Σπιτικό κέικ ροδιού

Written by on 17/11/2021

image_print
Υλικά ( χρόνος ψησίματος: 1 ώρα )
( Βαθμοί ψησίματος: 160 )
Υλικά ( για το κέικ )
1 πλακέτα βούτυρο ( 250 γραμ. )
2 φλιτζ. τσαγ. ζάχαρη κρυσταλλική
3 αυγά
2 κουτ. γλ. μπέικιν πάουντερ
4 κουτ. σουπ. πετιμέζι
3 κουτ. σουπ. λιναρόσπορο, σπασμένο
200 γραμ. χυμός ροδιού
500 γραμ. φαρίνα

Υλικά ( για το γλάσο )
1 φλιτζ. τσαγ. ζάχαρη άχνη
2 κουτ. σουπ. χυμός ροδιού
Σπόροι ροδιού & φιστίκια Αιγίνης, χοντροσπασμένα ή τριμμένη άσπρη σοκολάτα ( για το πασπάλισμα )
Εκτέλεση ( για το κέικ )
1) Κόβετε το βούτυρο σε κομμάτια.

2) Βάζετε στο μίξερ το σύρμα και το ξεκινάτε σε χαμηλή ταχύτητα.

3) Ρίχνετε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο.

4) Συνεχίζετε προσθέτοντας τη ζάχαρη.

5) Χτυπάτε πολύ καλά μέχρι να αφρατέψει.

6) Μόλις αφρατέψει σπάτε και ρίχνετε ένα-ένα τα αυγά σας.

7) Όταν ομογενοποιηθούν τα αυγά σας προσθέτετε το μπέικιν πάουντερ, το πετιμέζι, τον χυμό του ροδιού και
το λιναρόσπορο.

8) Χτυπάτε πολύ καλά μέχρι να ενσωματωθούν όλα τα υλικά σας.

9) Μόλις ενσωματωθούν όλα τα υλικά σας προσθέτετε σιγά-σιγά το αλεύρι.

10) Όταν τελειώσετε με όλο το αλεύρι και αποκτήσει το μείγμα σας μία βελούδινη υφή σταματάτε το μίξερ.

11) Βουτυρώνετε μία φόρμα και την αλευρώνετε ελαφρά.

12) Ρίχνετε το μείγμα στην βουτυρωμένη φόρμα.

13) Μοιράζετε το μείγμα ομοιόμορφα.

14) Μπίζετε ένα μαχαίρι στο κέντρο περιμετρικά και κάνετε 3 φορές τον κύκλου της φόρμας
( έτσι θα ψηθεί ομοιόμορφα ).

15) Ανάβετε τον φούρνο και τον προθερμαίνετε στον αέρα στους 160 βαθμούς.

16) Ανοίγετε την πόρτα του φούρνου και τοποθετείτε την φόρμα.

17) Ψήνετε το κέικ σας στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 1 ώρα.

18) Όταν περάσει η 1 ώρα ανοίγετε τον φούρνο και με την βοήθεια ενός μαχαιριού βυθίζοντας το στον πάτω
του κέικ σας ελέγχετε εάν έχει ψηθεί.
( Εάν το μαχαίρι που έχετε βυθίσει βγει καθαρό όταν το τραβήξετε είναι έτοιμο ).
( Εάν όχι βάζετε πάλι την φόρμα στον φούρνο και ψήνετε το κέικ σας για άλλα 5-10 λεπτά ).

19) Τέλος σε μία πιατέλα αναποδογυρίζετε το κέικ σας και το αφήνετε να κρυώσει.

20) Ετοιμάζετε το γλάσο.
Εκτέλεση ( για το γλάσο και το τελείωμα του γλυκού )
1) Σε ένα κατσαρολάκι επάνω στην φωτιά ρίχνετε όλα τα υλικά για το γλάσο ( ζάχαρη άχνη & χυμό ροδιού ).

2) Βράζετε τα υλικά σας για 5 λεπτά μέχρι να πάρουν μία βράση.

3) Μόλις περάσουν τα 5 λεπτά και πάρει μία βράση το γλάσο σας το αφήνετε λίγο να κρυώσει.

4) Όταν κρυώσει το γλάσο σας το περιχύνετε πάνω από το κέικ σας.

5) Πασπαλίζετε με σπόρους ροδιού και με χοντροσπασμένα φιστίκια Αιγίνης ή τριμμένη άσπρη σοκολάτα.

6) Σερβίρετε κόβοντας το σε κομμάτια.

Καλή επιτυχία…
Έξυπνες συμβουλές ( tips ) για την συνταγή σας
1) Μπορείτε εάν θέλετε να αντικαταστήσετε τα φιστίκια Αιγίνης για το πασπάλισμα με άλλους ξηρούς καρπούς
της αρεσκείας σας ( π.χ φουντούκια, αμύγδαλα, καρύδια κ.α.λ ).

2) Επίσης εάν θέλετε μπορείτε να γαρνίρετε με έτοιμο σιρόπι της αρεσκείας σας
( π.χ κεράσι, βύσσινο, φράουλα κ.α.λ ).

3) Εάν θέλετε μπορείτε να πασπαλίσετε το γλυκό σας με τρούφα σοκολάτας γάλακτος ή υγείας ή με τριμμένο
Ινδοκάρυδο.

Καλή απόλαυση

Αγγελος Αρχοντακης

image_print

CityVibes.gr

Read, Listen, Feel

Current track

Title

Artist


 



Current show

Bed Time Stories

00:00 02:00









 



Current show

Bed Time Stories

00:00 02:00