Σπιτικό παγωτό καραμέλα

Written by on 28/05/2022

image_print
Υλικά ( χρόνος εκτέλεσης: 60 λεπτά )
( Μερίδες: 24+)
1 λίτρο φυτική σαντιγί
2 κουτιά γάλα εβαπορέ
3 κουτιά ζαχαρούχο γάλα συμπυκνωμένο ( τύπου βλάχας ) ή έτοιμα της αγοράς καραμελωμένα
2 σακουλάκια σταγόνες κουβερτούρα γάλακτος
Εκτέλεση ( για την καραμέλα )
1) Βγάζετε τις ετικέτες από τα κουτιά από τα ζαχαρούχα γάλατα.

2) Σε μία κατσαρόλα με νερό μέχρι την μέση επάνω στην φωτιά βάζετε τα κουτιά με τα ζαχαρούχα
γάλατα.

3) Αφήνετε να σιγοβράσουν για περίπου 3 ώρες ( με κλειστά κουτιά ) ή τα βάζετε σε μία χύτρα με νερό
για περίπου 30 λεπτά.
( προσέχετε να κοχλάζει το νερό αλλά να μην βράσει πάρα πολύ έτσι ώστε να μην ανακινείτε το
κουτί μέσα στο νερό ).
( Επίσης προσέχετε να είναι καλυμμένα τα κουτιά με το νερό σε όλη την διάρκεια του βρασμού, εάν
χρειαστεί προσθέτετε ).

4) Μόλις περάσουν οι 3 ώρες του βρασμού ή τα 30 λεπτά στην χύτρα αποσύρετε την κατσαρόλα από
την φωτιά και αφήνετε τα γάλατα σας να κρυώσουν τελείως πριν τα ανοίξετε.

5) Ετοιμάζετε το παγωτό σας.
Εκτέλεση ( για το παγωτό και το τελείωμα του )
1) Ανοίγετε τα κουτιά με το καραμελωμένο γάλα και τα αδειάζετε στο μίξερ.

2) Ξεκινάτε το μίξερ και χτυπάτε τα καραμελωμένα γάλατα μέχρι να αφρατέψει η καραμέλα.

3) Βάζετε το κουτί με την φυτική σαντιγί-κρέμα στην κατάψυξη.

4) Αφήνετε να παγώσει ελαφρώς η σαντιγί-κρέμα.

5) Όταν παγώσει ελαφρώς η σαντιγί-κρέμα την βγάζετε από την κατάψυξη.

6) Ανοίγετε την συσκευασία με την σαντιγί-κρέμα και την ρίχνετε μέσα στον κάδο του μίξερ.

7) Ξεκινάτε το μίξερ και χτυπάτε πολύ καλά την κρέμα μέχρι να προκύψει μία σαντιγί.

8) Μόλις προκύψει μία σαντιγί ανοίγετε και ρίχνετε το γάλα εβαπορέ.

9) Συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να πήξει και να αφρατέψει πολύ καλά το μείγμα.

10) Όταν πήξει και αφρατέψει πολύ καλά το μείγμα σταματάτε το μίξερ και το αδειάζετε σε ένα
μεταλλικό τάπερ-μπολ.

11) Ανοίγετε την κατάψυξη και τοποθετείτε το μεταλλικό τάπερ-μπολ.

12) Αφήνετε το μείγμα σας να παγώσει αλλά όχι τελείως.

13) Μόλις παγώσει το μείγμα σας ανοίγετε την συσκευασία με τις σταγόνες σοκολάτας και τις ρίχνετε
μέσα στην κρέμα-παγωτό.

14) Ανακατεύετε καλά με ένα σύρμα χειρός ή με μία μαρίζ και το ξαναβάζετε στην κατάψυξη.

15) Όταν πήξει πολύ καλά το βγάζετε από την κατάψυξη και το σερβίρετε σε μπολάκια ή ποτήρια.

Καλή επιτυχία…
Έξυπνες συμβουλές ( tips ) για την συνταγή σας
1) Μπορείτε εάν θέλετε να γαρνίρετε το παγωτό σας με μπισκότα τύπου oreo.

2) Επίσης εάν θέλετε μπορείτε να γαρνίρετε με έτοιμο σιρόπι της αρεσκείας σας.

3) Εάν θέλετε μπορείτε να γαρνίρετε το παγωτό σας με τρούφες σοκολάτας ή πολύχρωμες τρούφες.

4) Μπορείτε εάν θέλετε να θρυμματίσετε ξηρούς καρπούς
( π.χ καρύδια, αμύγδαλα, φιστίκια Αιγίνης κ.α.λ ) σε ένα μούλτι και να τους πασπαλίσετε επάνω
στο παγωτό σας.

5) Εάν θέλετε μπορείτε να γαρνίρετε με τριμμένο Ινδοκάρυδο.

6) Μπορείτε εάν θέλετε να γαρνίρετε με ψηφίδες σοκολάτας της αρεσκείας σας.

7) Εάν θέλετε μπορείτε να συνοδέψετε το παγωτό σας με ραβανί ή σάμαλι σιροπιαστό.

8) Μπορείτε εάν θέλετε να συνοδέψετε με γλυκό του κουταλιού
( π.χ κεράσι, βύσσινο, φράουλα, σταφύλι κ.α.λ ).

9) Εάν θέλετε μπορείτε να πασπαλίσετε με θρυμματισμένα μπισκότα τύπου πτι μπερ ή μιράντα.

Καλή απόλαυση

Αγγελος Αρχοντακης

image_print

CityVibes.gr

Read, Listen, Feel

Current track

Title

Artist


 



Current show

Group Therapy

16:00 17:59









 



Current show

Group Therapy

16:00 17:59