Σπιτικό λικέρ μήλο
Written by Άγγελος Αρχοντάκης on 08/11/2023
Υλικά ( χρόνος εκτέλεσης: – λεπτά ) ( Μερίδες: 1 λίτρο περίπου ) |
1 κιλό κόκκινα μήλα 480 ml βότκα 480 ml κονιάκ 200 γραμ. ζάχαρη 130 ml νερό 2-3 ξυλάκια κανέλας 10 καρφάκια γαρίφαλα |
Εκτέλεση |
1) Σε άφθονο τρεχούμενο νερό πλένετε καλά τα μήλα. 2) Με την βοήθεια ενός μαχαιριού κόβετε τα μήλα κυδωνάτα. 3) Αφαιρείτε τα κουκούτσια και θα τοποθετείται σε ένα μεγάλο γυάλινο μπολ. 4) Ρίχνετε μέσα στο μπολ με τα κουκούτσια τη βότκα, το κονιάκ και τα μπαχαρικά. 5) Σφραγίζετε καλά το σκεύος και το αφήνετε σε δροσερό μέρος για περίπου 30 μέρες. 6) Όταν περάσουν οι 30 μέρες ανοίγετε το σκεύος και αφαιρείτε τα μπαχαρικά. 7) Περνάτε δύο με τρεις φορές το λικέρ μέσα από μία λεπτή σίτα. 8) Σε ένα κατσαρολάκι επάνω στη φωτιά ρίχνετε τη ζάχαρη και το νερό. 9) Αφήνετε το σιρόπι να κοχλάσει. 10) Μόλις κοχλάσει το σιρόπι κατεβάζετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και το αφήνετε λίγο να κρυώσει. 11) Μόλις κρυώσει το σιρόπι το ρίχνετε στο βάζο με το λικέρ. 12) Ανακατεύετε καλά και σφραγίζετε το σκεύος. 13) Αφήνετε το λικέρ για άλλες 20 με 30 ημέρες. 14) Όταν περάσουν 20 με 30 μέρες σερβίρετε. Καλή επιτυχία… |
Έξυπνες συμβουλές ( tips ) για την συνταγή σας |
1) Μπορείτε εάν θέλετε να αντικαταστήσετε το μήλο με άλλο φρούτο της αρεσκείας σας. 2) Επίσης εάν θέλετε μπορείτε να αντικαταστήσετε τη ζάχαρη με ζάχαρη καστανή. |
Καλή απόλαυση