Σπιτικό φοντάν βερίκοκου

Written by on 01/06/2022

image_print
Υλικά ( χρόνος εκτέλεσης: 30 λεπτά )
( Μερίδες: 16 μικρά κομμάτια )
150 γραμ. βερίκοκα αποξηραμένα
Χυμός από 1 πορτοκάλι
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι ακέρωτο
150 γραμ. καρύδα, τριμμένη
30 γραμ. ζάχαρη κρυσταλλική
Εκτέλεση
1) Ψιλοκόβετε με ένα κοφτερό μαχαίρι τα βερίκοκα.

2) Σε έναν τρίφτη τρίβετε τα πορτοκάλια και κρατάτε το ξύσμα.

3) Σε ένα λεμονοστύφτη στύβετε τα πορτοκάλια σας και κρατάτε τον χυμό τους.

4) Σε ένα μεσαίο κατσαρολάκι επάνω σε μέτρια φωτιά ρίχνετε την ζάχαρη, τον χυμό πορτοκαλιού και
το ξύσμα πορτοκαλιού.

5) Ανακατεύετε καλά με ένα σύρμα χειρός και αφήνετε τα υλικά σας να βράσουν.

6) Αφήνετε την ζάχαρη να λιώσει καλά.

7) Μόλις λιώσει καλά η ζάχαρη σας προσθέτετε τα αποξηραμένα βερίκοκα.

8) Βράζετε τα υλικά σας μέχρι να μαλακώσουν καλά τα αποξηραμένα βερίκοκα.

9) Μόλις μαλακώσουν καλά τα αποξηραμένα βερίκοκα κατεβάζετε το κατσαρολάκι από την φωτιά.

10) Με την βοήθεια ενός μίξερ χειρός ή με πίμερ πολτοποιείτε τα βερίκοκα σας.

11) Στο μπολ με τα πολτοποιημένα βερίκοκα ρίχνετε την μισή ποσότητα από την τριμμένη καρύδα.

12) Ανακατεύετε καλά τα υλικά σας με ένα σύρμα χειρός μέχρι να πήξει και να δέσει αρκετά το μείγμα.

13) Τοποθετείτε το μείγμα σας σε ένα κατσαρολάκι και το ξαναβάζετε στην φωτιά.

14) Αφήνετε το μείγμα σας να δέσει και να πήξει αρκετά.

15) Μόλις δέσει και πήξει αρκετά το μείγμα σας αποσύρετε το κατσαρολάκι από την φωτιά.

16) Αφήνετε το μείγμα σας να κρυώσει.

17) Μόλις κρυώσει το μείγμα σας πλάθετε με τα χέρια σας μπαλάκια σε μέγεθος καρυδιού.

18) Σε μία μεγάλη λεκάνη ρίχνετε την υπόλοιπη καρύδα σας.

19) Ρίχνετε μέσα στην καρύδα σας τα μπαλάκια και τα κυλάτε μέχρι να καλυφτούν καλά στην καρύδα.

20) Όταν καλυφτούν τα μπαλάκια σας καλά με την καρύδα σας τα τοποθετείτε σε έναν δίσκο.

21) Σερβίρετε.

Καλή επιτυχία…
Έξυπνες συμβουλές ( tips ) για την συνταγή σας
1) Μπορείτε εάν θέλετε να προσθέσετε μέσα στην γέμιση σας άλλα τριμμένα εσπεριδοειδή
( π.χ λεμόνι ή μανταρίνι ή γκρέιπ φρούτ κ.α.λ ).

2) Επίσης εάν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε χρώμα ζαχαροπλαστικής και να κάνετε πολύχρωμα τα
μπαλάκια σας.

3) Εάν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε μέσα στην γέμιση άλλους ξηρούς καρπούς
( π.χ καρύδι ή αμύγδαλο ή φιστίκια Αιγίνης κ.α.λ ).

4) Μπορείτε εάν θέλετε να βουτήξετε τα φοντάν σας σε λιωμένη σοκολάτα κουβερτούρα ή γάλακτος
ή υγείας ή άσπρης σοκολάτας ή φράουλας.

5) Εάν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε μέσα στην γέμιση σας λικέρ της αρεσκείας σας.

6) Μπορείτε εάν θέλετε να αντικαταστήσετε τον χυμό πορτοκαλιού με χυμό έτοιμο της αγοράς.

7) Εάν θέλετε μπορείτε να αντικαταστήσετε την τριμμένη καρύδα με τρούφα σοκολάτας ή
πολύχρωμη τρούφα.

Καλή απόλαυση

Αγγελος Αρχοντακης

image_print

CityVibes.gr

Read, Listen, Feel

Current track

Title

Artist


 



Current show

Group Therapy

16:00 17:59









 



Current show

Group Therapy

16:00 17:59