Σπιτικό τσίζκεικ μπακλαβά

Written by on 15/09/2021

image_print
Υλικά ( χρόνος εκτέλεσης: 80 λεπτά )
( Χρόνος ψησίματος: 1 ώρα )
( Βαθμοί ψησίματος: 160 )
( Σκεύος: 1 στρογγυλή φόρμα 22 εκ. )
( Μερίδες: 16+ )
6 φύλλα κρούστας

Υλικά ( για την γέμιση καρυδιού – μείγμα )
200 γραμ. καρύδια
1/4 κουτ. γλ. αλάτι
1 κουτ. γλ. κανέλα
120 γραμ. βούτυρο αγελάδος

Υλικά ( για την κρέμα )
600 γραμ. φρέσκο τυρί κρέμα
300 γραμ. γιαούρτι στραγγιστό
170 γραμ. ζάχαρη
3 αυγά
3 βανίλιες ( καψουλάκια )

Υλικά ( για το σιρόπι )
230 γραμ. ζάχαρη
300 ml νερό
250 γραμ. μέλι
Εκτέλεση ( για το σιρόπι )
1) Σε ένα κατσαρολάκι επάνω στην φωτιά ρίχνετε το νερό και τη ζάχαρη.

2) Βράζετε τα υλικά σας για περίπου 2 λεπτά.

3) Μόλις περάσουν τα 2 λεπτά κατεβάζετε το κατσαρολάκι από την φωτιά.

4) Προσθέτετε το μέλι.

5) Αφήνετε να κρυώσει.

6) Ετοιμάζετε την κρέμα.
Εκτέλεση ( για την κρέμα )
1) Σε ένα μπολ ρίχνετε το τυρί κρέμα.

2) Διαλύετε το τυρί κρέμα καλά με ένα σύρμα χειρός.

3) Συνεχίζετε προσθέτοντας τη ζάχαρη, τις βανίλιες και το γιαούρτι.

4) Ανακατεύετε καλά με ένα σύρμα χειρός μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά σας.

5) Όταν ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά σας σε ένα άλλο μπολ σπάτε ένα-ένα τα αυγά σας και τα προσθέτετε
στο μείγμα με το τυρί κρέμα.

6) Στην συνέχεια ανακατεύετε καλά με ένα σύρμα χειρός μέχρι να ενσωματωθούν όλα τα υλικά σας.

7) Μόλις ενσωματωθούν όλα τα υλικά σας αφήνετε το μπολ στην άκρη και ετοιμάζετε την γέμιση καρυδιού.
Εκτέλεση ( για την γέμιση καρυδιού )
1) Σε ένα μούλτι ρίχνετε τα καρύδια.

2) Ξεκινάτε το μούλτι και χοντροσπάτε τα καρύδια σας.

3) Μόλις χοντροσπαστούν τα καρύδια σας σταματάτε το μούλτι και τα αδειάζετε σε ένα μπολ.

4) Προσθέτετε στο μπολ με τα καρύδια 2 κουτ. σουπ. σιρόπι, αλάτι και την κανέλα.

5) Αφήνετε στην άκρη και λιώνετε το βούτυρο.

6) Σε ένα κατσαρολάκι επάνω στην φωτιά ρίχνετε το βούτυρο.
( Εναλλακτικά μπορείτε να το λιώσετε και στον φούρνο μικροκυμάτων για 30 δεύτερα ).

7) Ανακατεύετε με ένα σύρμα χειρός μέχρι να λιώσει καλά το βούτυρο.

8) Μόλις λιώσει καλά το βούτυρο κατεβάζετε το κατσαρολάκι από την φωτιά.

9) Στρώνετε το γλυκό σας.
Εκτέλεση ( για το στρώσιμο του γλυκού σας )
1) Ρίχνετε το μισό βούτυρο μέσα στην γέμιση με τα καρύδια, την κανέλα και το σιρόπι.

2) Ανακατεύετε καλά όλα τα υλικά σας μέχρι να ενσωματωθεί καλά το βούτυρο.

3) Σε ένα στρογγυλό ταψί ή φόρμα στρογγυλή ρίχνετε το μείγμα με το βούτυρο και τα καρύδια.

