Σπιτικό Κυπριακό ταρατούρι
Written by Άγγελος Αρχοντάκης on 07/02/2022
Υλικά ( χρόνος εκτέλεσης: 10-15 λεπτά ) ( Μερίδες: 4 ) |
1 φλ. ταχίνι 1/2 φλ. χυμός λεμονιού 4 σκελίδες σκόρδου 1 φλ. νερό 1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο Αλάτι |
Εκτέλεση |
1) Σε μία μεγάλη λεκάνη ρίχνετε το ταχίνι. 2) Με ένα σύρμα χειρός ( αυγοδάρτη ) ή σε ένα μίξερ χειρός χτυπάτε το ταχίνι σας μέχρι να ασπρίσει. 3) Ζεσταίνετε 1 φλιτζ. τσαγ. νερό σε έναν βραστήρα ή σε ένα μπρίκι. 4) Μόλις ασπρίσει το ταχίνι σας ρίχνετε το ζεστό νερό. 5) Συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να δέσει το μείγμα σας. 6) Καθαρίζετε από τα κελύφη τα σκόρδα σας. 7) Ρίχνετε τα σκόρδα σας σε ένα μπλέντερ και τα πολτοποιείτε. 8) Σταματάτε το μπλέντερ και αδειάζετε τα πολτοποιημένα σκόρδα σας στο ταχίνι. 9) Στύβετε 1 λεμόνι και κρατάτε τον χυμό του. 10) Συνεχίζετε ρίχνοντας λίγο αλάτι και τον χυμό λεμονιού. 11) Χτυπάτε όλα τα υλικά σας καλά μέχρι να δέσουν και να προκύψει ένα ομοιογενές μείγμα. 12) Όταν προκύψει ένα ομοιογενές μείγμα σταματάτε το μπλέντερ και αδειάζετε το ταρατούρι σας σε 1 μπολ ή λεκάνη. 13) Ψιλοκόβετε μαϊντανό ( προαιρετικά ). 14) Κόβετε στην μέση αγγουράκια και γαρνίρετε το ταρατούρι σας. 15) Πασπαλίζετε με μαϊντανό το ταρατούρι σας ( προαιρετικά ). 16) Σερβίρετε σε μπολάκια ή μικρή σαλατιέρα. Καλή επιτυχία… |
Έξυπνες συμβουλές ( tips ) για την συνταγή σας |
1) Μπορείτε εάν θέλετε να γαρνίρετε το ταρατούρι σας με ελιές ψιλοκομμένες ή ελιές κομμένες στην μέση ή ελιές θρούμπες ή γεμιστές ελιές. 2) Επίσης εάν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε κάπαρη ή αγγουράκι τουρσί ή πιπεριές καυτερές ή πιπεριές Φλωρίνης ή πιπεριές χρωματιστές. 3) Εάν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε λίγο ελαιόλαδο. 4) Μπορείτε εάν θέλετε να προσθέσετε μπούκοβο ή τσίλι για να κάνετε το ταρατούρι σας καυτερό. 5) Εάν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε λίγο ξύδι βαλσάμικο ή άσπρο ξύδι. 6) Μπορείτε εάν θέλετε το ταρατούρι σας πιο αραιό να προσθέσετε λίγο νερό ακόμη. |
Καλή απόλαυση