Σπιτικό ρολό με κολοκυθάκια και κιμά

Written by on 14/02/2022

image_print
Υλικά ( χρόνος εκτέλεσης: 60 λεπτά )
( Χρόνος ψησίματος: 20-25 λεπτά )
( Βαθμοί ψησίματος: 180 )
( Μερίδες: 10 )
Υλικά ( για την ζύμη )
2-3 κολοκυθάκια μεγάλα
2-3 κουτ. σουπ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Αλάτι & πιπέρι
Δυόσμος, ψιλοκομμένος
Μαϊντανός, ψιλοκομμένος
Άνηθος, ψιλοκομμένος
4-5 αυγά

Υλικά ( για την γέμιση )
300 γραμ. κιμάς της αρεσκείας σας
250 γραμ. τυρί, τριμμένο
1 ξερό κρεμμύδι
Αλάτι & πιπέρι
Ελαιόλαδο ( για το σοτάρισμα )
Εκτέλεση ( για την ζύμη )
1) Πλένετε, καθαρίζετε και τρίβετε σε έναν τρίφτη τα κολοκυθάκια σας στην χοντρή πλευρά του τρίφτη.

2) Βάζετε τα κολοκυθάκια σας σε ένα σουρωτήρι μέσα στον νεροχύτη και τα σουρώνετε.

3) Πασπαλίζετε με αλάτι.

4) Αφήνετε τα κολοκυθάκια σας για 10 λεπτά μέσα στο σουρωτήρι για να αποβάλουν όλα τα υγρά τους.

5) Μόλις περάσουν τα 10 λεπτά πασπαλίζετε με αλάτι και τα στύβετε καλά με τα χέρια σας.

6) Αδειάζετε τα κολοκυθάκια σας σε ένα μπολ.

7) Σπάτε και προσθέτετε τα αυγά σας στο μπολ με τα κολοκυθάκια.

8) Ψιλοκόβετε τον άνηθο, τον μαϊντανό και τον δυόσμο.

9) Προσθέτετε τον ψιλοκομμένο άνηθο, μαϊντανό και δυόσμου στο μείγμα με τα κολοκυθάκια σας.

10) Αλατοπιπερώνετε.

11) Ανακατεύετε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

12) Όταν ομογενοποιηθεί το μείγμα προσθέτετε κουταλιά-κουταλιά το αλεύρι μέχρι να προκύψει ένας
παχύρευστος χυλός.

13) Σε ένα ταψάκι στρώνετε μία λαδόκολλα.

14) Αδειάζετε τον χυλό σας στο ταψί με την λαδόκολλα.

15) Χτυπάτε στον πάγκο το ταψάκι σας μέχρι να πάει σε όλη την επιφάνεια του σκεύους ισόπαχα το μείγμα.

16) Ανάβετε και προθερμαίνετε τον φούρνο σας στους 180 βαθμούς.

17) Τοποθετείτε το ταψί σας στον προθερμασμένο φούρνο και ψήνετε για 20-25 λεπτά μέχρι να πάρει ένα
χρυσαφένιο χρώμα.

18) Μόλις περάσουν τα 20-25 λεπτά και πάρει ένα χρυσαφένιο χρώμα το μείγμα σας το αποσύρετε από τον
φούρνο.

19) Ετοιμάζετε την γέμιση του κιμά.
Εκτέλεση ( για την γέμιση του κιμά και το τελείωμα του φαγητού )
1) Σε μία μεγάλη κατσαρόλα επάνω στην φωτιά ρίχνετε ελαιόλαδο.

2) Αφήνετε το ελαιόλαδο σας να ζεσταθεί και να κάψει.

3) Μόλις ζεσταθεί και κάψει το ελαιόλαδο σας προσθέτετε τον μισό κιμά κόβοντας τον σε κομματάκια.

4) Σοτάρετε τον κιμά σας μέχρι να πάρει ένα χρυσαφένιο χρώμα.

5) Όταν πάρει ένα χρυσαφένιο χρώμα ο κιμάς σας αφαιρείτε το σκεύος από την φωτιά.

6) Με την βοήθεια μίας τρυπητής κουτάλας αφαιρείτε τον κιμά σας από την κατσαρόλα και τον βάζετε σε ένα
μπολ.

7) Επαναλαμβάνετε την ίδια διαδικασία και με τον υπόλοιπο κιμά σας.

8) Καθαρίζετε και ψιλοκόβετε τα κρεμμύδια σας.

9) Στην ίδια κατσαρόλα που είχατε σοτάρει τον κιμά σας προσθέτετε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια.

10) Σοτάρετε τα κρεμμύδια σας μέχρι να πάρουν ένα χρυσαφένιο χρώμα.

11) Όταν πάρουν ένα χρυσαφένιο χρώμα τα κρεμμύδια σας προσθέτετε τα μανιτάρια.

12) Αλατοπιπερώνετε.

13) Προσθέτετε τον κιμά μέσα στα σοταρισμένα μανιτάρια και κρεμμύδια.

14) Ανακατεύετε καλά με μία ξύλινη κουτάλα και τέλος προσθέτετε ζεστό νερό.

15) Αφήνετε τα υλικά σας να σιγομαγειρευτούν.

16) Λίγο πριν το τέλος τρίβετε τα τυριά σας και τα προσθέτετε στον μαγειρεμένο κιμά.

17) Αφήνετε 1-2 λεπτά τα τυριά σας να λιώσουν και αποσύρετε την κατσαρόλα από την φωτιά.

18) Μόλις λιώσουν τα τυριά σας βγάζετε προσεχτικά την λαδόκολλα με το μείγμα από το ταψί που είχατε φτιάξει
προηγουμένως.

19) Ακουμπάτε την λαδόκολλα στον πάγκο εργασίας και τοποθετείτε την γέμιση με ένα κουτάλι στο κέντρο της
ζύμης.

20) Ξεκινάτε να ρολάρετε από την μία πλευρά προς την άλλη.

21) Όταν φτάσετε στην άλλη πλευρά αφαιρείτε την λαδόκολλα με προσοχή.

22) Κόβετε με την βοήθεια ενός μαχαιριού σε φέτες κάθε ρολό σας.

23) Σερβίρετε και γαρνίρετε με ένα φυλλαράκι δυόσμου.

Καλή επιτυχία…
Έξυπνες συμβουλές ( tips ) για την συνταγή σας
1) Μπορείτε εάν θέλετε να προσθέσετε μέσα στον κιμά σας σκόρδο ή πελτέ ντομάτας ή φρεσκοτριμμένη ντομάτα
ή πιπεριές πολύχρωμες.

2) Επίσης εάν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε στον κιμά σας μπούκοβο ή τσίλι ή καυτερές πιπεριές ψιλοκομμένες
και να κάνετε τα ρολά σας πικάντικα.

3) Εάν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε μπεσαμέλ και να τα ψήσετε για άλλα 4-5 λεπτά μέχρι να πάρει η μπεσαμέλ
σας ένα χρυσαφένιο χρώμα.

4) Μπορείτε εάν θέλετε να σερβίρετε τα ρολά σας με μία σος μαγιονέζας ή μουστάρδας ή γιαουρτιού.

5) Εάν θέλετε μπορείτε να αντικαταστήσετε τα κολοκυθάκια σας με μελιτζάνες.

Καλή απόλαυση

Αγγελος Αρχοντακης

image_print

CityVibes.gr

Read, Listen, Feel

Current track

Title

Artist


 



Current show

M for Mike

21:00 22:59









 



Current show

M for Mike

21:00 22:59