Σπιτικό παγωτό μόκα

Written by on 11/06/2022

image_print
Υλικά ( χρόνος εκτέλεσης: 30 λεπτά )
( Μερίδες: 6 )
100 γραμ. ζάχαρη άχνη
3 κρόκοι αυγών
600 ml κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
1 κουτ. σουπ. καφές στιγμιαίος
2 κουτ. σουπ. λικέρ Bailey’s ή Kalhua
Εκτέλεση ( για την σαντιγί )
1) Στον κάδο του μίξερ με εξάρτημα το σύρμα ρίχνετε την κρέμα γάλακτος.

2) Ξεκινάτε το μίξερ σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να προκύψει μία σφιχτή σαντιγί.

3) Μόλις προκύψει μία σφιχτή σαντιγί σταματάτε το μίξερ.

4) Βγάζετε το σύρμα και αδειάζετε την σαντιγί σε ένα μπολ.
Εκτέλεση ( για το παγωτό )
1) Πλένετε καλά τον κάδο και τον τοποθετείτε στο μίξερ.

2) Βάζετε το σύρμα στο μίξερ και το κουμπώνετε.

3) Σε δύο μικρά μπολ σπάτε τα αυγά σας και χωρίζετε τους κρόκους από τα ασπράδια.

4) Στον κάδο του μίξερ με εξάρτημα το σύρμα ρίχνετε τους κρόκους αυγών, την ζάχαρη άχνη και τον
στιγμιαίο καφέ.

5) Ξεκινάτε το μίξερ και χτυπάτε τα υλικά σας μέχρι να προκύψει ένα αφράτο μείγμα.

6) Μόλις προκύψει ένα αφράτο μείγμα συνεχίζετε προσθέτοντας το λικέρ.

7) Σταματάτε το μίξερ και αδειάζετε τα υλικά σας σε ένα μπολ.

8) Μέσα στο μείγμα σας ρίχνετε το 1/3 της σαντιγίς σας.

9) Με μία σπάτουλα σιλικόνης με απαλές κινήσεις ανακατεύετε την σαντιγί με το μείγμα των αυγών
μέχρι να ενσωματωθεί η σαντιγί με το μείγμα των αυγών.

10) Όταν ενσωματωθεί το μείγμα των αυγών με την σαντιγί προσθέτετε και την υπόλοιπη σαντιγί.

11) Ανακατεύετε ξανά με μία σπάτουλα σιλικόνης μέχρι να ενσωματωθεί καλά και η υπόλοιπη σαντιγί.

12) Σε μία μεταλλική φόρμα ή φόρμα από σιλικόνη στρώνετε μία μεμβράνη.

13) Ρίχνετε το μείγμα που φτιάξατε στην μεταλλική φόρμα ή στην φόρμα σιλικόνης με την μεμβράνη.

14) Στρώνετε καλά το μείγμα σας με μία σπάτουλα σιλικόνης στην φόρμα σας.

15) Ανοίγετε την κατάψυξη και τοποθετείτε την φόρμα σας σε αυτήν.

16) Αφήνετε το παγωτό σας στην κατάψυξη για τουλάχιστον 6 ώρες να παγώσει.

17) Μόλις περάσουν οι 6 ώρες και παγώσει το παγωτό σας ανοίγετε την κατάψυξη και το βγάζετε από
αυτήν.

18) Με την βοήθεια ενός κουταλιού ( ειδικό για παγωτό ) το σερβίρετε το παγωτό σας σε μπολ ή πιάτα.

Καλή επιτυχία…
Έξυπνες συμβουλές ( tips ) για την συνταγή σας
1) Μπορείτε εάν θέλετε να προσθέσετε μέσα στο παγωτό σας ψηφίδες σοκολάτας ή κομμάτια
σοκολάτας.

2) Επίσης εάν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε πολύχρωμες τρούφες ή τρούφες σοκολάτας.

3) Εάν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε θρυμματισμένα μπισκότα.

4) Μπορείτε εάν θέλετε να προσθέσετε ξηρούς καρπούς της αρεσκείας σας.

5) Εάν θέλετε μπορείτε να γαρνίρετε με έτοιμο σιρόπι της αρεσκείας σας
( π.χ κακάο, φράουλα, σοκολάτα, καραμέλα, κεράσι, βύσσινο κ.α.λ ).

6) Μπορείτε εάν θέλετε να γαρνίρετε με κερασάκια μαρασκίνο ή βύσσινο ή σταφύλι.

7) Εάν θέλετε μπορείτε να πασπαλίσετε το παγωτό σας με φλούδες σοκολάτας ή τριμμένη σοκολάτα.

Καλή απόλαυση

Αγγελος Αρχοντακης

image_print

CityVibes.gr

Read, Listen, Feel

Current track

Title

Artist


 



Current show

Group Therapy

16:00 17:59









 



Current show

Group Therapy

16:00 17:59