Σύκα γεμιστά με ανθότυρο, μέλι και δυόσμο

Written by on 04/06/2021

image_print
Υλικά ( χρόνος εκτέλεσης: 30 λεπτά )
( Μερίδες: 4 )
16 μεγάλα σύκα

Υλικά ( για την μους )
400 γραμ. ανθότυρο
100 ml κρέμα γάλακτος, παγωμένη
150 γραμ. μέλι
10 φύλλα δυόσμου ψιλοκομμένο

Υλικά ( για την διακόσμηση )
16 φυλλαράκια δυόσμου ( προαιρετικά )
Εκτέλεση
1) Πλένετε πολύ καλά τα σύκα σας σε άφθονο τρεχούμενο νερό.

2) Με την βοήθεια ενός μαχαιριού κόβετε σταυρωτά τα σύκα μέχρι την μέση.

3) Πιέζετε με τα δάχτυλα σας την βάση των σύκων.
( Ώστε να ανοίξουν σαν λουλούδι ).

4) Φτιάχνετε την μους ανθότυρου.
Εκτέλεση ( για την μους ανθότυρου )
1) Στον κάδο του μίξερ βάζετε όλα τα υλικά για την μους
( ανθότυρο, κρέμα γάλακτος, μέλι & 10 φύλλα δυόσμου ).

2) Ξεκινάτε το μίξερ χτυπώντας όλα τα υλικά σας σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να δημιουργηθεί μια παχύρευστη
κρέμα.

3) Μόλις δημιουργηθεί μια παχύρευστη κρέμα σταματάτε το μίξερ και αδειάζετε την κρέμα σε ένα μπολ.

4) Στήνετε το γλυκό σας.
Εκτέλεση ( για το στήσιμο του γλυκού σας )
1) Βάζετε τα σύκα σας σε πιατάκια.

2) Σε μία σακούλα ζαχαροπλαστικής με τελείωμα μύτη ενός κόνου ρίχνετε την κρέμα σας.

3) Με την βοήθεια της σακούλας πιέζοντας την βάζετε την κρέμα στο επάνω μέρος των σύκων σας.

4) Τέλος διακοσμείτε με φυλλαράκια δυόσμου ( προαιρετικά ).

5) Σερβίρετε.

Καλή επιτυχία…
Έξυπνες συμβουλές ( tips ) για την συνταγή σας
1) Μπορείτε εάν θέλετε να προσθέσετε επάνω στην κρέμα σας ψιλοκομμένα αμύγδαλα.

2) Επίσης μπορείτε να προσθέσετε σιρόπι της αρεσκείας σας.

3) Η κρέμα γάλακτος θα πρέπει να είναι πολύ κρύα αλλιώς με το χτύπημα θα κόψει.

Καλή απόλαυση

Αγγελος Αρχοντακης

image_print

CityVibes.gr

Read, Listen, Feel

Current track

Title

Artist


 



Current show









 



Current show