Σπιτικός κορμός ferrero
Written by Άγγελος Αρχοντάκης on 07/06/2022
Υλικά ( χρόνος εκτέλεσης: 30 λεπτά χωρίς το ψυγείο ) ( Μερίδες: 8 ) |
200 ml κρέμα γάλακτος 300 γραμ. γκοφρέτες σοκολάτας 350 γραμ. νατσιολάτα ( κρέμα κακάο με κομμάτια φουντουκιού ) 300 γραμ. σοκολάτα γάλακτος 30 γραμ. φουντούκια ( προαιρετικά ) 2 κουτ. σουπ. ηλιέλαιο Σοκολατάκια ferrero Rocher |
Εκτέλεση |
1) Σε ένα μπολ σπάτε με τα χέρια σας τις γκοφρέτες. 2) Στον κάδο του μίξερ με εξάρτημα το σύρμα ανοίγετε και ρίχνετε την κρέμα γάλακτος. 3) Ξεκινάτε το μίξερ σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να προκύψει μία σφιχτή σαντιγί. 4) Μόλις προκύψει μία σφιχτή σαντιγί σταματάτε το μίξερ και βγάζετε το σύρμα και το μπολ από αυτό. 5) Προσθέτετε μέσα στο μπολ την κρέμα κακάο. 5) Ανακατεύετε απαλά με μία σπάτουλα σιλικόνης τα υλικά σας μέχρι να ενσωματωθούν. 6) Όταν ενσωματωθούν τα υλικά σας προσθέτετε μέσα στο μπολ τις σπασμένες γκοφρέτες. 7) Ανακατεύετε απαλά ξανά με μία σπάτουλα σιλικόνης. 8) Σε μία φόρμα μακρόστενη στρώνετε ένα αντικολλητικό χαρτί ( να εξέχει αρκετά από το σκεύος ). 9) Ρίχνετε στην μακρόστενη φόρμα το μείγμα που φτιάξατε παραπάνω στρώνοντας το καλά με μία σπάτουλα σιλικόνης ( μαρίζ ). 10) Καλύπτετε με το χαρτί που εξέχει το γλυκό σας. 11) Ανοίγετε την πόρτα του ψυγείου και τοποθετείτε το γλυκό σας. 12) Αφήνετε το γλυκό σας στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα. 13) Ετοιμάζετε την επικάλυψη. |
Εκτέλεση ( για την επικάλυψη και το τελείωμα του γλυκού ) |
1) Σε ένα κατσαρολάκι με νερό επάνω στην φωτιά που στο χείλος του τοποθετείτε ένα μπολάκι ( Μπεν μαρί ) σπάτε σε κομμάτια την σοκολάτα σας και την ρίχνετε μέσα σε αυτό. 2) Συνεχίζετε προσθέτοντας 2 κουτ. σουπ. ηλιέλαιο. 3) Ανακατεύετε σε τακτά χρονικά διαστήματα μέχρι να λιώσει η σοκολάτα. 4) Μόλις λιώσει η σοκολάτα αποσύρετε το κατσαρολάκι από την φωτιά και το αφήνετε στην άκρη. 5) Σε ένα μπλέντερ χειρός ρίχνετε τα φουντούκια σας. 6) Ξεκινάτε το μπλέντερ και ψιλοκόβετε τα φουντούκια σας. 7) Όταν περάσει η 1 ώρα που βάλατε τον κορμό στο ψυγείο τον βγάζετε από αυτό. 8) Ακουμπάτε την φόρμα με τον κορμό σας σε έναν πάγκο εργασίας και ξεφορμάρετε τον κορμό σας. 9) Σε ένα ταψί με σχάρα ακουμπάτε τον κορμό σας. 10) Περιχύνετε τον κορμό σας με την σοκολάτα που έχετε λιώσει στο Μπεν μαρί. 11) Πασπαλίζετε προαιρετικά περιμετρικά στην βάση του κορμού σας με τα τριμμένα φουντούκια. 12) Τοποθετείτε στην επιφάνεια του κορμού σας τα σοκολατάκια Ferrero Rocher. 13) Βάζετε το γλυκό σας στο ψυγείο για να σταθεροποιηθεί καλά η σοκολάτα. 14) Μόλις σταθεροποιηθεί καλά η σοκολάτα σας βγάζετε τον κορμό από το ψυγείο, τον κόβετε σε μερίδες και τον σερβίρετε. Καλή επιτυχία… |
Έξυπνες συμβουλές ( tips ) για την συνταγή σας |
1) Μπορείτε εάν θέλετε να πασπαλίσετε τον κορμό σας με τριμμένο Ινδοκάρυδο. 2) Επίσης εάν θέλετε μπορείτε να πασπαλίσετε τον κορμό σας με άλλους τριμμένους ξηρούς καρπούς ( π.χ καρύδια ή φιστίκια Αιγίνης ή αμύγδαλα κ.α.λ ). 3) Εάν θέλετε μπορείτε να διακοσμήσετε τον κορμό σας με κερασάκια μαρασκίνο. 4) Μπορείτε εάν θέλετε να πασπαλίσετε τον κορμό σας με τρούφες σοκολάτας ή πολύχρωμες τρούφες. 5) Εάν θέλετε μπορείτε να γαρνίρετε τον κορμό σας με γλυκό του κουταλιού ( π.χ βύσσινο, σταφύλι, πορτοκάλι κ.α.λ ). 6) Μπορείτε εάν θέλετε να διακοσμήσετε τον κορμό σας με φρούτα εποχής ( π.χ φράουλες, κεράσια, πορτοκάλια κ.α.λ ). 7) Εάν θέλετε μπορείτε να κάνετε γραμμές σοκολάτας με την βοήθεια ενός χάρτινου χωνιού. 8) Μπορείτε εάν θέλετε να διακοσμήσετε το γλυκό σας με φλούδες σοκολάτας. 9) Εάν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε μέσα στην γέμιση σας κονιάκ ή λικέρ της αρεσκείας σας. 10) Μπορείτε εάν θέλετε να προσθέσετε μέσα στην γέμιση σας μπισκότα τύπου πτι μπερ. 11) Εάν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε μέσα στην γέμιση φρουί γλασέ ή ψηφίδες σοκολάτας. |
Καλή απόλαυση