Σπιτικός ζελές από γάλα και σταφύλια
Written by Άγγελος Αρχοντάκης on 16/01/2024
Υλικά ( χρόνος εκτέλεσης: 20 λεπτά χωρίς το ψυγείο ) ( Μερίδες: 2+ ) |
500 ml γάλα φρέσκο 40 γραμ. ζάχαρη 2 φύλλα ζελατίνης 1 πρέζα βανίλια Σταφύλια ( για το σερβίρισμα ) |
Εκτέλεση |
1) Σε μία κατσαρόλα με νερό επάνω στην φωτιά ρίχνετε και ζεσταίνετε 200 ml από το γάλα και την ζάχαρη. 2) Σε ένα μπολ με κρύο νερό ρίχνετε και λιώνετε την ζελατίνα. 3) Προσθέτετε την ζελατίνα στο νερό με την ζάχαρη. 4) Συνεχίζετε προσθέτοντας το υπόλοιπο γάλα και την βανίλια. 5) Ανακατεύετε καλά. 6) Ρίχνετε το μείγμα σε μία φόρμα της αρεσκείας σας. 7) Ανοίγετε την πόρτα του ψυγείου και τοποθετείτε την φόρμα με τον ζελέ σας. 8) Αφήνετε στο ψυγείο τον ζελέ να πήξει για περίπου 3 ώρες. 9) Όταν περάσουν οι 3 ώρες και πήξει ο ζελές ανοίγετε την πόρτα του ψυγείου και αφαιρείτε την φόρμα. 10) Ξεφορμάρετε προσεχτικά. 11) Σερβίρετε διακοσμόντας με σταφύλια. Καλή επιτυχία… |
Έξυπνες συμβουλές ( tips ) για την συνταγή σας |
1) Μπορείτε εάν θέλετε να αντικαταστήσετε τα σταφύλια με άλλα φρούτα της αρεσκείας σας. 2) Επίσης εάν θέλετε μπορείτε να γαρνίρετε τον ζελέ με γλυκό του κουταλιού της αρεσκείας σας. 3) Εάν θέλετε μπορείτε να γαρνίρετε τον ζελέ με σιρόπι έτοιμο της αρεσκείας σας. 4) Μπορείτε εάν θέλετε να πασπαλίσετε με τριμμένους ξηρούς καρπούς. |
Καλή απόλαυση