Σπιτικό tutmanik
Written by Άγγελος Αρχοντάκης on 27/09/2021
Υλικά ( χρόνος εκτέλεσης: 80 λεπτά ) ( Μερίδες: 12 ) |
4 αυγά 1 μεγάλη φέτα ζαμπόν 2 φέτες κίτρινο τυρί ( της αρεσκείας σας ) 1 κουτ. σουπ. ελαιόλαδο ( για το τηγάνισμα ) Αλάτι & πιπέρι |
Εκτέλεση |
1) Σε ένα μεγάλο μπολ σπάτε και ρίχνετε τα αυγά. 2) Προσθέτετε το αλατοπίπερο και ανακατεύετε καλά με ένα σύρμα χειρός για 2-3 λεπτά μέχρι να αφρατέψουν. 3) Σε ένα τηγάνι επάνω στην φωτιά ρίχνετε το μείγμα με τα αυγά. 4) Τηγανίζετε την ομελέτα σας μέχρι να πάρει ένα χρυσαφένιο χρώμα και από τις 2 πλευρές. 5) Μόλις η ομελέτα σας πάρει ένα χρυσαφένιο χρώμα και από τις 2 πλευρές κόβετε ένα μεγάλο κομμάτι αλουμινόχαρτο και κατεβάζετε το τηγάνι από την φωτιά. 6) Με την βοήθεια μιας σπάτουλας τοποθετείτε την ψημένη ομελέτα σας στο αλουμινόχαρτο. 7) Βάζετε στην επιφάνεια της ομελέτας σας το ζαμπόν και το τυρί σε φέτες. 8) Τυλίγετε το αλουμινόχαρτο με την ομελέτα σας σε ρολό κλείνοντας το καλά και από τις 2 άκρες. 9) Τοποθετείτε το ρολό στο ψυγείο για 1 ώρα. 10) Μόλις περάσει η 1 ώρα βγάζετε το ρολό από το ψυγείο και αφαιρείτε το αλουμινόχαρτο. 11) Βυθίζετε στο ρολό σας οδοντογλυφίδες και το κόβετε ομοιόμορφα σε χοντρά ρολάκια. 12) Ενώνετε τα ρολάκια σας και σχηματίζετε ένα στεφάνι. 13) Σερβίρετε. Καλή επιτυχία… |
Έξυπνες συμβουλές ( tips ) για την συνταγή σας |
1) Μπορείτε εάν θέλετε να πασπαλίσετε με ψιλοκομμένο μαϊντανό. 2) Επίσης εάν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε ψημένο μπέικον ή λουκάνικα ψιλοκομμένα ή γαλοπούλα σε φέτες. 3) Εάν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε και άλλα είδη τυριών ( π.χ φέτα, κασέρι, κεφαλοτύρι, γραβιέρα κ.α.λ ). 4) Μπορείτε εάν θέλετε να προσθέσετε μέσα στην ομελέτα πιπεριές. 5) Εάν θέλετε μπορείτε να πασπαλίσετε με σουσάμι ή μαυροσούσαμο. |
Καλή απόλαυση