Σπιτικό παγωτό τιραμισού

Written by on 22/06/2022

image_print
Υλικά ( χρόνος εκτέλεσης: 30 λεπτά χωρίς το ψυγείο )
( Μερίδες: 10 )
Υλικά ( για το τιραμισού )
1 πακέτο μπισκότα σαβαγιάρ
Κακάο για το πασπάλισμα

Υλικά ( για την κρέμα )
500 γραμ. τυρί κρέμα μασκαρπόνε
150 γραμ. ζάχαρη
30 ml κονιάκ
50 ml λικέρ καφέ ( προαιρετικά )
300 γραμ. κρέμα γάλακτος

Υλικά ( για το σιρόπι )
125 γραμ. νερό
100 γραμ. ζάχαρη
90 γραμ. γλυκόζη
50 γραμ. κακάο
1 βανίλια
1 κουτ. σουπ. στιγμιαίος καφές
Εκτέλεση ( για το σιρόπι )
1) Σε ένα κατσαρολάκι επάνω στην φωτιά ρίχνετε το νερό, την ζάχαρη, την γλυκόζη, το κακάο και την
βανίλια.

2) Βράζετε τα υλικά σας για 2-3 λεπτά μέχρι να ξεκινήσει ο βρασμός τους.

3) Μόλις περάσουν τα 2-3 λεπτά και ξεκινήσει ο βρασμός του σιροπιού αποσύρετε το κατσαρολάκι
από την φωτιά και αφήνετε το σιρόπι σας να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.

4) Ετοιμάζετε την κρέμα σας.
Εκτέλεση ( για την κρέμα και το τελείωμα του παγωτού τιραμισού )
1) Κόβετε μία μεμβράνη και την βάζετε σε μία μακρόστενη φόρμα μέχρι να την καλύψει και να εξέχει
από αυτήν.

2) Βάζετε την φόρμα σας στην κατάψυξη να παγώσει.

3) Σε ένα μίξερ με εξάρτημα το σύρμα ρίχνετε όλα τα υλικά για την κρέμα.

4) Ξεκινάτε το μίξερ και χτυπάτε τα υλικά σας μέχρι να ομογενοποιηθούν και να αρχίσει να δένει η
κρέμα.

5) Μόλις ομογενοποιηθεί και δέσει η κρέμα σταματάτε το μίξερ.

6) Βγάζετε το σύρμα, το τινάζετε μέσα στο μπολ με την κρέμα και αφαιρείτε το μπολ από το μίξερ.

7) Βγάζετε την φόρμα από την κατάψυξη και την τοποθετείτε επάνω στον πάγκο εργασίας σας.

8) Ρίχνετε μέσα στην φόρμα σας το 1/3 της κρέμας.

9) Βάζετε το σιρόπι που είχατε φτιάξει στην αρχή σε ένα μπολ.

10) Βουτάτε ένα-ένα τα σαβαγιάρ σας μέσα στο σιρόπι.

11) Τοποθετείτε τα σαβαγιάρ σας επάνω στην κρέμα που έχετε βάλει στην φόρμα μέχρι να καλύψουν
καλά την κρέμα.

12) Επαναλαμβάνετε την ίδια διαδικασία με τα υπόλοιπα σαβαγιάρ και την κρέμα μέχρι να καλύψει
όλη την φόρμα τελειώνοντας με μία στρώση κρέμας.

13) Σκεπάζετε το παγωτό σας με την μεμβράνη που προεξέχει από την φόρμα.

14) Ανοίγετε την πόρτα της κατάψυξης και τοποθετείτε την φόρμα με το παγωτό σας.

15) Αφήνετε το παγωτό σας να παγώσει καλά.

16) Όταν παγώσει καλά το παγωτό σας το βγάζετε από την κατάψυξη και το ξεφορμάρετε.

17) Τραβάτε την μεμβράνη από την φόρμα μαζί με το παγωτό και την ακουμπάτε σε έναν πάγκο
εργασίας.

18) Αφήνετε λίγο να ξεπαγώσει και ακουμπάτε την μεμβράνη με το παγωτό επάνω σε μία πιατέλα.

19) Αφαιρείτε την μεμβράνη από το παγωτό και αφήνετε το παγωτό σας επάνω στην πιατέλα.

20) Τέλος πασπαλίζετε με άφθονο κακάο.

21) Κόβετε σε κομμάτια και σερβίρετε.

Καλή επιτυχία…
Έξυπνες συμβουλές ( tips ) για την συνταγή σας
1) Μπορείτε εάν θέλετε να προσθέσετε μέσα στην κρέμα σας τριμμένους ξηρούς καρπούς
( π.χ φιστίκια Αιγίνης, αμύγδαλα, φουντούκια, καρύδια, σταφίδες κ.α.λ ).

2) Επίσης εάν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε μέσα στην κρέμα σας θρυμματισμένα μπισκότα τύπου
πτι μπερ ή oreo.

3) Εάν θέλετε μπορείτε να κάνετε λιώσετε σοκολάτα κουβερτούρα ή σοκολάτα γάλακτος ή υγείας και να
κάνετε γραμμές σοκολάτας επάνω στο τιραμισού σας.

4) Μπορείτε εάν θέλετε να αφαιρέσετε το κακάο και να προσθέσετε τριμμένη κουβερτούρα ή σοκολάτα
υγείας τριμμένη ή λευκή σοκολάτα επάνω στο τιραμισού σας.

5) Εάν θέλετε μπορείτε να αντικαταστήσετε την ζάχαρη κρυσταλλική με ζάχαρη καστανή.

6) Μπορείτε εάν θέλετε να αντικαταστήσετε την κρέμα γάλακτος με φυτική σαντιγί.

7) Εάν θέλετε μπορείτε να γαρνίρετε έτοιμο σιρόπι της αρεσκείας σας.

8) Μπορείτε εάν θέλετε να γαρνίρετε με κερασάκια μαρασκίνο.

9) Εάν θέλετε μπορείτε να συνοδέψετε το τιραμισού σας με γλυκό του κουταλιού.

Καλή απόλαυση

Αγγελος Αρχοντακης

image_print

CityVibes.gr

Read, Listen, Feel

Current track

Title

Artist


 



Current show

Musicland

22:00 23:59









 



Current show

Musicland

22:00 23:59