρασί λευκό
Εκτέλεση
Σε χαμηλή φωτιά σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια και ρίχνουμε τις λιαστές ντομάτες. Αλατίζουμε και σβήνουμε με 1/2 ποτήρι κρασί.

Αλείφουμε τα φιλέτα με τις δύο κ. σ μουστάρδα. Χτυπάμε στο multi το 1/3 κούπας ελαιόλαδο , το σκόρδο , τον βασιλικό , το ξύσμα λεμονιού , το θυμάρι και το πιπέρι να ομογενοποιηθούν. Απλώνουμε το μείγμα πάνω από την στρώση της μουστάρδας στο κάθε φιλέτο.

Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο , αλάτι , ρίγανη , τις υπόλοιπες 2 κ. σ μουστάρδα και το χυμό λεμονιού . Κόβουμε τις πατάτες κυδωνάτες και τις ρίχνουμε στο μείγμα να μαριναριστούν.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς .

Στρώνουμε στο πυρέξ τις πατάτες και τις λιαστές ντομάτες και ανακατεύουμε . Πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό και τις ψήνουμε για 30 – 35 λεπτά (σχεδόν να είναι έτοιμες ). Βγάζουμε τις πατάτες από το φούρνο και βάζουμε από πάνω τα φιλέτα μπακαλιάρου .Συνεχίζουμε το ψήσιμο στους ίδιους βαθμούς για 40 περίπου λεπτά.

Συνοδεύουμε με λευκό κρασί .

Καλή απόλαυση!

Διαβάστε ακόμη:  Ελληνική πίτσα με ντομάτα, ξινοτύρι, μπούκοβο και σαλάμι αέρος

Μαρία Γιαννούλη