Σπιτικό μπεκρή μεζές
Written by Άγγελος Αρχοντάκης on 04/11/2021
Υλικά ( χρόνος εκτέλεσης: 40 λεπτά ) ( Μερίδες: 4-5 ) |
1 κιλό χοιρινό κομμένο σε μικρές μπουκιές 2 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες 3 κουτ. σουπ. ελαιόλαδο 2 πιπεριές πράσινες, κομμένες σε κυβάκια ή μπαστουνάκια ή ( πολύχρωμες ) 500 γραμ. ψιλοκομμένα ντοματίνια 1/2 φλιτζ. τσαγ. λευκό ξηρό κρασί 1 πρέζα κύμινο Αλάτι & πιπέρι |
Εκτέλεση |
1) Πλένετε καλά το κρέας σας σε άφθονο τρεχούμενο νερό. 2) Στραγγίζετε καλά το κρέας σας. 3) Κόβετε το κρέας σας σε μικρές μπουκιές. 4) Καθαρίζετε το σκόρδο σας. 5) Κόβετε το σκόρδο σας σε ροδέλες. 6) Πλένετε καλά και καθαρίζετε τις πιπεριές σας από τα σποράκια τους. 7) Ψιλοκόβετε τις πιπεριές σας σε μικρά κυβάκια ή μπαστουνάκια. 8) Σε μία κατσαρόλα επάνω στην φωτιά ρίχνετε 3 κουτ. σουπ. ελαιόλαδο και το αφήνετε να κάψει. 9) Μόλις κάψει το ελαιόλαδο προσθέτετε το κρασί σας. 10) Σοτάρετε τις μπουκίτσες σας μέχρι να χρυσίσουν και από τις 2 πλευρές τους για περίπου 5-7 λεπτά. 11) Μόλις χρυσίσουν οι μπουκίτσες σας και από τις 2 πλευρές προσθέτετε τις πιπεριές και το σκόρδο. 12) Αφήνετε τα υλικά σας να μαραθούν για 2-3 λεπτά. 13) Μόλις μαραθούν τα υλικά σας σβήνετε με το κρασί. 14) Αφήνετε να εξατμιστεί το κρασί σας για 2-3 λεπτά περίπου. 15) Μόλις περάσουν τα 2-3 λεπτά και εξατμιστεί το αλκοόλ σας προσθέτετε τα ντοματίνια σας, το αλάτι, το πιπέρι και το κύμινο. 16) Αφήνετε το φαγητό σας να σιγομαγειρευτεί για περίπου 25 λεπτά, να μαλακώσει καλά το κρέας και να μελώσει η σάλτσα του. 17) Μόλις περάσουν τα 25 λεπτά, μαλακώσει καλά το κρέας σας και μελώσει η σάλτσα του το κατεβάζετε από την φωτιά. 18) Σερβίρετε σε πιατέλες με συνοδευτικό ρύζι ή πουρέ πατάτας ή σε πήλινα μπολάκια με προσθήκη τυριών της επιλογής σας. Καλή επιτυχία… |
Έξυπνες συμβουλές ( tips ) για την συνταγή σας |
1) Μπορείτε εάν θέλετε να προσθέσετε καυτερή πιπεριά ή τσίλι ή μπούκοβο για να γίνει το χοιρινό σας πιο καυτερό. 2) Επίσης εάν θέλετε μπορείτε να διακοσμήσετε με ψιλοκομμένο μαϊντανό ή βασιλικό ή δυόσμο. 3) Εάν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε πάπρικα καυτερή ή πάπρικα γλυκιά. 4) Μπορείτε εάν θέλετε να προσθέσετε μαζί με τα ντοματίνια σας 2 κουτ. σουπ. πελτέ ντομάτας για να γίνει πιο κόκκινο. |
Καλή απόλαυση