Σπιτικό σάντουιτς με πανσέτα

Written by on 10/03/2021

image_print
Υλικά ( χρόνος εκτέλεσης: 35 λεπτά )
( Χρόνος ψησίματος: 2-2,5 ώρες για την πανσέτα )
( Συνολικός χρόνος εκτέλεσης συνταγής: 3 ώρες περίπου )
( Μερίδες: 4 )
Υλικά ( για την πανσέτα )
1 κιλό πανσέτα
Αλάτι, πιπέρι
1 κουτ. γλ. καπνιστή πάπρικα
1 κεφάλι σκόρδο
1 κουτ. σουπ. φρέσκο θυμάρι
100 γραμ. λευκό ξηρό κρασί
50 γραμ. σόγια σος
50 γραμ. μέλι

Υλικά ( για το τηγανιτό κρεμμύδι )
1 λίτρο ηλιέλαιο ( για το τηγάνισμα )
1 κρεμμύδι
2 κουτ. σουπ. κορν φλάουρ
Αλάτι, πιπέρι

Υλικά ( για τη σαλάτα μήλο-καρότο )
1 μήλο πράσινο
1 καρότο
50 γραμ. μαγιονέζα
30 γραμ. cranberries
Ξύσμα και χυμό από 1/2 λάιμ
1 κουτ. σουπ. κόλιανδρο φρέσκο ψιλοκομμένο
Αλάτι, πιπέρι

Υλικά ( για την σύνδεση )
4 ψωμάκια μακριά για σάντουιτς
1 κουτ. σουπ. βούτυρο
12 φέτες ντομάτα σε ροδέλες

Πατάτες τηγανιτές, κέτσαπ ή μουστάρδα
( προαιρετικά για το σερβίρισμα )
Εκτέλεση ( για την πανσέτα )
1) Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 160 βαθμούς στον αέρα.

2) Σε μέτρια φωτιά βάζετε ένα τηγάνι να κάψει.

3) Μεταφέρετε την πανσέτα σας σε μια επιφάνεια κοπής και τη χαράζετε
σταυρωτά.

4) Πασπαλίζετε την πανσέτα σας με αλάτι, πιπέρι και την καπνιστή
πάπρικα μέχρι να πάνε παντού όλα τα υλικά σας.

5) Μεταφέρετε την πανσέτα σας στο τηγάνι και την αφήνετε να
σοταριστεί για 3-4 λεπτά μέχρι να πάρει ένα χρυσαφένιο χρώμα και να
γίνει τραγανή.

6) Αναποδογυρίζετε την πανσέτα σας και την μεταφέρετε σε ένα ταψί.

7) Κόβετε το σκόρδο στην μέση και το προσθέτετε στην πανσέτα σας.

8) Στην συνέχεια προσθέτετε το θυμάρι και το λευκό κρασί.

9) Τυλίγετε με αλουμινόχαρτο ή λαδόκολλα και τα ψήνετε για 2-2,5 ώρες
μέχρι να μαλακώσει η πανσέτα σας.

10) Βάζετε μια κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά.

11) Ρίχνετε μέσα στην κατσαρόλα σας την σόγια, το μέλι και τις
σκελίδες σκόρδου.

12) Ανακατεύετε μέχρι να δέσει το μείγμα σας και να γίνει γλάσο.

13) Αφαιρείτε την λαδόκολλα ή το αλουμινόχαρτο από την πανσέτα που
είναι στον φούρνο σας.

14) Αλείφετε την πανσέτα με το γλάσο.

15) Ψήνετε για 30 λεπτά ακόμη.

16) Μόλις ψηθεί και πάρει ένα σκούρο χρώμα η πανσέτα σας την
αφαιρείτε από τον φούρνο σας.

17) Αφήνετε λίγο να κρυώσει.

18) Κόβετε σε κομμάτια.
Εκτέλεση ( για το τηγανιτό κρεμμύδι )
1) Σε μία κατσαρόλα μέτρια επάνω στην φωτιά ρίχνετε λίγο ηλιέλαιο και
το αφήνετε να ζεσταθεί.

2) Κόβετε το κρεμμύδι σε φέτες και το βάζετε σε ένα μπολ.

3) Στην συνέχεια προσθέτετε στο μπολ με τις φέτες από το κρεμμύδι το
κορν φλάουρ, αλάτι και πιπέρι.

4) Ανακατεύετε καλά.

5) Τινάζετε τις φέτες του κρεμμυδιού από το περίσσιο κορν φλάουρ.

6) Βάζετε τις φέτες του κρεμμυδιού στην κατσαρόλα με το λάδι και τις
τηγανίζετε για 3-4 λεπτά μέχρι να πάρουν ένα χρυσαφένιο χρώμα.

7) Μόλις πάρουν ένα χρυσαφένιο χρώμα τις αφαιρείτε από το τηγάνι.

8) Στρώνετε ένα αντικολλητικό χαρτί σε ένα ταψί.

9) Μεταφέρετε στο ταψί τα κρεμμύδια σας.

10) Αφήνετε να στραγγίξουν καλά από το περιττό λάδι.
Εκτέλεση ( για την σαλάτα μήλου-καρότου )
1) Πλένετε και κόβετε σε φέτες τα μήλα σας.

2) Βάζετε τα μήλα σας σε ένα μπολ.

3) Καθαρίζετε τα καρότα σας και τα τρίβετε στον τρίφτη.

4) Προσθέτετε τα καρότα σας στο μπολ με τα μήλα.

5) Στην συνέχεια προσθέτετε στο μπολ τη μαγιονέζα, τα cranberries, το
ξύσμα, τον χυμό από ένα λάιμ, τον κόλιανδρο, αλάτι και πιπέρι.

6) Ανακατεύετε καλά.

7) Αφήνετε στην άκρη για το σερβίρισμα.
Εκτέλεση ( για την σύνδεση των σάντουιτς )
1) Σε μέτρια φωτιά βάζετε πάνω ένα τηγάνι.

2) Ρίχνετε στο τηγάνι το βούτυρο και το αφήνετε να λιώσει.

3) Κόβετε τα ψωμάκια σας στην μέση.

4) Βάζετε τα ψωμάκια σας στο τηγάνι με το βούτυρο.

5) Ψήνετε τα ψωμάκια σας 1-2 λεπτά ( μέχρι να πάρουν ένα χρυσαφένιο
χρώμα ).

6) Μόλις πάρουν ένα χρυσαφένιο χρώμα τα ψωμάκια σας τα βγάζετε από
το τηγάνι σας και συνθέτετε τα σάντουιτς.

7) Ακουμπάτε τα ψωμάκια σας στο πάγκο σας και στα 4 ψωμάκια βάζετε
την σαλάτα μήλου-καρότου.

8) Στην συνέχεια στα 4 ψωμάκια που έχετε βάλει την σαλάτα
τοποθετείτε από 2 φέτες από την πανσέτα σας, λίγο τηγανιτό
κρεμμύδι και από 3 φέτες ντομάτα σε κάθε ψωμάκι.

9) Τελειώνετε τα σάντουιτς σας σκεπάζοντας με τα υπόλοιπα ψωμάκια.

10) Σερβίρετε και ( προαιρετικά ) συνοδεύετε με πατάτες τηγανιτές,
κέτσαπ ή μουστάρδα.

Καλή επιτυχία…

Καλή απόλαυση

Αγγελος Αρχοντακης

image_print

CityVibes.gr

Read, Listen, Feel

Current track

Title

Artist


 



Current show











Current show