Σπιτικό λικέρ βατόμουρο
Written by Άγγελος Αρχοντάκης on 07/08/2023
Υλικά ( χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά ) ( Χρόνος μαγειρέματος: 10 λεπτά ) ( Μερίδες: 2 λίτρα ) |
1 κιλό βατόμουρα 1 1/2 λίτρο βότκα 1/2 κιλό ζάχαρη 1 αποστειρωμένο μεγάλο γυάλινο βάζο |
Εκτέλεση |
1) Σε άφθονο τρεχούμενο νερό πλένετε καλά τα βατόμουρα. 2) Σε μία πετσέτα βάζετε τα βατόμουρα και τα αφήνετε να στεγνώσουν καλά. 3) Όταν στεγνώσουν καλά τα βατόμουρα τα ρίχνετε σε ένα μπολ. 4) Βάζετε στο μπολ με τα βατόμουρα ζάχαρη. 5) Κόβετε μια διάφανη μεμβράνη. 6) Σκεπάζετε τα βατόμουρα με την μεμβράνη ή με μία καθαρή πετσέτα. 7) Ανοίγετε την πόρτα του ψυγείου και τοποθετείτε το μπολ με τα βατόμουρα. 8) Κλείνετε την πόρτα του ψυγείου και αφήνετε τα φρούτα σας για ένα βράδυ μέχρι να υγροποιηθεί η ζάχαρη. 9) Την επόμενη μέρα ανοίγετε την πόρτα του ψυγείου και αφαιρείται το μπολ. 10) Βγάζετε την μεμβράνη ή την πετσέτα και προσθέτετε το αλκοόλ. 11) Βάζετε το λικέρ σας σε αποστειρωμένο βάζο και το φυλάτε για ένα μήνα σε δροσερό μέρος για να ωριμάσει. 12) Μόλις περάσει ο ένας μήνας και ωριμάσει το λικέρ ( θα αποκτήσει ένα χρώμα ) σε ένα τουλπάνι μέσα σε ένα μπολ στον νεροχύτη το σουρώνετε καλά. 13) Ρίχνετε το λικέρ σας στο αποστειρωμένο βάζο και το σερβίρετε οπότε θέλετε. Καλή επιτυχία… |
Έξυπνες συμβουλές ( tips ) για την συνταγή σας |
1) Μπορείτε εάν θέλετε να αντικαταστήσετε τα βατόμουρα με άλλα φρούτα εποχής της αρεσκείας σας. 2) Επίσης εάν θέλετε μπορείτε να διακοσμήσετε με φυλλαράκια βασιλικού. 3) Εάν θέλετε μπορείτε να αντικαταστήσετε την ζάχαρη με καστανή ζάχαρη. 4) Μπορείτε εάν θέλετε να 5) Εάν θέλετε μπορείτε να |
Καλή απόλαυση