Σπιτικό αναψυκτικό καρπουζάδα φρέσκια

Written by on 22/08/2022

image_print
Υλικά ( χρόνος εκτέλεσης: 20 λεπτά )
( Ποσότητα: 1 κανάτα 1 1/2 λίτρου )
2 φέτες καρπούζι & 1 ακόμα ( για το σερβίρισμα )
100 γραμ. νερό ( 1/2 κουπ. τσαγ )
100 γραμ. ζάχαρη ( 1/2 κουπ. τσαγ )
Χυμός & φλούδες ψιλοκομμένες από 1/2 λεμόνι
Φρέσκια μέντα
Πετιμέζι ροδιού
Εκτέλεση
1) Κόβετε με την βοήθεια ενός μαχαιριού το λεμόνι στην μέση και το στύβετε σε έναν λεμονοστύφτη
χωρίς να πετάξετε τις φλούδες.

2) Πλένετε καλά τις φλούδες σας σε άφθονο τρεχούμενο νερό.

3) Με την βοήθεια ενός μαχαιριού ψιλοκόβετε τις φλούδες σας.

4) Πλένετε καλά εξωτερικά το καρπούζι σας και κόβετε την σάρκα του.

5) Αφαιρείτε τα κουκούτσια και το κόβετε σε μικρά κομμάτια.

6) Βάζετε την σάρκα του σε ένα μπολ.

7) Ρίχνετε τα κομμάτια του καρπουζιού σε μία κανάτα.

8) Σε μία κατσαρόλα επάνω σε χαμηλή φωτιά ρίχνετε το νερό και την ζάχαρη.

9) Αφήνετε τα υλικά σας να πάρουν μία βράση και να προκύψει ένα σιρόπι.

10) Έως ότου πάρουν μία βράση τα υλικά σας ετοιμάζετε τις φλούδες.

11) Αφαιρείτε το λευκό τμήμα της φλούδας του καρπουζιού.

12) Με την βοήθεια ενός μαχαιριού ψιλοκόβετε το λευκό τμήμα του καρπουζιού και το ρίχνετε μέσα
στο σιρόπι που βράζει.

13) Μόλις πάρει την πρώτη βράση το σιρόπι σας προσθέτετε τον χυμό λεμονιού και τις ψιλοκομμένες
φλούδες του λεμονιού.

14) Σιγοβράζετε τα υλικά σας για περίπου 10 λεπτά.

15) Όταν περάσουν τα 10 λεπτά και σιγοβράσουν τα υλικά σας το κατεβάζετε από την φωτιά.

16) Αδειάζετε το σιρόπι που φτιάξατε στην κανάτα με την σάρκα του καρπουζιού.

17) Με την βοήθεια ενός μαχαιριού ψιλοκόβετε την φρέσκια μέντα.

18) Ρίχνετε την μέντα στην κανάτα με την σάρκα του καρπουζιού.

19) Αφήνετε λίγο να κρυώσουν τα υλικά σας και να μαριναριστούν οι φέτες του καρπουζιού.

20) Τέλος προσθέτετε πάγο, νερό βρύσης ή ανθρακούχο νερό και πετιμέζι ροδιού με τον χυμό λεμονιού.

21) Σερβίρετε την καρπουζάδα σας με μία κουτάλα σε ποτήρια.

22) Γαρνίρετε το κάθε ποτήρι σας με 1 φέτα καρπούζι.

23) Σε κάθε ποτήρι βάζετε ένα ψηλό κουτάλι ή ένα καλαμάκι.
( Με το κουτάλι τρώτε τα κομματάκια του καρπουζιού και με το καλαμάκι πίνετε το ποτό σας ).

Καλή επιτυχία…
Έξυπνες συμβουλές ( tips ) για την συνταγή σας
1) Μπορείτε εάν θέλετε να προσθέσετε και άλλα φρούτα
( π.χ δαμάσκηνα, rasberry, blueberry, cranberry, φράουλες, κεράσια, ροδάκινα κ.α.λ ).

2) Επίσης εάν θέλετε να προσθέσετε ποτό της αρεσκείας σας ( π.χ βότκα, λικέρ κ.α.λ ) για να φτιάξετε
ένα δροσερό κοκτέιλ της αρεσκείας σας.

3) Μπορείτε εάν θέλετε να βάλετε το ποτό σας σε ένα μπουκάλι και να το παγώσετε στην κατάψυξη
θρυμματίζοντας το στο μούλτι μόλις παγώσει και φτιάχνοντας μία δροσερή γρανίτα ή να
προσθέσετε παγάκια για να γίνει πιο δροσερό.

4) Εάν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε έτοιμο ανθρακούχο αναψυκτικό μέσα στην καρπουζάδα σας.

5) Μπορείτε εάν θέλετε να γαρνίρετε την καρπουζάδα σας με έτοιμη σαντιγί.

6) Εάν θέλετε μπορείτε αντικαταστήσετε την ζάχαρη κρυσταλλική με καστανή ζάχαρη.

7) Μπορείτε εάν θέλετε να προσθέσετε μέσα στην καρπουζάδα σας εκχύλισμα βανίλιας.

8) Εάν θέλετε μπορείτε να αξιοποιήσετε τα κουκούτσια του καρπουζιού αφήνοντας τα να στεγνώσουν
ή τα αποξηράνετε στον φούρνο για να τα φάτε όπως τους ηλιόσπορους.

Καλή απόλαυση

Αγγελος Αρχοντακης

image_print

CityVibes.gr

Read, Listen, Feel

Current track

Title

Artist


 



Current show

M for Mike

21:00 22:59









 



Current show

M for Mike

21:00 22:59