Σπιτικό ρολό μαρέγκας

Written by on 03/01/2023

image_print
Υλικά ( χρόνος εκτέλεσης: 20-22 λεπτά )
( βαθμοί ψησίματος: 160 σε προθερμασμένο φούρνο )
( Χρόνος ψησίματος: 15-20 λεπτά )
( Μερίδες: 10-12 άτομα )
150 γραμ. ασπράδια αυγών
300 γραμ. ζάχαρη κρυσταλλική
300 γραμ. κρέμα γάλακτος
400 γραμ. τυρί κρέμα
50 γραμ. ζάχαρη άχνη
200 γραμ. φρούτα του δάσους
Εκτέλεση
1) Σε ένα μπολ ρίχνετε και ανακατεύετε το ασπράδι με την ζάχαρη.

2) Σε μία κατσαρόλα επάνω στην φωτιά προσθέτετε νερό μέχρι την μέση.

3) Ακουμπάτε στο χείλος του κατσαρολιού το μπολ με το ασπράδι και την ζάχαρη.

4) Με την βοήθεια ενός σύρματος χειρός χτυπάτε το ασπράδι με την ζάχαρη μέχρι να αφρατεύσει.

5) Αφήνετε το ασπράδι σας στο μπεν- μαρί μέχρι να ζεσταθεί στους 60 βαθμούς.

6) Μόλις ζεσταθεί το μείγμα σας στους 60 βαθμούς αποσύρετε το κατσαρολάκι από την φωτιά.

7) Μεταφέρετε το μείγμα σας στον κάδο του μίξερ.

8) Ξεκινάτε το μίξερ και χτυπάτε τα υλικά σας έως ότου η μαρέγκα δέσει και γίνει αρκετά σφιχτή.

9) Όταν η μαρέγκα δέσει και γίνει αρκετά σφιχτή σταματάτε το μίξερ.

10) Στρώνετε μία λαδόκολλα σε ένα ταψί.

11) Ρίχνετε πάνω στο ταψί σας την μαρέγκα.

12) Με την βοήθεια μίας σπάτουλας απλώνετε την μαρέγκα σας σε όλη την επιφάνεια του ταψιού.

13) Ανάβετε και προθερμαίνετε τον φούρνο σας στους 160 βαθμούς.

14) Ανοίγετε την πόρτα του φούρνου και τοποθετείτε το ταψί σας.

15) Κλείνετε την πόρτα του φούρνου και ψήνετε την μαρέγκα σας στους 160 βαθμούς για 15-20 λεπτά
μέχρι να ψηθεί και πάρει ένα χρυσαφένιο χρώμα.

16) Όταν περάσουν τα 15-20 λεπτά ανάλογα με τον φούρνο σας ψηθεί και πάρει ένα χρυσαφένιο
χρώμα ανοίγετε την πόρτα του φούρνου και αποσύρετε το ταψί σας.

17) Αφήνετε την μαρέγκα σας να κρυώσει πολύ καλά.

18) Μόλις κρυώσει πολύ καλά η μαρέγκα με πολύ προσοχή την γυρίζετε ανάποδα με την
λαδόκολλα επάνω σε μία άλλη λαδόκολλα ξεκολλώντας την πρώτη.

19) Στον κάδο του μίξερ με εξάρτημα το σύρμα ρίχνετε το τυρί κρέμα και την ζάχαρη άχνη.

20) Ξεκινάτε το μίξερ και χτυπάτε τα υλικά σας προσθέτοντας τμηματικά την κρέμα γάλακτος.

21) Αφήνετε τα υλικά σας να σφίξουν.

22) Όταν σφίξουν τα υλικά σας σταματάτε το μίξερ.

23) Αφαιρείτε το σύρμα.

24) Βγάζετε τον κάδο του μίξερ με την κρέμα σας από το μίξερ.

25) Ρίχνετε την κρέμα σας επάνω στην μαρέγκα.

26) Με την βοήθεια μίας σπάτουλας απλώνετε την κρέμα σας στην μαρέγκα.

27) Πλένετε καλά τα φρούτα σας σε άφθονο τρεχούμενο νερό.

28) Απλώνετε τα φρούτα σας πάνω στην μαρέγκα.

29) Με την βοήθεια μίας λαδόκολλας τυλίγετε σε ρολό την μαρέγκα σας.

30) Κόβετε σε κομμάτια και σερβίρετε ή την διατηρείτε στο ψυγείο για δύο ημέρες μέχρι να την καταναλώσετε.

31) Διακοσμείτε με φρούτα και σος.

Καλή επιτυχία…
Έξυπνες συμβουλές ( tips ) για την συνταγή σας
1) Μπορείτε να λιώσετε σοκολάτα της αρεσκείας σας και να σχηματίσετε γραμμές σοκολάτας στο γλυκό
σας.

2) Εάν θέλετε μπορείτε να πασπαλίσετε την γέμιση σας με τριμμένους ξηρούς καρπούς
( π.χ αμύγδαλα καρύδια, φουντούκια, φιστίκια κ.α.λ ).

3) Μπορείτε εάν θέλετε να γαρνίρετε με έτοιμο σιρόπι της αρεσκείας σας.

4) Μπορείτε εάν θέλετε να προσθέσετε μέσα στην κρέμα σας τριμμένα μπισκότα της αρεσκείας σας.

5) Εάν θέλετε μπορείτε να λιώσετε μαρμελάδα της αρεσκείας σας και να την περιχύσετε επάνω στο
γλυκό.

6) Μπορείτε εάν θέλετε να συνοδεύσετε το γλυκό σας με μία μπάλα παγωτού.

7) Εάν θέλετε μπορείτε να καραμελώσετε τα φρούτα σας.

8) Μπορείτε να πασπαλίσετε με κακάο.

9) Εάν θέλετε μπορείτε να πασπαλίσετε το γλυκό σας με τρούφες σοκολάτας ή πολύχρωμες τρούφες.

Καλή απόλαυση

Αγγελος Αρχοντακης

image_print

CityVibes.gr

Read, Listen, Feel

Current track

Title

Artist


Upcoming

No(w) On Air

No(w) στον αέρα!

13:00 14:59
















Upcoming

No(w) On Air

No(w) στον αέρα!

13:00 14:59