Σπιτικό παγωτό ρυζόγαλο

Written by on 02/05/2023

image_print
Υλικά ( χρόνος εκτέλεσης: 45 λεπτά χωρίς το ψυγείο )
( Μερίδες: 12 )
Υλικά ( για το ρυζόγαλο )
1 λίτρο γάλα
150 γραμ. ζάχαρη κρυσταλλική
250 γραμ. κρέμα γάλακτος
250 γραμ. ρύζι γλασέ
2 στικ κανέλας

Υλικά ( για το παγωτό )
500 ml κρέμα γάλακτος
350 ml ζαχαρούχο γάλα
1 κουτ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας

Υλικά ( για το σιρόπι κανέλας )
Μισή κούπα νερό
Μίση κούπα καστανή ζάχαρη
Λίγο αλάτι
1 κουτ. σουπ. κορν φλάουρ
Μισή κουτ. σουπ. κανέλα σε σκόνη
80 γραμ. κρύο βούτυρο
Εκτέλεση ( για το ρυζόγαλο )
1) Σε μία κατσαρόλα επάνω στην φωτιά ρίχνετε το γάλα, την κρέμα γάλακτος, το ρύζι, τη ζάχαρη και τα
δύο στικ κανέλας.

2) Αφήνετε τα υλικά σας να βράσουν για περίπου 25 λεπτά.

3) Με την βοήθεια μίας ξύλινης κουτάλας ή μίας σπάτουλας σιλικόνης ανακατεύετε τα υλικά σας συνεχώς
αφήνοντας να μαλακώσει το ρύζι και να δημιουργηθεί μία πηχτή κρέμα.

4) Όταν δημιουργηθεί μία πηχτή κρέμα αποσύρετε την κατσαρόλα από την φωτιά.

5) Σκεπάζετε την κατσαρόλα σας με ένα καπάκι.

6) Αφήνετε το ρυζόγαλο σας σκεπασμένο με το καπάκι να κρυώσει για 5-6 ώρες.

7) Στην διάρκεια που είναι το ρυζόγαλο σκεπασμένο να κρυώσει ετοιμάζετε το παγωτό.
Εκτέλεση ( για το παγωτό )
1) Στον κάδο του μίξερ με εξάρτημα το σύρμα ή σε μπολ με μίξερ χειρός ανοίγετε και ρίχνετε την κρέμα
γάλακτος το ζαχαρούχο γάλα και το εκχύλισμα βανίλιας.

2) Ξεκινάτε το μίξερ ή το μίξερ χειρός και χτυπάτε τα υλικά σας μέχρι να αποχτήσουν τα υλικά σας μία
υφή γιαουρτιού, με ελαφρές κορυφές.

3) Μόλις αποχτήσουν τα υλικά σας μία υφή γιαουρτιού με ελαφρές κορυφές σταματάτε την λειτουργία
του μίξερ.

4) Βγάζετε το καπάκι από την κατσαρόλα με το ρυζόγαλο,

5) Προσθέτετε το ρυζόγαλο την μία δόση μέσα στο παγωτό σας.

6) Ανακατεύετε τα υλικά σας με την βοήθεια μίας σπάτουλας σιλικόνης μαρίζ μέχρι να ενσωματωθούν
πλήρως.

7) Μόλις ενσωματωθούν πλήρως τα υλικά σας προσθέτετε την υπόλοιπη δόση από το ρυζόγαλο σας.

8) Ανακατεύετε ξανά τα υλικά σας μέχρι να ενσωματωθούν.

9) Μόλις ενσωματωθούν πλήρως τα υλικά σας ρίχνετε το μείγμα σας σε μία στρογγυλή φόρμα ή
φόρμα με αποσπώμενο δαχτυλίδι.

10) Στρώνετε καλά το μείγμα σας με την βοήθεια μίας σπάτουλας ισιώνοντας το.

11) Ανοίγετε την πόρτα της κατάψυξης και τοποθετείτε την φόρμα με το παγωτό ρυζόγαλο σας.

