Σπιτικό παγωτό μερέντα
Written by Άγγελος Αρχοντάκης on 05/05/2023
Υλικά ( χρόνος εκτέλεσης: 20 λεπτά ) ( Μερίδες: 7-8 ) |
1 κουτί γάλα ζαχαρούχο 1 κουτί γάλα εβαπορέ ( μεγάλο ) 1 πακέτο κρέμα γάλακτος ζαχαροπλαστικής 600 γραμ. μερέντα 200 γραμ. φουντούκια ή αμύγδαλα, χοντροκομμένα Τριμμένη σοκολάτα ή τριμμένοι ξηροί καρποί ( προαιρετικά για το πασπάλισμα ) |
Εκτέλεση |
1) Ανοίγετε το γάλα εβαπορέ από το κουτί ή από την συσκευασία του και το ρίχνετε σε ένα μπολ. 2) Ανοίγετε την πόρτα της κατάψυξης και τοποθετείτε το μπολ με το γάλα. 3) Αφήνετε το γάλα μέσα στην κατάψυξη για 3-4 ώρες και σε τακτά χρονικά διαστήματα με την βοήθεια ενός σύρματος χειρός το ανακατεύετε. ( Δεν χρειάζεται να είναι τελείως πηκτό ). 4) Ανοίγετε την κρέμα γάλακτος από την συσκευασία της και την ρίχνετε στον κάδο του μίξερ με εξάρτημα το σύρμα. 5) Ξεκινάτε το μίξερ σε δυνατή ταχύτητα και χτυπάτε την κρέμα σας μέχρι να προκύψει μία σφιχτή σαντιγί. 6) Μόλις περάσουν οι 3-4 ώρες ανοίγετε την πόρτα της κατάψυξης και αποσύρετε το μπολ με το γάλα. 7) Με την βοήθεια ενός μίξερ χειρός ή ενός σύρματος χειρός χτυπάτε το παγωμένο εβαπορέ για μερικά λεπτά μέχρι να φουσκώσει. 8) Όταν φουσκώσει το παγωμένο εβαπορέ ανοίγετε και προσθέτετε μέσα στην λεκάνη με το γάλα εβαπορέ το γάλα ζαχαρούχο. 9) Ανακατεύετε τα υλικά με ένα σύρμα χειρός και τα προσθέτετε στο σκεύος με την σαντιγί. 10) Ανακατεύετε ξανά καλά τα υλικά σας. 11) Σε ένα μπλέντερ ή μούλτι ρίχνετε τα φουντούκια ή τα αμύγδαλα σας. 12) Ξεκινάτε το μπλέντερ ή μούλτι και χτυπάτε τα υλικά μέχρι να χοντροσπαστούν. 13) Μόλις χοντροσπατούν τα υλικά σας σταματάτε το μούλτι ή μπλέντερ. 14) Συνεχίζετε προσθέτοντας την μερέντα και τα χοντροκομμένα φουντούκια ή αμύγδαλα. 15) Ανακατεύετε τα υλικά με την βοήθεια ενός σύρματος χειρός μέχρι να ενσωματωθούν. 16) Όταν ενσωματωθούν τα υλικά αδειάζετε το μείγμα που προέκυψε ( παγωτό ) σε ένα μπολ με καπάκι. 17) Ανοίγετε την πόρτα της κατάψυξης και τοποθετείτε το μπολ με το παγωτό για περίπου 2-3 ώρες μέχρι να παγώσει. 18) Μόλις παγώσει το παγωτό ανοίγετε την πόρτα της κατάψυξης και σερβίρετε σε πιάτα ή μπολ. 19) Πασπαλίζετε ( προαιρετικά ) με τριμμένη σοκολάτα ή τριμμένους ξηρούς καρπούς. Καλή επιτυχία… |
Έξυπνες συμβουλές ( tips ) για την συνταγή σας |
1) Το συγκεκριμένο παγωτό δεν χρειάζεται χτύπημα ξανά γιατί η κρέμα γάλακτος δεν γίνεται κρύσταλλο. 2) Μπορείτε εάν θέλετε να πασπαλίσετε με τρούφες σοκολάτας ή πολύχρωμες τρούφες. 3) Επίσης εάν θέλετε μπορείτε να γαρνίρετε το παγωτό σας με έτοιμο σιρόπι της αρεσκείας σας. 4) Εάν θέλετε μπορείτε να γαρνίρετε το παγωτό με σαντιγί έτοιμη. 5) Μπορείτε εάν θέλετε να γαρνίρετε το παγωτό με κερασάκια μαρασκίνο ή άλλο γλυκό του κουταλιού επιθυμείτε. 6) Εάν θέλετε μπορείτε να πασπαλίσετε με τριμμένο Ινδοκάρυδο. 7) Μπορείτε εάν θέλετε να προσθέσετε μέσα στο παγωτό φρουί γλασέ κομμένα. 8) Εάν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε μπισκότα θρυμματισμένα. 9) Μπορείτε εάν θέλετε να διακοσμήσετε το παγωτό με πουράκια. 10) Εάν θέλετε μπορείτε να αντικαταστήσετε το γάλα εβαπορέ με φυτικό γάλα και την κρέμα ζαχαροπλαστικής με πολλά λιπαρά με κρέμα light. |
Καλή απόλαυση