Τηγανιά με απάκι
Written by Άγγελος Αρχοντάκης on 13/01/2021
Υλικά ( χρόνος εκτέλεσης: 20 λεπτά ) ( Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά ) ( Μερίδες: 4 ) |
250 γραμ. απάκι κομμένο σε μπουκιές 150-200 γραμ. γραβιέρα κομμένη σε κύβους 1 μεγάλο λευκό κρεμμύδι κομμένο σε κύβους 1 μεγάλη κόκκινη πιπεριά κομμένη σε κύβους 1 ποτηράκι κόκκινο κρασί 1 ποτηράκι ελαιόλαδο Δύο φέτες ψωμί χωριάτικο χθεσινό Λίγη φρέσκια ρίγανη Αλάτι, πιπέρι |
Εκτέλεση |
1) Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το απάκι μέχρι να αποκτήσει μια χρυσαφένια κρούστα. 2) Στην συνέχεια προσθέτετε το κρεμμύδι και τις πιπεριές και συνεχίζετε το σοτάρισμα μέχρι να μαραθούν λίγο. 3) Σβήνετε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ χαμηλώνετε τη φωτιά. 4) Μαγειρεύετε μέχρι να δέσουν τα υλικά σας. 5) Αλατοπιπερώνετε και λίγο πριν σερβίρετε προσθέτετε τη γραβιέρα και τη ρίγανη. 6) Σερβίρετε. Στο λάδι που θα μείνει στο τηγάνι ρίχνετε το ψωμί σας, για να απορροφήσει το λάδι και από τις δύο πλευρές του ψωμιού και στο τέλος ρίχνετε ρίγανη. 7) Συνοδεύετε με πατάτες τηγανισμένες σε ελαιόλαδο ( προαιρετικά ). Καλή επιτυχία… |
Καλή απόλαυση