Ένα πιάτο σαν κι αυτό αξίζει να το δοκιμάσετε! Μυρωδάτο, γευστικό , ελαφρύ και άκρως υγιεινό!

Υλικά ( Για την κινόα )
180 γρ. τρίχρωμη κινόα
1 λίτρο νερό
1 κύβο λαχανικών (προαιρετικά)
2 -3 φρέσκα κρεμμυδάκια (ψιλοκομμένα ) ή σχοινόπρασο
2 καρότα τριμμένα
2-3 κ.σ ελαιόλαδο
2 κ.σ ψιλοκομμένο μαϊντανό
2 κ.σ ψιλοκομμένο δυόσμο
αλάτι , φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Υλικά ( Για τον σολομό )
4 φέτες φρέσκο σολομό
2 κ.σ ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο (ψιλοκομμένη)
ξύσμα και χυμό από 1 λάιμ
αλάτι , φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Υλικά ( Για την βινεγκρέτ )
50 ml ελαιόλαδο
ξύσμα και χυμό από 1 λάιμ
1 κ.σ λευκό μπαλσάμικο με μέλι
1/3 φλιτζανιού φρέσκα φύλλα βασιλικού
Εκτέλεση
Βάζουμε την κινόα σε ένα μπολ και την ξεπλένουμε πολύ καλά 2-3 φορές . Την σουρώνουμε και την βράζουμε σε δυνατή φωτιά για 15 -20 λεπτά μέχρι να φουσκώσει . Μόλις είναι έτοιμη την τοποθετούμε σε ένα μεγάλο μπολ.

Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια ή το σχοινόπρασο , τα τριμμένα καρότα , το ελαιόλαδο , τον μαϊντανό , τον δυόσμο , το αλάτι , το πιπέρι και τα ανακατεύουμε . Στη συνέχεια ρίχνουμε το μείγμα των μυρωδικών μέσα στο μπολ με την κινόα και ενσωματώνουμε πολύ καλά.

Φτιάχνουμε την βινεγκρέτ χτυπώντας στο μπλέντερ όλα τα υλικά μαζί και την αφήνουμε στην άκρη.

Μαρινάρουμε τον σολομό με το ελαιόλαδο , το ψιλοκομμένο σκόρδο , το χυμό και ξύσμα λάιμ , αλάτι και πιπέρι και το τοποθετούμε στο ψυγείο για 30 λεπτά σκεπασμένο με μεμβράνη.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς στον αέρα . Τοποθετούμε σε λαδόκολλα τις φέτες του σολομού και ψήνουμε για 10-15 λεπτά.

Σερβίρουμε μαζί με την κινόα αφού περιλούσουμε με την βινεγκρέτ βασιλικού.

Συνοδεύουμε με ροζέ ή λευκό κρασί με πλούσια γεύση!

Καλή απόλαυση!!!

Μαρία Γιαννούλη

Διαβάστε ακόμη:  Νέα έρευνα: Τα αβγά το πρωί κάνουν καλό στον εγκέφαλο!