Σπιτικό προφιτερόλ χωρίς σου!

Written by on 07/11/2020

Υλικά ( χρόνος εκτέλεσης:40 λεπτά )
( χρόνος ψυγείου: 24 ώρες )
100 γραμ. κακάο
2 1/2 φλ. ζάχαρη
1 ποτήρι αλεύρι
1 λίτρο γάλα
125 γραμ. σοκολάτα κουβερτούρα
100 γραμ. σαβαγιάρ
Λίγο λικέρ
Σαντιγί ( για γαρνίρισμα )
Σαντιγί ( για το γέμισμα του προφιτερόλ στο πιρέξ )

Υλικά για την σαντιγί:
350 γραμ. κρέμα γάλακτος ( πολύ κρύα με 35% λιπαρά )
500 γραμ. ζάχαρη κρυσταλλική ή άχνη
1 κλωνάρι βανίλιας ή 1 βανίλια του εμπορείου σε κάψουλες
Εκτέλεση
1) Σε μια κατσαρόλα σε σιγανή φωτιά βάζετε το γάλα, τη ζάχαρη, το
κακάο και την κουβερτούρα.

2) Ανακατεύετε συνεχώς.

3) Προσθέτετε σιγά-σιγά αλεύρι και ανακατεύετε συνεχώς ξανά ( για να
μην σβολιάσει η κρέμα σας και καεί ).

4) Όταν το μείγμα είναι έτοιμο και έχει πήξει προσθέτετε και το λικέρ
( όποιο προτιμάτε εσείς ).

5) Σε ένα πιρέξ ( 30 εκ. ) σπάτε τα σαβαγιάρ σε μικρά κομμάτια και από
πάνω τους βάζετε μια στρώση από την σαντιγί
( οδηγίες για την εκτέλεση της σαντιγίς στο τέλος της συνταγής ).

6) Στην συνέχεια ρίχνετε την κρέμα από επάνω ( φυλάτε λίγη για την
διακόσμηση στο τέλος ).

7) Στρώνετε την κρέμα πολύ καλά από επάνω με μια μαρίζ.

8) Τοποθετείτε το πιρέξ με την κρέμα στο ψυγείο για 24 ώρες.

9) Μετά από 24 ώρες βγάζετε το πιρέξ από το ψυγείο.

10) Στην συνέχεια παίρνετε δυο σακούλες ζαχαροπλαστικής με κορνέ,
την μια την γεμίζετε με σαντιγί και την άλλη με κρέμα που είχατε
φυλάξει στην αρχή.

11) Διακοσμείτε το γλυκό σας κάνοντας τουφίτσες από σαντιγί και
τουφίτσες από την σοκολατένια κρέμα που είχατε φυλάξει στην αρχή
( κατά μήκος του πιρέξ ), ( προαιρετικά ) βάζετε ένα κλωναράκι από
δυόσμο για ομορφιά.

Εκτέλεση για την σαντιγί:

Βάζετε σε ένα μπολ την κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη άχνη
ή την κρυσταλλική και την βανίλια και την χτυπάτε πολύ καλά στο
μίξερ μέχρι να σφίξει η σαντιγί.

Καλή απόλαυση

Αγγελος Αρχοντακης


CityVibes.gr

Read, Listen, Feel

Current track

Title

Artist



Now On Air

Emotional Time

20:00 22:00






Now On Air

Emotional Time

20:00 22:00