Σπιτικό σοκολατένιο μαντολάτο

Written by on 08/02/2022

image_print
Υλικά ( χρόνος προετοιμασίας: 40 λεπτά )
( Χρόνος αναμονής: 5 ώρες )
( Κομμάτια: 16-18 )
( Σκεύος: 1 τετράγωνο ταψί 22 χ 22 εκ. )
100 γραμ. χοντροκομμένα καρύδια
280 γραμ. κουβερτούρα, ψιλοκομμένη
140 γραμ. αμύγδαλα λευκά, πολτοποιημένα σε σκόνη
100 γραμ. νερό
400 γραμ. ζάχαρη λευκή κρυσταλλική
Εκτέλεση
1) Σε μία κατσαρόλα επάνω στην φωτιά ρίχνετε την ζάχαρη και το νερό.

2) Ανακατεύετε καλά με ένα σύρμα χειρός.

3) Αφήνετε τα υλικά σας να βράσουν και να έρθουν στην επιθυμητή θερμοκρασία 118 βαθμούς κελσίου και να
δημιουργηθεί μία καραμέλα
( με την βοήθεια ενός θερμόμετρου ζαχαροπλαστικής ελέγχετε την θερμοκρασία ).

4) Όταν έρθουν τα υλικά σας στην επιθυμητή θερμοκρασία και δημιουργηθεί μία καραμέλα αποσύρετε την
κατσαρόλα από την φωτιά.

5) Ρίχνετε το μείγμα σας στον κάδο του μίξερ.

6) Ξεκινάτε το μίξερ και χτυπάτε τα υλικά σας προσθέτοντας σταδιακά την σοκολάτα.

7) Συνεχίζετε προσθέτοντας τα αμύγδαλα.

8) Όταν προσθέσετε όλα τα αμύγδαλα αφήνετε 1-2 λεπτά να δουλευτεί καλά το μείγμα σας στο μίξερ και το
αποσύρετε από αυτό.

9) Σταματάτε το μίξερ.

10) Στρώνετε μία λαδόκολλα σε ένα τσέρκι ή τετράγωνο ταψί 22 χ 22 εκ..

11) Αδειάζετε το έτοιμο μείγμα που έχετε φτιάξει στο τσέρκι ή στο τετράγωνο ταψί.

12) Πιέζετε με τα δάχτυλα σας το μείγμα μέχρι να καλυφτεί καλά όλο το ζυμάρι σε όλο το ταψί και ισόπαχα σε
όλο το σκεύος.

13) Μόλις καλύψετε όλο το ταψί ισόπαχα αφήνετε να κρυώσει για αρκετές ώρες σε θερμοκρασία δωματίου.

14) Όταν κρυώσει αρκετά με την βοήθεια ενός μαχαιριού κόβετε το μαντολάτο σας σε κομμάτια.

15) Σερβίρετε.

Καλή επιτυχία…
Έξυπνες συμβουλές ( tips ) για την συνταγή σας
1) Μπορείτε εάν θέλετε να αλέσετε φιστίκια Αιγίνης σε ένα μπλέντερ χειρός ή μούλτι και να πασπαλίσετε το
γλυκό σας.

2) Επίσης εάν θέλετε μπορείτε να πασπαλίσετε με τριμμένο Ινδοκάρυδο.

3) Εάν θέλετε μπορείτε να αντικαταστήσετε την σοκολάτα κουβερτούρα κακάο με σοκολάτα άσπρη ή σοκολάτα
γάλακτος.

4) Μπορείτε εάν θέλετε να ψιλοκόψετε σοκολάτα λευκή ή κουβερτούρα ή γάλακτος και να πασπαλίσετε το γλυκό
σας.

5) Εάν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε μέσα στο μαντολάτο σας αποξηραμένα φρούτα εποχής ή φρουί γλασέ.

6) Μπορείτε εάν θέλετε να πασπαλίσετε με τρούφα σοκολάτας.

Καλή απόλαυση

Αγγελος Αρχοντακης

image_print

CityVibes.gr

Read, Listen, Feel

Current track

Title

Artist


 



Current show

Group Therapy

16:00 17:59









 



Current show

Group Therapy

16:00 17:59