Σπιτικό σουφικό Ικαρίας

Written by on 31/10/2021

image_print
Υλικά ( χρόνος εκτέλεσης: 70 λεπτά )
( Μερίδες: 6-8 )
3 μεγάλα ψιλοκομμένα κρεμμύδια
3 ψιλοκομμένες σκελίδες σκόρδου
2 μελιτζάνες φλάσκες, κομμένες σε ροδέλες
2 κόκκινες πιπεριές, κομμένες κυβάκια
2 μεγάλες πατάτες σε φέτες
3-4 μέτρια κολοκυθάκια σε ροδέλες
2 καρότα ( όχι χοντρά ), σε κυβάκια
3 μεγάλες ώριμες ντομάτες με τα υγρά τους ή ( 1 κουτί κονκασέ ντομάτας )
Ελαιόλαδο ( για το τηγάνισμα )
Ψιλοκομμένη φρέσκια ρίγανη & ματζουράνα
1/2 κούπα λευκό ξηρό κρασί
1 κύβος ζωμού κοτόπουλου
2 κούπες φασολάκια
Αλάτι & πιπέρι
Εκτέλεση
1) Πλένετε και κόβετε σε ροδέλες τις μελιτζάνες σας.

2) Βάζετε τις μελιτζάνες σας σε μία λεκάνη με νερό.

3) Προσθέτετε στις μελιτζάνες σας αλάτι και τις αφήνετε για 10-20 λεπτά να ξεπικρίσουν.

4) Μόλις περάσουν τα 10-20 λεπτά στραγγίζετε καλά τις μελιτζάνες σας από το νερό σε ένα σουρωτήρι, τις
πλένετε σε άφθονο τρεχούμενο νερό να φύγει το περιττό αλάτι και τέλος τις στύβετε καλά.

5) Συνεχίζετε ψιλοκόβοντας τα κρεμμύδια σας σε κυβάκια.

6) Καθαρίζετε και κόβετε 2 μεγάλες πατάτες σε φέτες.

7) Πλένετε, καθαρίζετε και κόβετε σε κυβάκια 3-4 μέτρια κολοκύθια, 2 κόκκινες πιπεριές και 2 καρότα.

8) Πλένετε και τρίβετε σε έναν τρίφτη τις ντομάτες σας αφαιρώντας τα κοτσάνια.

9) Καθαρίζετε και κόβετε σε ροδέλες το σκόρδο σας.

10) Σε μία μεγάλη κατσαρόλα ρίχνετε 1/2 κούπα ελαιόλαδο.

11) Συνεχίζετε προσθέτοντας τα κρεμμύδια.

12) Αλατίζετε ελαφρά.

13) Αφήνετε να μαλακώσουν.

14) Μόλις μαλακώσουν προσθέτετε το σκόρδο.

15) Αφήνετε τα υλικά σας για άλλα 3-4 λεπτά στην φωτιά.

16) Σβήνετε με το κρασί.

17) Αφήνετε για 1 λεπτό να εξατμιστεί το αλκοόλ.

18) Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτετε τον κύβο του ζωμού κοτόπουλου.

19) Αφήνετε για 2-3 λεπτά να πάρει μία βράση.

20) Κατεβάζετε από την φωτιά και αφήνετε το σκεύος σας για λίγο στην άκρη.

21) Σε ένα βαθύ τηγάνι με καπάκι ρίχνετε λίγο ελαιόλαδο.

22) Αφήνετε για 1-2 λεπτά το ελαιόλαδο σας να κάψει.

23) Ρίχνετε το 1/3 της τριμμένης ντομάτας μαζί με τα υγρά της.

24) Προσθέτετε επάνω από τις ντομάτες τις πατάτες.

25) Συνεχίζετε προσθέτοντας το άλλο 1/3 της τριμμένης ντομάτας.

26) Αλατοπιπερώνετε και προσθέτετε τα καρότα, τα κολοκυθάκια, τις πιπεριές και το σοταρισμένο σκόρδο και
κρεμμύδι.

27) Προσθέτετε τα υπόλοιπα μυρωδικά σας ( ρίγανη, ματζουράνα ) και τις μελιτζάνες.

28) Τέλος περιχύνετε με την υπόλοιπη ντομάτα και προσθέτετε λίγο ακόμη αλάτι και πιπέρι.

29) Σκεπάζετε την κατσαρόλα με ένα καπάκι και αφήνετε το σουφικό σας να πάρει μία βράση.

30) Μόλις πάρει μία βράση χαμηλώνετε την φωτιά σας στο ελάχιστο και αφήνετε το φαγητό σας να ψηθεί για
40-45 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα.

31) Μόλις περάσουν τα 40-45 λεπτά, μαλακώσουν όλα τα υλικά σας και δέσει καλά η σάλτσα αποσύρετε το
φαγητό σας από την φωτιά.

32) Σερβίρετε και πασπαλίζετε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Καλή επιτυχία…
Έξυπνες συμβουλές ( tips ) για την συνταγή σας
1) Μπορείτε εάν θέλετε να θρυμματίσετε τυρί φέτα και να την προσθέσετε στο φαγητό σας ή άλλο τυρί της
αρεσκείας σας.

2) Επίσης εάν θέλετε μπορείτε να αντικαταστήσετε τα φασολάκια με αρακά ή άλλο λαχανικό.

3) Εάν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε λουκάνικα κομμένα σε ροδέλες ή τετραγωνάκια.

4) Μπορείτε εάν θέλετε να προσθέσετε στο σουφικό σας κρέας βρασμένο της αρεσκείας σας.

Καλή απόλαυση

Αγγελος Αρχοντακης

image_print

CityVibes.gr

Read, Listen, Feel

Current track

Title

Artist


 



Current show

Group Therapy

16:00 17:59









 



Current show

Group Therapy

16:00 17:59