Σπιτικός κορμός σοκολάτας με χαλβά και φιστίκια Αιγίνης

Written by on 31/03/2023

image_print
Υλικά ( χρόνος εκτέλεσης: 2 ώρες & 15 λεπτά )
( Μερίδες: 6 )
400 γραμ. σοκολάτα κουβερτούρα
1 κουτ. σουπ. κονιάκ
1 κουτ. σουπ. βούτυρο
100 γραμ. χαλβάς βανίλια
50 γραμ. ψίχα φιστίκια Αιγίνης
150 γραμ. μπισκότα τύπου digestive ή πτι μπερ
Εκτέλεση
1) Σε ένα κατσαρολάκι με νερό μέχρι την μέση επάνω στην φωτιά τοποθετείτε στο χείλος του ένα
ανοξείδωτο μπολ.

2) Μέσα στο μπολ σπάτε σε κομμάτια την κουβερτούρα.

3) Μέσα στο μπολ με την σπασμένη κουβερτούρα ρίχνετε 1 κουτ. σουπ. βούτυρο.

4) Αφήνετε την σοκολάτα μέσα στο μπολ να λιώσει.

5) Μόλις λιώσει η σοκολάτα σας με την βοήθεια μίας σπάτουλας σιλικόνης την ανακατεύετε καλά.

6) Αποσύρετε το κατσαρολάκι από την φωτιά ( μπορείτε εάν θέλετε να λιώσετε την σοκολάτα σας
και στον φούρνο μικροκυμάτων σε ένα πλαστικό μπολ ειδικό για φούρνο για 30 δεύτερα ).

7) Μέσα στην λιωμένη σοκολάτα προσθέτετε το κονιάκ.

8) Σπάτε τα μπισκότα σε ένα μπολ.

9) Ανακατεύετε καλά την σοκολάτα με το κονιάκ να ενσωματωθεί πλήρως σε αυτήν και προσθέτετε
τα σπασμένα μπισκότα.

10) Σε ένα μπολ κόβετε σε μικρά κομμάτια τον χαλβά.

11) Προσθέτετε τον κομμένο χαλβά μέσα στο μπολ με την σοκολάτα κουβερτούρα και το κονιάκ.

12) Συνεχίζετε προσθέτοντας τα φιστίκια Αιγίνης.

13) Ανακατεύετε τα υλικά μέχρι να ενσωματωθούν.

14) Σε μία λαδόκολλα ρίχνετε το μείγμα σας.

15) Τυλίγετε καλά το μείγμα ρολάροντας το μέχρι να πάρει ένα σχήμα κυλινδρικό.

16) Τοποθετείτε το ρολό σε έναν δίσκο.

17) Ανοίγετε την πόρτα του ψυγείο και τοποθετείτε τον δίσκο με το ρολό.

18) Αφήνετε το ρολό μέσα στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες να σφίξει καλά.

19) Όταν περάσουν οι 2 ώρες και σφίξει καλά ο κορμός σας ανοίγετε την πόρτα του ψυγείου και
αποσύρετε τον δίσκο με το ρολό.

20) Ξετυλίγετε το ρολό σας από την λαδόκολλα.

21) Με την βοήθεια ενός μαχαιριού κόβετε τον κορμό σε ροδέλες πάχους 2 εκ.

22) Σερβίρετε σε πιατέλα ή πιάτα.

Καλή επιτυχία…
Έξυπνες συμβουλές ( tips ) για την συνταγή σας
1) Μπορείτε εάν θέλετε να πασπαλίσετε τον κορμό με τριμμένο Ινδοκάρυδο ή τρούφα σοκολάτας ή
πολύχρωμες τρούφες ή ψηφίδες σοκολάτας.

2) Επίσης εάν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε μέσα στο μείγμα του κορμού σταφίδες ξανθές ή μαύρες.

3) Εάν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε μέσα στον κορμό αποξηραμένα φρούτα ή φρουί γλασέ.

4) Μπορείτε εάν θέλετε να λιώσετε σοκολάτα της αρεσκείας σας και να κάνετε γραμμές σοκολάτας.

5) Εάν θέλετε μπορείτε να συνοδέψετε τον κορμό με παγωτό.

6) Μπορείτε εάν θέλετε να συνοδέψετε το παγωτό με γλυκό του κουταλιού.

7) Εάν θέλετε μπορείτε να αντικαταστήσετε την σοκολάτα κουβερτούρα με σοκολάτα λευκή ή φράουλα
ή σοκολάτα γάλακτος.

8) Μπορείτε εάν θέλετε να γαρνίρετε τον κορμό με έτοιμο σιρόπι της αρεσκείας σας.

9) Εάν θέλετε μπορείτε να αντικαταστήσετε το κονιάκ με άλλο ποτό της αρεσκείας σας.

10) Μπορείτε εάν θέλετε να πασπαλίσετε με άλλους ξηρούς καρπούς της αρεσκείας σας ή να τους
προσθέσετε μέσα στο μείγμα ( π.χ φουντούκια, φιστίκια αράπικα κ.α.λ ).

11) Εάν θέλετε μπορείτε να αλείψετε με μαρμελάδα της αρεσκείας σας για να δώσετε περισσότερη
γυαλάδα στον κορμό σας.

Καλή απόλαυση

Αγγελος Αρχοντακης

image_print

CityVibes.gr

Read, Listen, Feel

Current track

Title

Artist


 



Current show

Group Therapy

16:00 17:59









 



Current show

Group Therapy

16:00 17:59