Σπιτικό γλυκό του κουταλιού καρότο

Written by on 18/08/2022

image_print
Υλικά ( χρόνος εκτέλεσης: 35 λεπτά )
( Μερίδες: 2 περίπου βάζα 1800 γραμ. )
600 γραμ. καρότα
400 γραμ. ζάχαρη
1 λίτρο νερό
100 γραμ. χυμός πορτοκαλιού φρέσκος
Εκτέλεση
1) Πλένετε και καθαρίζετε τα καρότα σας από την φλούδα.

2) Κόβετε σε λεπτά μπαστουνάκια τα καρότα σας με την βοήθεια ενός μαντολίνου
( τριμμένο στην χοντρή πλευρά του τρίφτη ).

3) Σε μία κατσαρόλα επάνω σε μέτρια φωτιά ρίχνετε το νερό, την ζάχαρη και τον χυμό λεμονιού.

4) Αφήνετε τα υλικά σας να σε μέτρια φωτιά για περίπου 10 λεπτά από την ώρα που θα αρχίσει ο
βρασμός του νερού.

5) Μόλις περάσουν τα 10 λεπτά προσθέτετε τα κομμένα καρότα σε μπαστουνάκια.

6) Συνεχίζετε το βράσιμο έως ότου μαλακώσουν τα καρότα και μειωθεί η ποσότητα των υγρών.
( Περίπου 15 λεπτά ).

7) Όταν περάσουν τα 15 λεπτά μαλακώσουν τα καρότα σας και μειωθεί η ποσότητα των υγρών
αποσύρετε την κατσαρόλα από την φωτιά.

8) Αποστειρώνετε 2 βάζα σε νερό.

9) Γεμίζετε τα αποστειρωμένα βάζα με το γλυκό καρότο.

10) Διατηρείτε στο ντουλάπι ή στο ψυγείο μετά το άνοιγμα.

Καλή επιτυχία…
Έξυπνες συμβουλές ( tips ) για την συνταγή σας
1) Για να αποστειρώσετε τα γυάλινα βάζα τα σαπουνίζετε πολύ καλά και τα ξεπλένετε σε καυτό νερό
( το ίδιο κάνετε και στα καπάκια ).

2) Για να αποστειρώσετε τα βάζα κάνετε την εξής διαδικασία:
Σε μία λαμαρίνα ή ένα ταψί στρώνετε μία καθαρή πετσέτα.
Τοποθετείτε επάνω στην πετσέτα τα βάζα και τα καπάκια τους ανάποδα δηλαδή με το στόμιο να
ακουμπάει επάνω στην πετσέτα.
Ανάβετε τον φούρνο στους 100 βαθμούς και τοποθετείτε προσεχτικά το ταψί με τα βάζα σας.
Αφήνετε τα βάζα σας μέσα στον φούρνο για 15 λεπτά στους 100 βαθμούς.
Όταν περάσουν τα 15 λεπτά βγάζετε το ταψί με τα βάζα σας από τον φούρνο και τα γεμίζετε με το
γλυκό σας να είναι τα βάζα και το γλυκό ζεστό.
Μόλις τοποθετήσετε το γλυκό στα βάζα κλείνετε τα βάζα σφιχτά και τα γυρίζετε ανάποδα με το
καπάκι προς τα κάτω.
Αφήνετε τα βάζα σας μέχρι να κρυώσει καλά το γλυκό σας.

3) Μπορείτε εάν θέλετε να αντικαταστήσετε τον χυμό πορτοκαλιού με χυμό λεμονιού ή μανταρινιού.

4) Εάν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε μέσα στο γλυκό σας καθαρισμένα αμύγδαλα ή φιλέ αμυγδάλου.

5) Μπορείτε εάν θέλετε να προσθέσετε άλλα είδη ξηρών καρπών.
( π.χ καρύδια, φουντούκια, φιστίκια Αιγίνης κ.α.λ ).

6) Εάν θέλετε μπορείτε να σερβίρετε το γλυκό του κουταλιού με μία μπάλα παγωτού της αρεσκείας σας.

7) Μπορείτε εάν θέλετε να προσθέσετε 1-2 κουτ. σουπ. γλυκόζη για να δέσει καλύτερα το σιρόπι σας.

8) Εάν θέλετε μπορείτε να συνοδέψετε το γλυκό του κουταλιού σας με σάμαλι ή ραβανί της αρεσκείας
σας.

9) Μπορείτε εάν θέλετε να συνοδέψετε το γλυκό σας με έτοιμο γιαούρτι της αρεσκείας σας.

Καλή απόλαυση

Αγγελος Αρχοντακης

image_print

CityVibes.gr

Read, Listen, Feel

Current track

Title

Artist


 



Current show

(S)mash (it) up

18:00 19:59









 



Current show

(S)mash (it) up

18:00 19:59