Τούρτα κιςς σοκοφράουλα
Written by Άγγελος Αρχοντάκης on 02/04/2021
Υλικά ( χρόνος εκτέλεσης: 80 λεπτά ) ( Μερίδες: 16 ) |
Υλικά ( για τη βάση ) 150 γραμ. κορν φλέικς 150 γραμ. πραλίνα φουντουκιού ( τύπου μερέντα ) 50 γραμ. βούτυρο αγελαδινό ( λιωμένο ) 50 γραμ. σοκολάτα κουβερτούρα γάλακτος ( λιωμένη ) Υλικά ( για τη μους φράουλας ) 650 γραμ. φράουλες 300 γραμ. τυρί κρέμα 200 γραμ. ζάχαρη 3 φύλλα ζελατίνης 250 ml κρέμα γάλακτος ( χτυπημένη ) 1 βανίλια Υλικά ( για την επικάλυψη ) 300 γραμ. σοκολάτα κουβερτούρα γάλακτος 220 ml κρέμα γάλακτος 50 γραμ. γλυκόζη |
Εκτέλεση ( για την βάση ) |
1) Σε ένα μπολ βάζετε όλα τα υλικά για τη βάση. 2) Ανακατεύετε πολύ καλά. 3) Σε ένα τσέρκι 22εκ βάζετε ένα αλουμινόχαρτο και καλύπτετε όλο το τσέρκι. 4) Μέσα στο τσέρκι ρίχνετε και απλώνετε με μία σπάτουλα το μείγμα τον υλικών που είχατε φτιάξει. 5) Βάζετε στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσετε την μους φράουλας. |
Εκτέλεση ( για τη μους φράουλας ) |
1) Πλένετε και καθαρίζετε τις φράουλες. 2) Σε ένα μπλέντερ βάζετε τις φράουλες και τις λιώνετε-πολτοποιείτε. 3) Περνάτε της πολτοποιημένες φράουλες από μια σήτα για να μην μείνει κανένα σποράκι και να είναι ο πουρές λείος στην υφή. 4) Βάζετε σε ένα μπολ με κρύο νερό τη ζελατίνη να μαλακώσει. 5) Σε ένα κατσαρολάκι επάνω στην φωτιά ( μάτι κουζίνας ) αδειάζετε τον μισό πουρέ φράουλας. 6) Στην συνέχεια προσθέτετε τη ζάχαρη. 7) Αφήνετε να λιώσει καλά η ζάχαρη. 8) Αποσύρετε από τη φωτιά το μείγμα του πουρέ. 9) Προσθέτετε στον πουρέ σας την ζελατίνη καλά στραγγισμένη με το χέρι, συνεχίζετε με τον υπόλοιπο πουρέ, το τυρί κρέμα και την βανίλια. 10) Ανακατεύετε με το σύρμα ( αυγοδάρτη ) έως ότου πάρετε μία λεία κρέμα. 11) Τέλος ενσωματώνετε με μία μαρίζ τη χτυπημένη κρέμα γάλακτος. 12) Ανακατεύετε ελαφρά και αφήνετε στην άκρη. |
Εκτέλεση ( για τη συναρμολόγηση του γλυκού σας ) |
1) Βγάζετε τη βάση του γλυκού σας από το ψυγείο. 2) Ρίχνετε την άλλην μισή μους φράουλας μέσα στο τσέρκι σας. 3) Με μία σπάτουλα ή μία ( μαρίζ ) απλώνετε τη μους και την ισιώνετε καλά. 4) Τοποθετείτε στην κατάψυξη το τσέρκι σας μέχρι να παγώσει καλά. 5) Μόλις παγώσει καλά η μους σας τη βγάζετε από την κατάψυξη και ετοιμάζετε την επικάλυψη. |
Εκτέλεση ( για την επικάλυψη του γλυκού σας ) |
1) Σε ένα κατσαρολάκι επάνω στην φωτιά βάζετε την κρέμα γάλακτος και την γλυκόζη. 2) Αφήνετε να πάρουν μία βράση. 3) Μόλις πάρουν βράση αποσύρετε από την φωτιά. 4) Σπάτε σε κομμάτια την κουβερτούρα σας. 5) Ρίχνετε την σπασμένη κουβερτούρα σας στο κατσαρολάκι με την κρέμα γάλακτος. 6) Ανακατεύετε με μία μαρίζ. 7) Αφήνετε να έρθει σε θερμοκρασία περιβάλλοντος. |
Εκτέλεση ( για το τελείωμα του γλυκού σας ) |
1) Ξεφορμάρετε την τούρτα σας από το τσέρκι. 2) Μόλις ξεφορμάρετε την τούρτα σας από το τσέρκι την ακουμπάτε σε μία σχάρα με ένα ταψί. 3) Περιχύνετε την τούρτα σας με την επικάλυψη σοκολάτας. 4) Στρώνετε καλά την σοκολάτα σας με μία σπάτουλα ή με μία μαρίζ μέχρι να καλυφθεί ομοιόμορφα. 5) Βάζετε την τούρτα στο ψυγείο να σταθεροποιηθεί. 6) Τέλος διακοσμείτε με κομμένες φράουλες ή κάνετε ντεκόρ με σοκολάτα κουβερτούρα κακάο ή σοκολάτα φράουλα. 7) Σερβίρετε. Καλή επιτυχία… |
Έξυπνες συμβουλές ( tips ) για την συνταγή σας |
ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΛΕΙΑ ΣΤΑΘΕΡΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΓΕΥΣΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΤΑΣ Για την τέλεια σταθεροποίηση και γεύση της τούρτας σας και την καλύτερη παρουσίαση οι εξής συμβουλές που σας προτείνω είναι: 1) Όταν τελειώσετε και στρώσετε όλα τα υλικά στην τούρτα σας θα πρέπει να την βάλετε στο ψυγείο για 2 ώρες περίπου μέχρι να σταθεροποιηθούν όλα τα υλικά για να μπορείτε να την κόψετε και να την σερβίρετε καλύτερα. 2) Για την καλύτερη γεύση της τούρτας πρέπει να χρησιμοποιείτε φρέσκα φρούτα εποχής και βιολογικά προϊόντα. |
Καλή απόλαυση