Σπιτικό παγωτό αρμενοβίλ
Written by Άγγελος Αρχοντάκης on 26/03/2023
Υλικά ( χρόνος εκτέλεσης: 45 λεπτά ) ( Χρόνος αναμονής: 5-6 ώρες ) ( Μερίδες: 8-10 ) |
500 ml κρέμα γάλακτος 397 ml ( 1 κουτί ) ζαχαρούχο γάλα ( κρύο από το ψυγείο ) 100 γραμ. ζάχαρη ( κρυσταλλική ) 250 γραμ. σοκολάτα κουβερτούρα ( ψιλοκομμένη ) 100 γραμ. αμύγδαλα, καβουρδισμένα ανάλατα 100 γραμ. μαρεγκάκια ( έτοιμα από ζαχαροπλαστείο ) |
Εκτέλεση |
1) Σε ένα τηγάνι επάνω σε μέτρια φωτιά ρίχνετε την ζάχαρη κρυσταλλική. 2) Με την βοήθεια μίας σπάτουλας κρυσταλλικής ανακατεύετε την ζάχαρη μέχρι να λιώσει. 3) Μόλις λιώσει η ζάχαρη προσθέτετε τα αμύγδαλα. 4) Ανακατεύετε τα αμύγδαλα με την ζάχαρη μέχρι να καλυφθούν καλά από την καραμέλα. 5) Όταν καλυφθούν καλά τα αμύγδαλα με την καραμέλα στρώνετε ένα αντικολλητικό χαρτί σε ένα πάγκο εργασίας. 6) Αφήνετε τα αμύγδαλα σας στον πάγκο εργασίας μέχρι να κρυώσουν. 7) Μόλις κρυώσουν τα αμύγδαλα σας τα σπάτε σε μικρά κομμάτια. 8) Βάζετε τα μικρά κομμάτια σας σε ένα πολυκόφτη. 9) Ξεκινάτε τον πολυκόφτη και τα χοντροκόβετε. 10) Μόλις χοντροκόψετε τα κομμάτια σας σταματάτε το μούλτι και τα αδειάζετε σε ένα μικρό μπολ. 11) Σε ένα μπολ ειδικό για τον φούρνο μικροκυμάτων σπάτε την κουβερτούρα σας σε μικρά κομμάτια. 12) Ανοίγετε την πόρτα του φούρνου μικροκυμάτων και τοποθετείτε το μπολ με την σοκολάτα. 13) Ξεκινάτε τον φούρνο και λιώνετε αφήνετε την σοκολάτα σας να λιώσει. 14) Όταν λιώσει η σοκολάτα σας σταματάτε τον φούρνο μικροκυμάτων. 15) Ανοίγετε την πόρτα του φούρνου και βγάζετε το μπολ με την λιωμένη σοκολάτα σας. 16) Αφήνετε την λιωμένη σοκολάτα σας στην άκρη. 17) Στον κάδο του μίξερ με εξάρτημα το σύρμα ρίχνετε την κρέμα γάλακτος. 18) Ξεκινάτε το μίξερ σε μεσαία ταχύτητα και χτυπάτε την κρέμα σας μέχρι να προκύψει μία σφιχτή σαντιγί. 19) Στην διάρκεια που χτυπάτε την σαντιγί σας προσθέτετε το παγωμένο ζαχαρούχο γάλα. 20) Συνεχίζετε το χτύπημα για 1 λεπτό ακόμη μέχρι να σφίξει ξανά η σαντιγί. 21) Όταν σφίξει ξανά η σαντιγί σταματάτε το μίξερ. 22) Βγάζετε το σύρμα από το μίξερ και αφαιρείτε τον κάδο με την σαντιγί. 23) Ρίχνετε μέσα στον κάδο με την σαντιγί σιγά-σιγά την λιωμένη σοκολάτα κουβερτούρα. 24) Με την βοήθεια μίας σπάτουλας σιλικόνης ανακατεύετε σιγά-σιγά την λιωμένη σοκολάτα με την σαντιγί. 25) Τέλος μόλις σχηματίσει <<νερά>> μέσα στην σαντιγί σταματάτε το ανακάτεμα. 26) Προσθέτετε τα σπασμένα καραμελωμένα αμύγδαλα και τις μαρέγκες σπασμένες σε μικρά κομμάτια. 27) Ανακατεύετε λίγο ακόμη τα υλικά σας μέχρι να σκορπιστούν οι μαρέγκες στο μείγμα του παγωτού. 28) Μόλις σκορπιστούν οι μαρέγκες στο μείγμα του παγωτού σταματάτε το ανακάτεμα. 29) Κόβετε μία διαφανή μεμβράνη. 30) Τοποθετείτε την διαφανή μεμβράνη σε μία μακρόστενη φόρμα. 31) Αδειάζετε το μείγμα του παγωτού που φτιάξατε μέσα στην φόρμα με την διαφανή μεμβράνη. 32) Ανοίγετε την πόρτα της κατάψυξης και τοποθετείτε την φόρμα σας. 33) Κλείνετε την πόρτα της κατάψυξης και αφήνετε την φόρμα με το παγωτό για 5-6 ώρες. 34) Όταν περάσουν οι 5-6 ώρες βγάζετε την φόρμα με το παγωτό από την κατάψυξη. 35) Αφήνετε την φόρμα με το παγωτό 10-15 λεπτά σε έναν πάγκο εργασίας να μαλακώσει λίγο το παγωτό. 36) Με την βοήθεια ενός μαχαιριού κόβετε σε κομμάτια και σερβίρετε. Καλή επιτυχία… |
Έξυπνες συμβουλές ( tips ) για την συνταγή σας |
1) Μπορείτε εάν θέλετε να αντικαταστήσετε την σοκολάτα κουβερτούρα με σοκολάτα λευκή ή φράουλας ή σοκολάτα γάλακτος. 2) Επίσης εάν θέλετε μπορείτε να πασπαλίσετε με άλλα είδη ξηρών καρπών ( π.χ φιστίκια Αιγίνης, φουντούκια, φιστίκια αράπικα κ.α.λ ). 3) Εάν θέλετε μπορείτε να πασπαλίσετε με τριμμένο Ινδοκάρυδο ή με ψηφίδες σοκολάτας ή τρούφες σοκολάτας. 4) Μπορείτε εάν θέλετε να γαρνίρετε με έτοιμο σιρόπι της αρεσκείας σας. 5) Εάν θέλετε μπορείτε να πασπαλίσετε το παγωτό σας με τριμμένα μπισκότα. 6) Μπορείτε εάν θέλετε να γαρνίρετε με μπισκότα τύπου oreo ή πτι μπερ. 7) Εάν θέλετε μπορείτε να γαρνίρετε με σαντιγί. 8) Μπορείτε εάν θέλετε να προσθέσετε επάνω στο παγωτό σας έτοιμο γλυκό του κουταλιού της αρεσκείας σας. 9) Εάν θέλετε μπορείτε να διακοσμήσετε με κερασάκια μαρασκίνο. |
Καλή απόλαυση