4) Απλώνετε καλά το μείγμα με το βούτυρο σε όλη την επιφάνεια του ταψιού με την βοήθεια μίας σπάτουλας
σιλικόνης ( μαρίζ ).

5) Μόλις απλώσετε καλά όλο το μείγμα στο ταψί ρίχνετε από επάνω την κρέμα τυριού που είχατε φτιάξει.

6) Απλώνετε την κρέμα καλά με μία σπάτουλα σιλικόνης ( μαρίζ ).

7) Σε έναν πάγκο εργασίας στρώνετε ένα φύλλο κρούστας.

8) Αλείφετε με ένα πινέλο το φύλλο με λίγο λιωμένο βούτυρο.

9) Μεταφέρετε το βουτυρωμένο φύλλο μέσα στο ταψί με την γέμιση καρυδιού και την κρέμα.

10) Βουτυρώνετε ξανά καλά το φύλλο.

11) Με ένα πινέλο βουτυρώνετε άλλο ένα φύλλο κρούστας βάζοντας το πάνω από το πρώτο φύλλο.

12) Κάνετε την ίδια διαδικασία άλλη μία φορά.

13) Αλείφετε ξανά με λιωμένο βούτυρο όλα τα φύλλα.

14) Πασπαλίζετε με λίγο τριμμένο καρύδι τα φύλλα.

15) Συνεχίζετε βάζοντας και αλείφοντας και τα υπόλοιπα φύλλα επάνω.

16) Βουτυρώνετε καλά ξανά με ένα πινέλο όλα τα φύλλα.

17) Πιέζετε προς τα μέσα γύρω-γύρω από το ταψί τις περιττές άκρες των φύλλων ώστε επιτύχετε
ένα στρογγυλό αποτέλεσμα χωρίς να εξέχουν τα περισσευούμενα φύλλα.

18) Ανάβετε τον φούρνο σας στους 160 βαθμούς.

19) Τοποθετείτε το ταψί στον αναμμένο φούρνο σας και ψήνετε για περίπου 1 ώρα μέχρι να πάρουν ένα
χρυσαφένιο χρώμα τα φύλλα σας.

20) Μόλις περάσει η 1 ώρα και πάρουν ένα χρυσαφένιο χρώμα τα φύλλα σας βγάζετε το γλυκό από τον
φούρνο και το αφήνετε να κρυώσει.

21) Όταν κρυώσει το γλυκό σας το περιχύνετε με το σιρόπι.

22) Γαρνίρετε με ολόκληρα καρύδια.

23) Χαράζετε τα φύλλα σας σε περίπου 16 κομμάτια.

24) Σερβίρετε.

Καλή επιτυχία…
Έξυπνες συμβουλές ( tips ) για την συνταγή σας
1) Μπορείτε εάν θέλετε να προσθέσετε άλλους ξηρούς καρπούς
( π.χ φιστίκια Αιγίνης, αμύγδαλα, φουντούκια κ.α.λ ).

2) Επίσης εάν θέλετε μπορείτε να γαρνίρετε το γλυκό σας με κερασάκια μαρασκίνο.

3) Εάν θέλετε μπορείτε να συνοδέψετε το γλυκό σας με γλυκό του κουταλιού ή παγωτό.

4) Μπορείτε εάν θέλετε να καραμελώσετε φουντούκια ή πορτοκάλια κομμένα σε φέτες και να διακοσμήσετε το
γλυκό σας.

5) Εάν θέλετε μπορείτε να διακοσμήσετε με καρφάκια γαρίφαλου κάθε κομμάτι.

6) Μπορείτε εάν θέλετε να λιώσετε σοκολάτα κουβερτούρα σε μπεν μαρί ή στον φούρνο μικροκυμάτων για 30
δεύτερα και να περιχύσετε το γλυκό σας κάνοντας το σοκολατένιο.

7) Εάν θέλετε μπορείτε να πασπαλίσετε με τριμμένο Ινδοκάρυδο.

Καλή απόλαυση

Αγγελος Αρχοντακης

image_print

CityVibes.gr

Read, Listen, Feel

Current track

Title

Artist


 



Current show









 



Current show