Τιραμισού

Written by on 29/09/2020

image_print
Υλικά ( μερίδες: 6-8)
Χρόνος προετημασίας: 20 λεπτά και χρόνος στο ψυγείο
Βαθμός δυσκολίας: 1
5 μεγάλα αυγά χωρισμένα
200 γραμ. ζάχαρη
500 γραμ. τυρί μασκαρπόνε μαλακό
1/4 κουτ. γλ. αλάτι
30 σαβαγιάζ
250 γραμ. δυνατός καφές φίλτρου κρύος
60 ml λικέρ αμυγδάλου ή καφέ
250 γραμ. σοκολάτα κουβερτούρα τριμμένη
2 κουτ. κακάο σε σκόνη
Τρούφα σοκολάτας
Εκτέλεση
1) Σε μεγάλο μπολ με μίξερ σε υψηλή ταχύτητα χτυπάτε τους κρόκους με
τη ζάχαρη να αφρατέψουν και να ασπρίσουν.

2) Προσθέτετε το μασκαρπόνε.

3) Σε μίξερ με υψηλή ταχύτητα χτυπάτε τα ασπράδια και το αλάτι, να
γίνουν σφιχτή μαρέγκα.

4) Ανακατεύευτε με το μείγμα του τυριού.

5) Βάζετε μια στρώση από την κρέμα επάνω στη βάση από ένα μεγάλο
οβάλ δίσκο σερβιρίσματος ή σε 6-8 ατομικά μπολάκια.

6) Βουτάτε μερικά από τα σαβαγιάρ στο λικέρ και μετά από λίγη ώρα
παραπάνω, στον καφέ.

7) Βάζετε μια στρώση σαβαγιάρ επάνω στην κρέμα, προσθέτετε άλλη μια
στρώση κρέμας και τελιώνετε με σαβαγιάρ.

9) Πασπαλίζετε με λίγη σοκολάτα.

10) Συνεχίζετε με τον ίδιο τρόπο αυτό, τελιώνοντας με μια στρώση από
κρέμα και σοκολάτα.

11) Τέλος πασπαλίζετε με το κακάο ή τρούφα σοκολάτας.

12) Βάζετε στο ψυγείο τουλάχιστον για 3 ώρες.

13) Σερβίρετε.

Καλή απόλαυση

Άγγελος Αρχοντάκης

image_print

CityVibes.gr

Read, Listen, Feel

Current track

Title

Artist


 



Current show

Group Therapy

16:00 17:59









 



Current show

Group Therapy

16:00 17:59