Σπιτικό κυδωνόπαστο

Written by on 09/11/2021

image_print
Υλικά ( χρόνος εκτέλεσης: 30 λεπτά )
( Μερίδες: 8 )
2 κιλά περίπου κυδώνια
1 κιλό ζάχαρη ή ( και λίγο περισσότερο )
Χυμός από 2 λεμόνια
2 κλωναράκια αρμπαρόριζα
2 κουτ. σουπ. ηλιέλαιο
Καρύδια καθαρισμένα ( προαιρετικά )
Εκτέλεση
1) Σε μία κατσαρόλα με νερό επάνω στην φωτιά ρίχνετε τα κυδώνια σας.

2) Αφήνετε τα κυδώνια σας να βράσουν για περίπου 3-4 λεπτά.

3) Μόλις περάσουν τα 3-4 λεπτά αφαιρείτε την κατσαρόλα με τα κυδώνια σας από την φωτιά.

4) Καθαρίζετε εξωτερικά τα κυδώνια σας.

5) Κόβετε στα τέσσερα ένα-ένα τα κυδώνια σας αφαιρώντας το κουκούτσι.

6) Σε ένα μίξερ ή μπλέντερ χειρός τοποθετείτε τα κυδώνια σας.

7) Ξεκινάτε το μίξερ και τα πολτοποιείτε.

8) Μόλις πολτοποιηθούν τα κυδώνια σας σταματάτε το μίξερ.

9) Σε μία μεγάλη κατσαρόλα επάνω στην φωτιά ρίχνετε τα πολτοποιημένα κυδώνια σας.

10) Συνεχίζετε προσθέτοντας τη ζάχαρη, την αρμπαρόριζα & τον χυμό λεμονιών.

11) Βράζετε την πάστα σας για περίπου 5-6 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς με ένα σύρμα χειρός ή μία κουτάλα
ξύλινη για να μην καεί και πιάσει στον πάτο της κατσαρόλας.

12) Μόλις περάσουν τα 5-6 λεπτά αφαιρείτε την κατσαρόλα από την φωτιά και βγάζετε την αρμπαρόριζα.

13) Λαδώνετε μία μακρόστενη αντικολλητική φόρμα με 2 κουτ. σουπ. ηλιέλαιο.

14) Κόβετε μία πλαστική μεμβράνη.

15) Τοποθετείτε την πλαστική μεμβράνη μέσα στην φόρμα σας.

16) Ρίχνετε την κυδωνόπαστα στην φόρμα σας.

17) Στρώνετε την κυδωνόπαστα με μία σπάτουλα σιλικόνης μαρίζ.

18) Σκεπάζετε την κυδωνόπαστα σας με μία πετσέτα και αφήνετε το γλυκό σας σκεπασμένο για 1 ολόκληρη
νύχτα ώσπου να σφίξει.

19) Την επόμενη μέρα βγάζετε την πετσέτα από την κυδωνόπαστα και με ένα μαχαίρι την κόβετε
σε κομμάτια.

20) Σερβίρετε και διακοσμείτε με καρύδια το κάθε κομμάτι του γλυκού σας.

Καλή επιτυχία…
Έξυπνες συμβουλές ( tips ) για την συνταγή σας
1) Μπορείτε εάν θέλετε να θρυμματίσετε ξηρούς καρπούς και να τους προσθέσετε στην κυδωνόπαστα σας
στην διάρκεια που ρίχνετε το γλυκό στην φόρμα ( σαν γέμιση ) ή ολόκληρα αμύγδαλα ξεφλουδισμένα.

2) Επίσης μπορείτε εάν θέλετε να πασπαλίσετε το γλυκό σας με ζάχαρη άχνη.

3) Εάν θέλετε μπορείτε να συνοδέψετε την κυδωνόπαστα με παγωτό ή σιρόπι έτοιμο της αρεσκείας σας.

4) Μπορείτε εάν θέλετε να πασπαλίσετε το γλυκό σας με τριμμένα μπισκότα.

5) Εάν θέλετε μπορείτε να λιώσετε σοκολάτα κουβερτούρα σε μπεν μαρί ή στον φούρνο μικροκυμάτων για 30
δεύτερα, να την αφήσετε λίγο να κρυώσει και να την περιχύσετε στο γλυκό σας ή να κάνετε λωρίδες
σοκολάτας με αυτήν.

Καλή απόλαυση

Αγγελος Αρχοντακης

image_print

CityVibes.gr

Read, Listen, Feel

Current track

Title

Artist


Upcoming

No(w) On Air

No(w) στον αέρα!

13:00 14:59
















Upcoming

No(w) On Air

No(w) στον αέρα!

13:00 14:59