Σπιτικό σουφλέ πατάτας με μανιτάρια, μπέικον και πιπεριές

Written by on 21/06/2022

image_print
Υλικά ( χρόνος εκτέλεσης: 60 λεπτά )
( Χρόνος ψησίματος: 30 λεπτά )
( Βαθμοί ψησίματος: 180 )
( Μερίδες: 8 )
8 μέτριες πατάτες
4 αυγά
200 ml γάλα ή 200 ml κρέμα γάλακτος
500 γραμ. μανιτάρια, κομμένα
300 γραμ. κεφαλοτύρι τριμμένο
100 γραμ. βούτυρο λιωμένο
80 γραμ. αλεύρι φαρίνα
225 γραμ. μπέικον
2-3 πολύχρωμες πιπεριές
Αλάτι, πιπέρι & μοσχοκάρυδο
Εκτέλεση
1) Πλένετε καλά τις πατάτες σας.

2) Πλένετε, καθαρίζετε τις πιπεριές σας από τα σπόρια τους και τις κόβετε σε μπαστουνάκια.

3) Τοποθετείτε τις πιπεριές σας σε ένα μπολάκι.

4) Ψιλοκόβετε το μπέικον και το τοποθετείτε σε ένα άλλο μπολάκι.

5) Καθαρίζετε τις πατάτες σας με την βοήθεια ενός μαχαιριού και τις κόβετε στα 4 ή 6 κομμάτια την
κάθε μία.

6) Σε μία κατσαρόλα με νερό μέχρι την μέση επάνω στην φωτιά τοποθετείτε τις πατάτες σας και τις
καλύπτετε με αυτό.

7) Αλατοπιπερώνετε.

8) Σκεπάζετε με ένα καπάκι και τις αφήνετε να βράσουν και να μαλακώσουν.

9) Μόλις βράσουν και μαλακώσουν οι πατάτες σας τις κατεβάζετε από την φωτιά.

10) Σε ένα σουρωτήρι μέσα στον νεροχύτη ρίχνετε τις βρασμένες πατάτες.

11) Στραγγίζετε καλά και τις αφήνετε στην άκρη να κρυώσουν.

12) Σε ένα μπολ σπάτε και ρίχνετε τα αυγά σας.

13) Προσθέτετε μέσα στα αυγά σας το γάλα.

14) Χτυπάτε καλά τα υλικά σας με ένα σύρμα χειρός μέχρι να ομογενοποιηθούν.

15) Όταν ομογενοποιηθούν τα υλικά σας αλατοπιπερώνετε και ρίχνετε λίγο μοσχοκάρυδο.

16) Συνεχίζετε το χτύπημα και προσθέτετε σιγά-σιγά το αλεύρι.

17) Χτυπάτε καλά τα υλικά σας μέχρι να ενσωματωθεί το αλεύρι.

18) Τρίβετε σε έναν τρίφτη το τυρί σας και προσθέτετε το 1/2 μέσα στο μείγμα σας.

19) Ανακατεύετε καλά τα υλικά σας μέχρι να ομογενοποιηθεί καλά το τυρί στο μείγμα σας.

20) Μόλις κρυώσουν καλά οι πατάτες σας τις στρώνετε σε ένα πιρέξ.

21) Κόβετε τα μανιτάρια σας σε λεπτές φέτες.

22) Στρώνετε τα μανιτάρια σας επάνω στις πατάτες.

23) Συνεχίζετε προσθέτοντας τις κομμένες πιπεριές και το μπέικον.

24) Σκεπάζετε με το μείγμα κρέμας γάλακτος και αυγών που φτιάξατε παραπάνω.

25) Τέλος πασπαλίζετε με το υπόλοιπο 1/2 των τριμμένων τυριών σας να καλύψει καλά όλο το πιρέξ.

26) Ανάβετε και προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.

27) Όταν προθερμανθεί ο φούρνος σας ανοίγετε την πόρτα του και τοποθετείτε το πιρέξ.

28) Ψήνετε το σουφλέ σας για περίπου 30 λεπτά μέχρι να πάρει ένα χρυσαφένιο χρώμα.

29) Μόλις πάρει ένα χρυσαφένιο χρώμα ανοίγετε την πόρτα του φούρνου και αποσύρετε το ταψί σας.

30) Σερβίρετε.

Καλή επιτυχία…
1) Μπορείτε εάν θέλετε να προσθέσετε ψιλοκομμένες καυτερές πιπεριές ή τσίλι ή μπούκοβο και να
κάνετε το σουφλέ σας πικάντικο.

2) Επίσης εάν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε και άλλα είδη αλλαντικών
( π.χ ζαμπόν ή πάριζα ή λουκάνικα ή σαλάμι αέρος ή μορταδέλα κ.α.λ ).

3) Εάν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε και άλλα είδη τυριών
( π.χ κεφαλοτύρι τριμμένο, κασέρι τριμμένο, φέτα τριμμένη κ.α.λ ).

4) Μπορείτε εάν θέλετε να πασπαλίσετε το σουφλέ σας με τριμμένη φρυγανιά πριν το ψήσετε.

5) Εάν θέλετε μπορείτε να αντικαταστήσετε τα τυριά και τις κρέμες με τυριά και κρέμες light ή
φυτικές.

6) Μπορείτε εάν θέλετε να γαρνίρετε το πιάτο σας με ντοματίνια ή ψιλοκομμένες πιπεριές ή πατάτες
βρασμένες ή μπρόκολο βρασμένο ή κουνουπίδι.

7) Εάν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε μέσα στο σουφλέ σας και άλλα είδη βρασμένων λαχανικών
( π.χ καρότα ή κολοκυθάκια ή μελιτζάνες κ.α.λ ).

8) Μπορείτε εάν θέλετε να προσθέσετε ψιλοκομμένες ντομάτες ή μανιτάρια τρούφας.

Καλή απόλαυση

Αγγελος Αρχοντακης

image_print

CityVibes.gr

Read, Listen, Feel

Current track

Title

Artist


 



Current show









 



Current show