Σπιτικό φούστουρον ( ποντιακή ομελέτα )

Written by on 17/08/2022

image_print
Υλικά ( χρόνος εκτέλεσης: 15 λεπτά )
( Χρόνος προετοιμασίας: 5 λεπτά )
( Μερίδες: 2-3 )
4 αυγά
3 κουταλιές της σούπας βούτυρο
τηγανιτές πατάτες
200-250 γραμ. φέτα τριμμένη
Αλάτι & πιπέρι
βούτυρο ή ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
Εκτέλεση
1) Σε ένα μπολ σπάτε τα αυγά σας και με την βοήθεια ενός σύρματος τα χτυπάτε καλά μέχρι να
διαλυθούν.

2) Καθαρίζετε, κόβετε σε λωρίδες και πλένετε καλά σε άφθονο τρεχούμενο νερό τις πατάτες σας.

3) Σε ένα τηγάνι επάνω στην φωτιά ρίχνετε βούτυρο ή ηλιέλαιο.

4) Αφήνετε το βούτυρο ή το ηλιέλαιο σας να κάψει καλά.

5) Μόλις κάψει καλά το ηλιέλαιο σας ρίχνετε τις πατάτες σας.

6) Αφήνετε τις πατάτες σας να τηγανιστούν και να πάρουν ένα χρυσαφένιο χρώμα.

7) Στρώνετε ένα χαρτί κουζίνας επάνω σε ένα δίσκο.

8) Μόλις τηγανιστούν οι πατάτες σας και πάρουν ένα χρυσαφένιο χρώμα με την βοήθεια μίας
τρυπητής κουτάλας τις βγάζετε από το τηγάνι και τις ακουμπάτε επάνω στο απορροφητικό χαρτί.

9) Σε ένα μπολάκι ρίχνετε την φέτα σας.

10) Θρυμματίζετε με τα χέρια σας την φέτα.

11) Σε ένα τηγάνι επάνω στην φωτιά ρίχνετε το βούτυρο ή το ηλιέλαιο.

12) Μέσα στα χτυπημένα αυγά σας ρίχνετε το γιαούρτι και τις τηγανισμένες πατάτες.

13) Με την βοήθεια ενός κουταλιού ανακατεύετε τα υλικά σας μέχρι να ενσωματωθούν.

14) Μόλις κάψει το ηλιέλαιο ή το βούτυρο ρίχνετε μέσα στο τηγάνι το μείγμα με τα αυγά και τις
πατάτες σας.

15) Απλώνετε το μείγμα σας καλά σε όλο το τηγάνι με την βοήθεια ενός κουταλιού.

16) Μόλις ψηθεί και πάρει ένα χρυσαφένιο χρώμα η ομελέτα σας με την βοήθεια μίας τρυπητής
κουτάλας και ενός πιάτου την γυρίζετε και από την άλλη πλευρά.

17) Αφήνετε την ομελέτα σας να ψηθεί και να πάρει ένα χρυσαφένιο χρώμα και από την άλλη πλευρά.

18) Όταν πάρει ένα χρυσαφένιο χρώμα και από την άλλη πλευρά πασπαλίζετε την ομελέτα σας με το
θρυμματισμένο τυρί.

19) Σκεπάζετε την ομελέτα σας με ένα καπάκι ή με ένα αλουμινόχαρτο και αφήνετε να λιώσει το
τυρί στο μείγμα σας.

20) Μόλις λιώσει το τυρί στο μείγμα σας και πάρει ένα χρυσαφένιο χρώμα το φουστουρόν σας –
ομελέτα είναι έτοιμο.

21) Σερβίρετε.

Καλή επιτυχία…
Έξυπνες συμβουλές ( tips ) για την συνταγή σας
1) Μπορείτε εάν θέλετε να πλύνετε και να κόψετε σε ροδέλες ή λωρίδες πιπεριές της αρεσκείας σας και
να τις προσθέσετε μέσα στην ομελέτα σας.

2) Επίσης εάν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε άλλα είδη τυριών
( π.χ γκούντα, ένταμ, έμμεταλ, γραβιέρα, μυζήθρα, χαλούμι κ.α.λ ).

3) Εάν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε μέσα στην ομελέτα σας αλλαντικά της αρεσκείας σας.

4) Μπορείτε εάν θέλετε να προσθέσετε μέσα στην ομελέτα σας τσίλι ή μπούκοβο ή καυτερή πιπεριά
κάνοντας την πικάντικη.

5) Εάν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε μέσα στην ομελέτα σας τρούφα μανιταριών ή μανιτάρια
της αρεσκείας σας εάν δεν είστε αλλεργικοί.

6) Μπορείτε εάν θέλετε να πασπαλίσετε την ομελέτα σας με σουσάμι ή μαυροσούσαμο.

7) Εάν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε ψιλοκομμένο απάκι ή οτιδήποτε κρέας επιθυμείτε.

8) Μπορείτε εάν θέλετε να προσθέσετε βρασμένο κοτόπουλο ή κιμά.

9) Εάν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε κρεμμύδια ή φρέσκα κρεμμυδάκια.

10) Μπορείτε εάν θέλετε να πασπαλίσετε με μαϊντανό ή βασιλικό.

Καλή απόλαυση

Αγγελος Αρχοντακης

image_print

CityVibes.gr

Read, Listen, Feel

Current track

Title

Artist


 



Current show

Music for All

17:00 17:59











Current show

Music for All

17:00 17:59