Σπιτικό παγωτό παρφέ σοκολάτας

Written by on 20/06/2021

image_print
Υλικά ( χρόνος εκτέλεσης: 15 λεπτά + 20 λεπτά για τον κιγιέ )
( Χρόνος προετοιμασίας: 5-10 λεπτά )
( Μερίδες: 5 )
Υλικά ( για τον κιγιέ )
1 κούπα ζάχαρη κρυσταλλική
1/2 κούπα νερό
1 κουτ. σουπ. γλυκόζη ( προαιρετικά )
4 ασπράδια αυγών σε θερμοκρασία δωματίου
Ελάχιστο αλάτι ή 2-3 σταγόνες λεμόνι

Υλικά ( για το παγωτό παρφέ )
500 γραμ. κιγιές
450 γραμ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
220 γραμ. φυτική κρέμα γάλακτος
150 γραμ. αμύγδαλα καβουρδισμένα
130 γραμ. κεράσι γλασέ
130 γραμ. κυβάκια φρούτων γλασέ
Κακάο, σκόνη
Εκτέλεση ( για τον κιγιέ )
1) Σε ένα κατσαρολάκι με χοντρό πάτο επάνω σε μέτρια φωτιά βάζετε την ζάχαρη, το νερό και ( προαιρετικά )
την γλυκόζη.

2) Αφήνετε να λιώσει η ζάχαρη και να αρχίσει να σιγοβράζει το σιρόπι.

3) Την ώρα που σιγοβράζει το σιρόπι περνάτε με βρεγμένο πινέλο τα πλαϊνά τοιχώματα του σκεύους στο σημείο
που το σιρόπι ζαχαρώνει.

4) Αφήνετε μέχρι να γίνει πηκτό το σιρόπι.

5) Σε ένα μίξερ ρίχνετε τα ασπράδια των αυγών και τα χτυπάτε μέχρι να γίνουν μια σφιχτή μαρέγκα.

6) Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνετε την σφιχτή μαρέγκα και τις σταγόνες του λεμονιού ή το αλάτι.

7) Μόλις το σιρόπι βράσει κατεβάζετε την κατσαρόλα από την φωτιά και αφήνετε για 1-2 λεπτά το σιρόπι να
κρυώσει.

8) Σε ένα μίξερ σε υψηλή ταχύτητα ρίχνετε την μαρέγκα και το σιρόπι.

9) Βάζετε σε λειτουργία το μίξερ σε δυνατή ταχύτητα για 5-10 λεπτά μέχρι να σφίξει καλά η μαρέγκα και να
γυαλίσει.

10) Διατηρείτε στο ψυγείο για 2-3 μέρες.
Εκτέλεση ( για το παγωτό παρφέ )
1) Σε ένα μίξερ ρίχνετε τη φυτική κρέμα γάλακτος και χτυπάτε σε μέτρια ταχύτητα έως ότου σφίξει καλά.

2) Μόλις σφίξει καλά η κρέμα σας προσθέτετε σιγά-σιγά την ζωηκή κρέμα γάλακτος.

3) Χτυπάτε μέχρι να δέσει η σαντιγί.

4) Μόλις δέσει η σαντιγί την κατεβάζετε από το μίξερ και προσθέτετε τον κιγιέ.

5) Ανακατεύετε απαλά.

6) Στην συνέχεια προσθέτετε τα φρούτα γλασέ και τους ξηρούς καρπούς.

7) Ανακατεύετε ελαφρά μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά σας.

8) Στην συνέχεια κοσκινίζετε το κακάο.

9) Προσθέτετε το κακάο και ανακατεύετε ελαφρά.

10) Σερβίρετε το παγωτό σε δίσκους παρουσίασης ή μπολ παγωτού και αποθηκεύετε στην κατάψυξη για
24 ώρες.

Καλή επιτυχία…
Έξυπνες συμβουλές ( tips ) για την συνταγή σας
1) Μπορείτε εάν θέλετε να γαρνίρετε το παγωτό σας με σιρόπι σοκολάτας ή φράουλας ή κεράσι ή βύσσινο.

2) Επίσης μπορείτε να πασπαλίσετε το παγωτό σας με θρυμματισμένους ξηρούς καρπούς ή φρούτα εποχής.

3) Εάν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε στο παγωτό σας κομματάκια σοκολάτας κουβερτούρας ή γάλακτος ή
άσπρης σοκολάτας.

Καλή απόλαυση

Αγγελος Αρχοντακης

image_print

CityVibes.gr

Read, Listen, Feel

Current track

Title

Artist


 



Current show









 



Current show