Σπιτικό σιρόπι ιβίσκου
Written by Άγγελος Αρχοντάκης on 24/08/2023
Υλικά ( χρόνος εκτέλεσης: 40 λεπτά χωρίς την αναμονή ) ( Μερίδες: 600+ ml ) |
1/2 κιλό ιβίσκους, μόνο τα πέταλα 600 γραμ. ζάχαρη 1 λίτρο νερό Χυμός από 1/2 λεμόνι |
Εκτέλεση |
1) Σε μία κατσαρόλα επάνω στην φωτιά ρίχνετε νερό. 2) Ζεσταίνετε το νερό σας. 3) Όταν ζεσταθεί το νερό ρίχνετε μέσα στην κατσαρόλα τα λουλούδια. 4) Κλείνετε την φωτιά και αφήνετε τα λουλούδια για 12 ώρες. 4) Μόλις περάσουν οι 12 ώρες σουρώνετε το νερό σε ένα σουρωτήρι μέσα σε έναν νεροχύτη. 5) Συνεχίζετε προσθέτοντας την ζάχαρη. 6) Σε μία κατσαρόλα με νερό επάνω στην φωτιά ξαναβάζετε το σιρόπι σας και βράζετε για περίπου 20 λεπτά μέχρι να δέσει. 7) Όταν περάσουν τα 20 λεπτά και δέσει το σιρόπι με την βοήθεια ενός μαχαιριού κόβετε ένα λεμόνι στην μέση. 8) Σε έναν λεμονοστύφτη στύβετε το λεμόνι. 9) Προσθέτετε τον χυμό λεμονιού μέσα στο σιρόπι. 10) Κατεβάζετε την κατσαρόλα από την φωτιά. 11) Βάζετε το σιρόπι σε μπουκάλι. 12) Σερβίρετε. Καλή επιτυχία… |
Έξυπνες συμβουλές ( tips ) για την συνταγή σας |
1) Μπορείτε εάν θέλετε να συνοδέψετε το σιρόπι με παγωτό. 2) Επίσης εάν θέλετε μπορείτε να σερβίρετε το σιρόπι με ένα γλυκό της αρεσκείας σας. 3) Εάν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε μέσα στο σιρόπι βανίλια. 4) Μπορείτε εάν θέλετε να προσθέσετε μέσα στο σιρόπι παγάκια και λίγο νερό. 5) Εάν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε στο σιρόπι αλκοόλ και λίγο νερό. |
Καλή απόλαυση