Σπιτικό τρίγωνο κέικ με Ινδοκάρυδο
Written by Άγγελος Αρχοντάκης on 29/12/2022
Υλικά ( χρόνος εκτέλεσης: 50 λεπτά περίπου ) ( Μερίδες: 16+ ) |
4 αυγά 2 1/2 ποτήρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 1/2 ποτήρια ζάχαρη 1/2 ποτήρι σπορέλαιο ( ηλιέλαιο ή καλαμποκέλαιο ) 2 βανίλιες 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ 1/2 ποτήρι χλιαρό νερό Υλικά ( για το σοκολατένιο μείγμα ) 1 1/2 ποτήρι γάλα 1/2 ποτήρι ζάχαρη 4 κουτ. σουπ. κακάο 1/2+ πακέτο Ινδοκάρυδο |
Εκτέλεση |
1) Σπάτε και ρίχνετε τα αυγά σας σε ένα μπολ. 2) Σε ένα άλλο μπολ ρίχνετε την ζάχαρη, το σπορέλαιο ( ηλιέλαιο ή καλαμποκέλαιο ) και το χλιαρό νερό. 3) Με την βοήθεια ενός μίξερ χειρός χτυπάτε τα υλικά σας μέχρι να ενσωματωθούν. 4) Μόλις ενσωματωθούν τα υλικά σας προσθέτετε σιγά-σιγά τα αυγά σας, το μπέικιν, τις βανίλιες και τέλος το αλεύρι. 5) Συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά σας και να προκύψει ένα μείγμα ζύμης κέικ. 6) Σε ένα μπρίκι ή στον φούρνο μικροκυμάτων λιώνετε λίγο βούτυρο. 7) Βουτυρώνετε με το λιωμένο βούτυρο ένα ταψί ή πιρέξ. 8) Αλευρώνετε καλά το ταψί ή το πιρέξ σας. 9) Ρίχνετε το μείγμα μέσα στο πιρέξ. 10) Ανάβετε και προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. 11) Μόλις προθερμανθεί ο φούρνος ανοίγετε την πόρτα του και τοποθετείτε το ταψί σας. 12) Ψήνετε το κέικ σας στον προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 25 λεπτά περίπου μέχρι να φουσκώσει και να πάρει ένα χρυσαφένιο χρώμα. 13) Όταν περάσουν τα 25 λεπτά φουσκώσει και πάρει ένα χρυσαφένιο χρώμα το κέικ σας ανοίγετε την πόρτα του φούρνου και κάνετε την δοκιμή με την λεπίδα του μαχαιριού βυθίζοντας την στο πάτο του ταψιού. ( Εάν η λεπίδα του μαχαιριού βγει καθαρή τότε αποσύρετε το ταψί ή το πιρέξ από τον φούρνο ). ( Εάν δεν βγει καθαρή η λεπίδα τότε ξανά βάζετε το ταψί με το κέικ σας στον φούρνο για άλλα 10-15 λεπτά και κάνετε ξανά την δοκιμή ). 14) Μόλις το κέικ σας είναι έτοιμο ανοίγετε την πόρτα του φούρνου και αποσύρετε το ταψί ή το πιρέξ. 15) Ακουμπάτε το κέικ σας σε έναν πάγκο εργασίας και το αφήνετε να κρυώσει. 16) Όταν κρυώσει το κέικ με την βοήθεια ενός μαχαιριού το κόβετε σε τετράγωνα και κατόπιν κόβετε τα τετράγωνα στην μέση για να γίνουν 2 τρίγωνα. 17) Ετοιμάζετε το σοκολατένιο μείγμα. |
Εκτέλεση ( για το σοκολατένιο μείγμα και το τελείωμα του κέικ σας ) |
1) Σε ένα κατσαρολάκι επάνω στην φωτιά ρίχνετε την ζάχαρη, το γάλα και το κακάο. 2) Με την βοήθεια ενός σύρματος χειρός ανακατεύετε τα υλικά σας μέχρι να ενσωματωθούν και να διαλυθούν. 3) Αφήνετε λίγο τα υλικά σας επάνω στην φωτιά μέχρι να ζεσταθούν. 4) Μόλις ζεσταθούν τα υλικά σας κατεβάζετε το κατσαρολάκι από την φωτιά και το αφήνετε στην άκρη να κρυώσει. 5) Όταν κρυώσει το μείγμα σας παίρνετε ένα-ένα τα τρίγωνα κέικ σας και τα βουτάτε από την κάθε πλευρά του τρίγωνου μέσα στο σοκολατένιο μείγμα. 6) Ρίχνετε σε μία λεκάνη το Ινδοκάρυδο και βουτάτε μέσα σε αυτό τα σοκολατένια τρίγωνα κέικ σας. 7) Σερβίρετε σε πιάτα ή πιατέλα. Καλή επιτυχία… |
Έξυπνες συμβουλές ( tips ) για την συνταγή σας |
1) Μπορείτε εάν θέλετε να αντικαταστήσετε το Ινδοκάρυδο με τρούφες σοκολάτας ή πολύχρωμες τρούφες. 2) Επίσης εάν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε μέσα στο κέικ σας πριν το ψήσετε ψηφίδες σοκολάτας ή τρούφες σοκολάτας ή πολύχρωμες τρούφες. 3) Εάν θέλετε μπορείτε να κάνετε γραμμές με λιωμένη σοκολάτα επάνω στο κέικ. 4) Μπορείτε εάν θέλετε να προσθέσετε μέσα στο μείγμα τριμμένους ξηρούς καρπούς. 5) Εάν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε μέσα στο μείγμα σας αποξηραμένα φρούτα. 6) Μπορείτε εάν θέλετε να γαρνίρετε το κέικ σας με σαντιγί. 7) Εάν θέλετε μπορείτε να γαρνίρετε με έτοιμο σιρόπι της αρεσκείας σας ( π.χ σοκολάτα, καραμέλα, βύσσινο, κεράσι, φράουλα κ.α.λ ). 8) Μπορείτε εάν θέλετε να συνοδέψετε με γλυκό του κουταλιού ή μπάλες παγωτού. 9) Εάν θέλετε μπορείτε να συνοδέψετε με φρέσκα φρούτα ή με ένα ρόφημα σοκολάτας. 10) Μπορείτε εάν θέλετε να γαρνίρετε με κερασάκια μαρασκίνο. |
Καλή απόλαυση