Τάρτα σοκολάτας με gianduja

Written by on 23/02/2021

image_print

..μία ιδιαίτερη τάρτα και άκρως απολαυστική, μιας και το μυστικό της επιτυχίας της βρίσκεται στην πλούσια και γεμάτη γεύση απο υφή που χαρίζει η εκλεπτυσμένη ποικιλία της σοκολάτας gianduja!

Υλικά για την βάση της τάρτας:
175 γρ βούτυρο εκτός ψυγείου
280 γρ αλεύρι μαλακό
1 αυγό
125 γρ άχνη
30 γρ κακάο σε σκόνη
αλάτι
Υλικά για την σοκολάτα gianduja:
650 γρ σοκολάτας gianduja 75% σε κομμάτια
500 γρ κρέμα γάλακτος πλήρες
7-10 γρ ζελατίνη (την βρίσκουμε σε s/m) ή 2 με 3 φύλλα ζελατίνης επαγγελματικά
200 γρ καραμελωμένα φουντούκια και χοντροαλεσμένα (για το στόλισμα)
αλάτι
Εκτέλεση:
Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε το βούτυρο μόνο του για λίγο να αφρατέψει.
Προσθέτουμε την άχνη, το αυγό , το κοσκινισμένο αλεύρι με το κακάο, το αλάτι.
Σταματάμε το χτύπημα και συνεχίζουμε με τα χέρια μας μέχρι να πετύχουμε μια εύπλαστη ζύμη-ίσως χρειαστεί να ρίξουμε ελάχιστο αλεύρι.
Τυλίγουμε το ζυμαράκι μας σε μία μεμβράνη και το τοποθετούμε στο ψυγείο για 1 ώρα.
Ανάμεσα σε δύο λαδόκολλες τοποθετούμε το ζυμαράκι και το ανοίγουμε με την βοήθεια ενός πλάστη.
Τοποθετούμε την ανοιγμένη ζύμη μας σε μία αντικολλητική και βουτυρωμένη φόρμα για τάρτα.
Κόβουμε τα περίσσια και τρυπάμε την τάρτα μας με την βοήθεια ενός πιρουνιού.
Τοποθετούμε χοντρά φασόλια στο κέντρο για να μην μας φουσκώσει κατά το ψήσιμο.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 ο C για 30-40 λεπτά και για άλλα 5 λεπτά χωρίς τα φασόλια.

Προετοιμασία της σοκολάτας
Σε ένα κατσαρολάκι ,ζεσταίνουμε ελαφρώς την κρέμα γάλακτος .
Τοποθετούμε τα φύλλα ζελατίνας και κατόπιν ρίχνουμε την κομματιασμένη σοκολάτα της gianduja και το αλάτι και ανακατεύουμε.
Μόλις κρυώσει ελαφρώς ρίχνουμε τα καραμελωμένα φουντούκια και στο τέλος πάνω από την τάρτα μας.
Αφήνουμε να κρυώσει και να παγώσει καλά πριν την κόψουμε.
Καλή σας απόλαυση!
( μπορείτε να μου στέλνετε τα σχόλια σας και τις απορίες σας στην προσωπική μου σελίδα στο Fb )

ΘΕΟΦΑΝΩ ΝΑΚΙΔΟΥ

image_print

CityVibes.gr

Read, Listen, Feel

Current track

Title

Artist


 



Current show









 



Current show