Σπιτικό παγωτό ube
Written by Άγγελος Αρχοντάκης on 29/07/2023
Υλικά ( χρόνος εκτέλεσης: 30 λεπτά ) ( Χρόνος αναμονής: 3-4 ώρες ) ( Μερίδες: 1 κιλό ) |
250 γραμ. ube, τριμμένο και κατεψυγμένο 250 γραμ. γάλα καρύδας σε κονσέρβα 50 γραμ. κρυσταλλική ζάχαρη 100 γραμ. καστανή ζάχαρη 400 γραμ. κρέμα γάλακτος 35% Χυμός λεμονιού, από 1 λεμόνι 60 γραμ. βούτυρο 1 κουτ. σουπ. εκχύλισμα βανίλιας 1 πρέζα αλάτι |
Εκτέλεση |
1) Σε έναν τρίφτη τρίβετε το κατεψυγμένο ube. 2) Με την βοήθεια ενός μαχαιριού κόβετε στην μέση το λεμόνι. 3) Σε έναν λεμονοστύφτη στύβετε το λεμόνι. 4) Τοποθετείτε μια κατσαρόλα επάνω σε χαμηλή φωτιά. 5) Αφήνετε την κατσαρόλα επάνω στην φωτιά λίγο να ζεσταθεί. 6) Μόλις ζεσταθεί λίγο ρίχνετε το ube και το βούτυρο. 7) Αφήνετε τα υλικά σας επάνω στην φωτιά για περίπου 10-15 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. 8) Όταν περάσουν τα 10-15 λεπτά και μαλακώσουν τα υλικά σας ρίχνετε το γάλα καρύδας, την καστανή ζάχαρη, την κρυσταλλική ζάχαρη, το εκχύλισμα βανίλιας, τον χυμό λεμονιού και το αλάτι. 9) Μαγειρεύετε ακόμα για 10-15 λεπτά μέχρι να εξατμιστεί η περισσότερη υγρασία. 10) Μόλις περάσουν και τα άλλα 10-15 λεπτά και εξατμιστεί η περισσότερη υγρασία μεταφέρετε το μείγμα σε ένα μπολ. 11) Κατεβάζετε την κατσαρόλα από την φωτιά. 12) Σε ένα ραβδομπλέντερ χτυπάτε το μείγμα μέχρι να πολτοποιηθεί. 13) Όταν πολτοποιηθεί το μείγμα το αφήνετε στην άκρη μέχρι να κρυώσει. 14) Μόλις κρυώσει το μείγμα σε ένα μίξερ ρίχνετε την κρέμα γάλακτος. 15) Ξεκινάτε το μίξερ και χτυπάτε την κρέμα γάλακτος μέχρι να προκύψει μία σαντιγί. 16) Όταν προκύψει μία σαντιγί σταματάτε το μίξερ. 17) Συνεχίζετε προσθέτοντας την σαντιγί μέσα στο μείγμα του ube σε 3 δόσεις. 18) Ανακατεύετε απαλά με μια σπάτουλα σιλικόνης ( μαρίζ ) μέχρι να ενσωματωθεί η σαντιγί στο μείγμα. 19) Μόλις ενσωματωθεί η σαντιγί στο μείγμα κόβετε μια διάφανη μεμβράνη. 20) Σκεπάζετε το μπολ με το παγωτό σας με την διάφανη μεμβράνη. 21) Ανοίγετε την πόρτα της κατάψυξης και τοποθετείτε το μπολ με το παγωτό. 22) Κλείνετε την πόρτα της κατάψυξης και αφήνετε το παγωτό να πήξει για περίπου 3-4 ώρες. 23) Όταν περάσουν οι 3-4 ώρες και πήξει το παγωτό σερβίρετε Καλή επιτυχία… |
Έξυπνες συμβουλές ( tips ) για την συνταγή σας |
1) Μπορείτε εάν θέλετε να γαρνίρετε με γλυκό σιρόπι της αρεσκείας σας. 2) Επίσης εάν θέλετε μπορείτε να γαρνίρετε το παγωτό σας με γλυκό του κουταλιού της αρεσκείας σας. 3) Εάν θέλετε μπορείτε να πασπαλίσετε το παγωτό με τριμμένους ξηρούς καρπούς της αρεσκείας σας. 4) Μπορείτε εάν θέλετε να γαρνίρετε το παγωτό με κερασάκια μαρασκίνο. 5) Εάν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε μέσα στο παγωτό σας φρουί γλασέ ψιλοκομμένο. |
Καλή απόλαυση