Σπιτικό biscoff cake
Written by Άγγελος Αρχοντάκης on 26/02/2023
Υλικά ( χρόνος εκτέλεσης: 1 ώρα & 20 λεπτά περίπου ) |
Υλικά ( για το κέικ ) 400 γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 400 γραμ. ζάχαρη κρυσταλλική 400 γραμ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου 4 αυγά μεσαίου μεγέθους 2 κουτ. γλ. μπέικιν πάουντερ Μπισκότα της αρεσκείας σας ( για το σερβίρισμα ) Υλικά ( για την βουτυρόκρεμα ) 300 γραμ. άλειμμα μπισκότου 500 γραμ. ζάχαρη άχνη 250 γραμ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου |
Εκτέλεση ( για το κέικ ) |
1) Σπάτε και ρίχνετε σε ένα μπολ τα αυγά σας. 2) Στον κάδο του μίξερ με εξάρτημα το φτερό ρίχνετε το βούτυρο και την ζάχαρη. 3) Ξεκινάτε το μίξερ και χτυπάτε τα υλικά σας σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθούν και να αφρατέψουν. 4) Μόλις ομογενοποιηθούν και αφρατέψουν τα υλικά σας προσθέτετε τα σπασμένα αυγά, το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ. 5) Συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να προκύψει ένα λείο και ομοιογενές μείγμα. 6) Όταν προκύψει ένα λείο και ομοιογενές μείγμα στρώνετε λαδόκολλα σε 3 στρογγυλές φόρμες διαμέτρου 20 εκ. με αποσπώμενη βάση. 7) Μοιράζετε ίσα το μείγμα σας στις φόρμες. 8) Ανάβετε και προθερμαίνετε τον φούρνο σας στους 180 βαθμούς στον αέρα. 9) Τοποθετείτε τις φόρμες με τα κέικ σας στον προθερμασμένο φούρνο για 30-35 λεπτά μέχρι να ψηθούν και να πάρουν ένα χρυσαφένιο χρώμα. 10) Μόλις περάσουν τα 30-35 λεπτά ψηθούν και πάρουν ένα χρυσαφένιο χρώμα τα κέικ σας ανοίγετε την πόρτα του φούρνου και αφαιρείτε τις φόρμες από αυτόν. 11) Αφήνετε στην άκρη τα κέικ να κρυώσουν καλά 12) Ετοιμάζετε την βουτυρόκρεμα και τελειώνετε το γλυκό. |
Εκτέλεση ( για την βουτυρόκρεμα ) |
1) Στον κάδο του μίξερ με εξάρτημα το φτερό ρίχνετε το βούτυρο και το άλειμμα μπισκότου. 2) Ξεκινάτε το μίξερ σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα και χτυπάτε τα υλικά σας μέχρι να αφρατέψουν. 3) Μόλις αφρατέψουν το βούτυρο με το άλειμμα συνεχίζετε προσθέτοντας την ζάχαρη άχνη σιγά -σιγά. 4) Συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθεί η ζάχαρη με το μείγμα. 5) Όταν ενσωματωθεί η ζάχαρη με το μείγμα σταματάτε το μίξερ, βγάζετε το φτερό και αδειάζετε την βουτυρόκρεμα σε ένα μπολ. 6) Ξεκινάτε την συναρμολόγηση και τελειώνετε το κέικ. |
Εκτέλεση ( για την συναρμολόγηση και το τελείωμα του κέικ ) |
1) Σε μια πιατέλα βάζετε το πρώτο στρογγυλό κομμάτι του κέικ σας ( βάση ). 2) Ρίχνετε το 1/3 από την κρέμα σας – βουτυρόκρεμα επάνω στην βάση – κέικ. 3) Με την βοήθεια μιας σπάτουλας σιλικόνης αλείφετε καλά με την κρέμα – βουτυρόκρεμα την βάση. 4) Επάνω από την βουτυρόκρεμα ακουμπάτε το δεύτερο κομμάτι του κέικ σας. 5) Συνεχίζετε ξανά ρίχνοντας το άλλο 1/3 της κρέμας. 6) Σκεπάζετε την κρέμα σας με το τρίτο κέικ. 7) Με την υπόλοιπη κρέμα – βουτυρόκρεμα αλείφετε όλη την επιφάνεια του γλυκού στρώνοντας το πολύ καλά φροντίζοντας να φτιάξετε ένα παχύ και απολαυστικό στρώμα. 8) Τέλος γαρνίρετε το κέικ σας με τα κομμάτια του μπισκότου. 9) Με την βοήθεια ενός μαχαιριού κόβετε σε κομμάτια και σερβίρετε σε πιάτα ή πιατέλα. Καλή επιτυχία… |
Έξυπνες συμβουλές ( tips ) για την συνταγή σας |
1) Μπορείτε εάν θέλετε να πασπαλίσετε το κέικ σας με κακάο. 2) Επίσης εάν θέλετε μπορείτε να πασπαλίσετε το κέικ με τρούφες σοκολάτας ή πολύχρωμες τρούφες. 3) Εάν θέλετε μπορείτε να πασπαλίσετε το κέικ με φλούδες σοκολάτας ή ψηφίδες σοκολάτας. 4) Μπορείτε εάν θέλετε να γαρνίρετε το κέικ με κερασάκια μαρασκίνο ή με οποιοδήποτε άλλο γλυκό του κουταλιού προτιμάτε. 5) Εάν θέλετε μπορείτε να πασπαλίσετε το κέικ σας με ζάχαρη άχνη. 6) Μπορείτε εάν θέλετε να πασπαλίσετε το κέικ με τριμμένους ξηρούς καρπούς ή με τριμμένο Ινδοκάρυδο. 7) Εάν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε μέσα στην βουτυρόκρεμα σας θρυμματισμένα μπισκότα ή φρουί γλασέ κομμένα σε μικρά κομματάκια ή σταφίδες. 8) Μπορείτε εάν θέλετε να περιχύσετε σε κάθε παντεσπάνι σας λίγο σιρόπι ή μαρμελάδα της αρεσκείας. 9) Εάν θέλετε μπορείτε να γαρνίρετε το κέικ με έτοιμο σιρόπι της αρεσκείας σας. |
Καλή απόλαυση