Σπιτικό παγωτό καραμέλα
Written by Άγγελος Αρχοντάκης on 31/08/2021
Υλικά ( χρόνος εκτέλεσης: 60 λεπτά χωρίς το ψυγείο ) ( Μερίδες: 24+ ) |
1 λίτρο φυτική σαντιγί, παγωμένη 3 κουτιά ζαχαρούχο γάλα συμπυκνωμένο ( τύπου βλάχας ) ή έτοιμο της αγοράς καραμελωμένο 2 κουτιά γάλα εβαπορέ 2 σακουλάκια σταγόνες κουβερτούρα γάλακτος |
Εκτέλεση ( για το καραμέλωμα του γάλακτος ) |
1) Σε ένα κατσαρολάκι με νερό επάνω στην φωτιά βάζετε τα κουτιά με το ζαχαρούχο γάλα. 2) Σιγοβράζετε τα κουτιά για περίπου 3 ώρες ή σε χύτρα ταχύτητας με νερό για 30 λεπτά. ( Προσέχετε να μην κοχλάσει το νερό αλλά να μην βράσει πάρα πολύ έτσι ώστε να μην ανακινείτε το κουτί μέσα στο νερό ). ( Επίσης προσέχετε να μην είναι καλυμμένα τα κουτιά με νερό σε όλη την διάρκεια του βρασμού, εάν χρειαστεί προσθέτετε νερό ). 3) Μετά το τέλος του βρασμού αποσύρετε τα κουτιά με το γάλα από την κατσαρόλα και τα αφήνετε να κρυώσουν εντελώς πριν τα ανοίξετε. |
Εκτέλεση ( για την προετοιμασία του παγωτού ) |
1) Ανοίγετε τα καραμελωμένα γάλατα από τα κουτιά τους. 2) Αδειάζετε τα καραμελωμένα γάλατα στο μίξερ. 3) Ξεκινάτε το μίξερ και χτυπάτε για λίγο μέχρι να αφρατέψει η καραμέλα. 4) Μόλις αφρατέψει η καραμέλα την ίδια στιγμή βάζετε την κρέμα γάλακτος στην κατάψυξη να παγώσει ( όχι όμως τελείως ). 5) Όταν παγώσει η σαντιγί την βγάζετε από την κατάψυξη και ετοιμάζετε το παγωτό. |
Εκτέλεση ( για το παγωτό ) |
1) Ρίχνετε την σαντιγί στο μίξερ. 2) Ξεκινάτε το μίξερ και χτυπάτε πολύ καλά την σαντιγί μέχρι να αφρατέψει. 3) Μόλις αφρατέψει καλά η σαντιγί σταματάτε το μίξερ και ρίχνετε το γάλα εβαπορέ και την καραμέλα. 4) Ξεκινάτε το μίξερ και χτυπάτε τα υλικά σας μέχρι να πήξουν και να αφρατέψει καλά το μείγμα. 5) Μόλις αφρατέψει καλά το μείγμα σταματάτε το μίξερ και το αδειάζετε σε ένα μεγάλο μεταλλικό μπολ ή τάπερ. 6) Βάζετε το μπολ ή τάπερ στην κατάψυξη για 1-2 ώρες. 7) Μόλις περάσουν οι 1-2 ώρες βγάζετε το μπολ από την κατάψυξη. 8) Ρίχνετε τις σταγόνες σοκολάτας. 9) Ανακατεύετε καλά και το ξαναβάζετε στην κατάψυξη μέχρι να το σερβίρετε. Καλή επιτυχία… |
Έξυπνες συμβουλές ( tips ) για την συνταγή σας |
1) Μπορείτε εάν θέλετε να σερβίρετε το παγωτό σας με σοκολατένια μπισκότα ή μπισκότα τύπου oreo. 2) Επίσης εάν θέλετε μπορείτε να σερβίρετε το παγωτό σας με έτοιμο σιρόπι της αρεσκείας σας ( π.χ καραμέλα, φράουλα, κεράσι, βύσσινο, σοκολάτα κ.α.λ ). 3) Εάν θέλετε μπορείτε να πασπαλίσετε με τριμμένους ξηρούς καρπούς της αρεσκείας σας ( π.χ φιστίκια Αιγίνης, φουντούκια, καρύδια κ.α.λ ). 4) Μπορείτε εάν θέλετε να συνοδέψετε με γλυκό του κουταλιού ( π.χ κεράσι, βύσσινο, πορτοκάλι, κίτρο κ.α.λ ). |
Καλή απόλαυση