12) Αφήνετε το παγωτό ρυζόγαλο μέσα στην κατάψυξη για περίπου ( 7-8 ώρες ).

13) Ετοιμάζετε το σιρόπι κανέλας.
Εκτέλεση ( για το σιρόπι κανέλας και το τελείωμα του παγωτού σας )
1) Σε ένα κατσαρολάκι επάνω σε μέτρια φωτιά ρίχνετε την καστανή ζάχαρη, το νερό, το αλάτι, την
κανέλα και το κορν φλάουρ.

2) Με την βοήθεια ενός σύρματος χειρός ανακατεύετε συνεχώς τα υλικά μέχρι να διαλυθεί το κορν
φλάουρ και να πήξει το σιρόπι.

3) Όταν διαλυθεί το κορν φλάουρ και πήξει το σιρόπι αποσύρετε το κατσαρολάκι από την φωτιά.

4) Ρίχνετε το κρύο βούτυρο και ανακατεύετε συνεχώς τα υλικά σας έως ότου απορροφηθεί τελείως το
βούτυρο από το σιρόπι.

5) Μόλις απορροφηθεί τελείως το βούτυρο από το σιρόπι αδειάζετε το κατσαρολάκι με το σιρόπι
σε ένα μεταλλικό μπολ.

6) Αφήνετε το σιρόπι μέσα στο μπολ να κρυώσει τελείως.

7) Κόβετε μία διαφανή μεμβράνη με την βοήθεια ενός μαχαιριού.

8) Καλύπτετε με την μεμβράνη το μπολάκι με το σιρόπι.

9) Όταν περάσουν οι ( 7-8 ) ώρες ανοίγετε την πόρτα της κατάψυξης και αποσύρετε το παγωτό σας.

10) Περιχύνετε το σιρόπι κανέλας επάνω στο παγωτό σας.

11) Με την βοήθεια ενός μαχαιριού κόβετε σε μερίδες.

12) Σερβίρετε σε πιάτα ή μπολ.

Καλή επιτυχία…
Έξυπνες συμβουλές ( tips )
1) Μπορείτε εάν θέλετε να αντικαταστήσετε το σιρόπι κανέλας με άλλο έτοιμο σιρόπι της αρεσκείας
σας.

2) Επίσης εάν θέλετε μπορείτε να πασπαλίσετε το παγωτό με τρούφες σοκολάτας ή πολύχρωμες
τρούφες ή κομματάκια σοκολάτας.

3) Εάν θέλετε μπορείτε να πασπαλίσετε το παγωτό με Ινδοκάρυδο.

4) Μπορείτε εάν θέλετε να πασπαλίσετε με ξηρούς καρπούς της αρεσκείας σας.

5) Εάν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε μέσα στο μείγμα του παγωτού σας τριμμένους ξηρούς
καρπούς ή αποξηραμένα κομμένα φρούτα ή φρουί γλασέ ή Ινδοκάρυδο.

6) Μπορείτε εάν θέλετε να προσθέσετε μέσα στο μείγμα του παγωτού φρέσκα κομμένα σε κομμάτια
φρούτα εποχής.

7) Εάν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε μέσα στο μείγμα του παγωτού τριμμένα μπισκότα της
αρεσκείας σας.

8) Μπορείτε εάν θέλετε να λιώσετε σοκολάτα και να κάνετε γραμμές σοκολάτας επάνω στο παγωτό.

9) Εάν θέλετε μπορείτε να αντικαταστήσετε την κρέμα γάλακτος με πλήρες λιπαρά με κρέμα χαμηλών
λιπαρών.

10) Μπορείτε εάν θέλετε να γαρνίρετε το παγωτό ή να το συνοδέψετε με γλυκό του κουταλιού της
αρεσκείας σας.

Καλή απόλαυση

Αγγελος Αρχοντακης

image_print

CityVibes.gr

Read, Listen, Feel

Current track

Title

Artist


 



Current show

Group Therapy

16:00 17:59











Current show

Group Therapy

16:00 17:59